Alleen leven Seks

De Single vs Het Stelletje

burgerlijkheid , de single, het stelletje , liefde, seks, stelletjes , vooroordelen , voortplanting, app , dating app , datingapp , Plekk , Plekk datingapp, daten , Plekk app , Trendin Checkin, Trending Checkin, incheck app
Geschreven door Daily_Jo

Koppels hebben nogal wat vooroordelen als het op het vrijgezelle bestaan aankomt. Terwijl gek genoeg zij toch ook ooit single zijn geweest. De blikken van medelijden, het commentaar op je lifestyle, je willen koppelen met iemand van werk en de ongevraagde adviezen… Persoonlijk word ik hier echt doodmoe van! Ik heb niet het idee dat ik zo een slecht leven leid of dat mij iets mankeert omdat ik ruim twee jaar vrijgezel ben. Dit is zijn de meest irritante vragen, die onwijs vaak aan mij worden gesteld:

#1: Singles en voortplanting

Geen partner, geen kiddos en (al) 34 jaar OUD? Dat zorgt bij de meeste stellen voor kortsluiting. “Wordt het niet eens tijd om te settelen? Het is echt geweldig om een gezin te hebben! Je krijgt er zoveel voor terug en je moet echt niet te lang meer wachten, want je hebt nog maar een paar jaar!“.

Allereerst: ONBESKOFT dat je er überhaupt naar vraagt en er een mening over hebt! Verder lijken mij poepluiers, kotsgolven en krijsende minimensjes echt awesome! Vergeet ook niet de talloze ‘coitus interruptus‘ door schattige dwergjes, die je aandacht opeisen. Dus lief mooi gezinnetje, wees blij dat het jullie zo gelukkig maakt en wie weet word ik ooit ook werknemer van zulke schattige kleine slavendrijvers. Maar voor nu vind ik mijn sexleven en onbeperkt rode wijn drinken net ietsjes belangrijker.

#2 Singles en liefde

Wij singles zijn volgens vele stellen niet in staat om zelf een partner te vinden Dus weten zij het altijd beter. Waar zouden wij toch zijn zonder deze geweldige klefbekjes?! Om maar te zwijgen over het vele commentaar op familie-aangelegenheden:

– “Ben je nou nog steeds single? Hoe kan zo‘n mooie meid als jij nou vrijgezel zijn? Je moet ook tijd vrijmaken, hè en er echt voor open staan!“.

– “Je moet eens online gaan daten of zo‘n flirtcursus nemen, joh. Of ga naar een singlefeest, leuk!“.

– “Je bent ook veel te kieskeurig/kritisch, wellicht moet je je eisen bijstellen. Ik ken nog wel iemand die per-fect bij je past!“.

Blow my mind met al je datingtips & tricks! In welke periode was jij ook al weer single, de ijstijd? En uhmm, voor alle newbies in love, voor jullie was het nog helemaal niet zo lang geleden dat je zelf single was… dus stop it, okay?! Of ben je nu al vergeten hoe mega irritant dit allemaal kan zijn? Ik weet heus wel hoe het spelletje werkt, lieverds. Misschien zelfs iets te goed.

#3: Singles en burgerlijkheid

De hele maatschappij is zo ingedeeld dat je alles in paren moeten doen. Je moet zelfs toeslag betalen als je in je eentje een hotelkamer wilt reserveren. Bij de meeste koppels gaat het er dan ook niet in dat je als single best een happy life kan hebben. “Je bent incompleet als je geen partner hebt, want een mens is gemaakt om met zijn tweeën te leven. Het is toch niet leuk om altijd maar alleen de boodschappen en het huishouden te doen, en ‘s avonds alleen op de bank tv te kijken?! Daar wordt je doodongelukkig van!“.

En dit verkondigen de duifjes, die apart slapen, vreemdgaan, regelmatig woordboks-wedstrijden houden, nergens anders meer over praten dan de kleine treiterkopjes of de financiën en vervolgens om half tien ‘s avonds passieloos naast elkaar in bed liggen. Om maar te zwijgen over de vele mensen die naar hun partner kijken en beseffen dat zij “genoegen hebben genomen met“ en voelen dat zij vastzitten in hun relatie. Nee liefjes, liever alleen dan ongelukkig samen!

