Alleen leven Relaties

Single en al 35+? Dan zijn dit gedachtes die weleens door je hoofd gaan

Biologische klok, Single en al 35+,35+, baby, zwanger, 40+, alleen, alleenstaand, baby's, bezet, bruidsjurk, dating app, datingapp, dement, energie, gedachten, gedachtes, happy single, kinderen, lesbisch, menopauze, mislopen, oud, ouder, overgang, Plekk, relatie, rimpels, seks, single, sterke vrouw, stiefkinderen, te laat, uitdrogen, single, veertig plus, vrijgezel, vrouw, wanhopig, zielig
Geschreven door Redactie

Single en al 35+? Ben je ouder dan 35 en heb je nog nooit een langdurige relatie gehad, dan krijg je vast weleens (misschien indirect) te horen: “Wat is er mis met jou?”. Hoogst irritant natuurlijk. Er zijn mensen die zeggen dat een vrouw, ouder dan 35, eerder door de bliksem wordt getroffen dan dat ze trouwt.

“Als ik nu iemand ontmoet, dan ben ik over 20 jaar… Misschien ben ik dan al dement of moet hij me helpen met naar de wc gaan. Of andersom.”
Maar misschien ben je gewoon een laatbloeier. Niks mis mee. En er kan echt nog van alles gebeuren. Zolang je daarin blijft geloven, komt het zeker goed.

Dit zijn gedachtes die weleens door je hoofd zouden kunnen gaan als je een single vrouw van 35+ bent. Sommige moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen.

 • Alle leuke, fijne, aantrekkelijk mannen zijn al bezet. Gelukkig is dit onzin. Er wordt veel gescheiden en er zijn nog nooit zoveel 40-, 50- en 60-plussers single geweest als nu.
 • Als ik een relatie met iemand krijg, zal hij mij nooit gekend hebben als jongere vrouw, toen mijn huid en hersenen nog perfect elastisch waren en rimpeltjes ver te zoeken waren. Toen ik nog energie voor tien had en een hele nacht door kon feesten.
 • Als ik over, zeg, 5 jaar de liefde van mijn leven ontmoet en hij is 5 jaar ouder dan ik, dan is hij dus al oud als ik hem ontmoet… Hoeveel seks kunnen we dan nog hebben voordat alles uitdroogt en gaat hangen? Wanneer begint de overgang ook alweer?
 • De stellen die ik benijd zijn al 20 jaar bij elkaar en hebben al veel levenservaringen en lief en leed met elkaar gedeeld hebben. Als ik nu iemand ontmoet, dan ben ik over 20 jaar… Misschien ben ik dan al dement of moet hij me helpen met naar de wc gaan. Of andersom.
 • Wat als hij nooit in mijn leven komt? Ik weet zeker dat die ene, die geweldig leuke man die perfect bij me zou passen, bestaat. Maar ja, er bestaat natuurlijk ook een kans dat we elkaar mislopen. Wat dan? Hoe gaat mijn leven er dan over 10, 20, 30 jaar uitzien?
 • Ben ik een vrije, onafhankelijke happy single of ben ik eigenlijk een beetje zielig? Ben ik wanhopig of ben ik een sterke vrouw? Soms weet ik het even niet meer. Wie ben ik eigenlijk?
 • Zouden mensen denken dat ik een, nog niet uit de kast gekomen, lesbienne ben? Misschien ben ik het wel en realiseer ik het me zelf nog niet?
 • Ik moet erin blijven geloven dat alles goed komt. Maar wat is ‘goed’ eigenlijk? Hoe ziet een goed leven eruit?
 • Als ik ooit trouw, wat voor bruidsjurk zou ik dan moeten dragen? Kan wit dan nog? Moet ik een broekpak dragen?
 • Baby’s!
 • Baby’s?
 • Baby’s…
 • Stiefkinderen… Oh oh.

Niks mis met deze gedachtes en niks mis met jou. Als je dat maar goed in je oren knoopt! 🙂

Vragen mensen je regelmatig hoe het nou eigenlijk zit? Wanneer komt die langverwachte vriend(in) nou in je leven? Dan helpt dit artikel je met wat rake reacties op die vraag: “Waarom ben ik nog single?! Scherpe antwoorden op deze vervelende vraag“. Single en al 35+ Single en al 35+ Single en al 35+ Single en al 35+ Single en al 35+

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X