#4 Singles en seks

De meeste bendes-van-twee reageren vaak tegenstrijdig als het op het seksleven van een alleenstaande aankomt.

– “Joh, je zal wel zo droog staan als de Sahara, kind!“.

– “Ach meid, je vibo zal wel overuren draaien nu, hè?! Heb je er geen een? Meid, die krijg je dan van mij hoor, want je moet wel bezig blijven natuurlijk! *knipoog*“.

– “Jeetje heb je nou alweer een andere Tijdelijke Topper? Zit je in een sletfase, ofzo? Dat kan echt niet meer op jou leeftijd, hoor!“.

Ja ja, want iedereen heeft een ge-wel-dig seksleven, als in die 1 à 2 keer per week seks met je dildo of je rechterhand, toch? Of die ene keer per maand dat je op de automatische piloot vijf minuten als een zeester onder je vent ligt, terwijl je in je hoofd je ‘to do‘ lijstje afgaat? Of dat je half in slaapt valt tijdens de daad vanwege de slapeloze nachten door jullie kleine muppets? Nou, sexy duootje van mij, maak je echt geen zorgen over mijn seksleven, ik zou die energie maar in je eigen seksleven stoppen. *knipoog*… Mijn single motto is dan ook: waarom kip eten als je af en toe ook eens een entrecote kan versmaden? En als je mij -of elke andere single die een actief seksleven heeft- hierdoor een slet vindt… ach, als ik aan dat heerlijke bonbonnetje van gisteravond denk, smelt jullie kwetsende opmerking als sneeuw voor de zon.

Bovenstaande moet natuurlijk wel met een korrel zout worden genomen, het is ironisch bedoeld. Er schuilt echter absoluut een kern van waarheid in!

Steeds vaker wordt het singlebestaan onterecht negatief afgeschilderd. Van oude vrijster tot player, het passeert allemaal de revue. Met als gevolg dat singles dan ook steeds meer het gevoel hebben dat zij hun relatiestatus en levenstijl moeten verdedigen. Ja, er kleven nadelen aan het vrijgezellenbestaan, maar kom op, toch ook zeker wel aan het hebben van een relatie!

Prachtig paartje, hopelijk gaan jullie eens positiever naar ons vrijgezellige mensen kijken, want wij zijn niet zielig, wanhopig of incapabel om lief te hebben.Wij kiezen er soms zelfs voor om (een periode) single te zijn!

XO B&B

 

Tip!

Ken je onze slimme en innovatieve app al, die ervoor zorgt dat je singles vindt met wie je écht iets gemeenschappelijks hebt? Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: waar je komt zegt iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past! Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk aan je favoriete museum, park, sportclub, koffiebar, winkel, bioscoop of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou. Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Probeer de app ook! Je kunt Plekk nu gratis downloaden in de app stores:

app-storenl_badge_web_generic

Over de auteur

Daily_Jo

Wie ben ik? Een praatgrage, voedselverslaafde, wijntjes slurpende 35-jarige single vrouw, die graag danst, lacht en flirt!

Schrijven doe ik graag en aangezien ik een hoog zelfspot- en fuck-it gehalte heb deel ik mijn soms hilarische, soms trieste singlebestaan met een licht sarcastische ondertoon met jullie.

Waar velen om mij heen op zijn minst samenwonen, 1,7 kind hebben en gaan trouwen of al honderd jaar getrouwd zijn, woon ik met mijn twee draken van katers in een appartementje in Mokum city.

Mijn leven als single 30+er is echt heel nice, ik heb niks te klagen, maar een speciale vent in mijn leven is welkom...isch. Heb helaas wel een heeeelll klein issue of twee: ik word niet gauw verliefd en ben zeer gesteld op mijn vrijheid (lees: lichte bindingsangst!).

Hoe ik hiermee om ga lees je in mijn blogs. Ik kan je niet beloven dat elke blog TOP is geschreven, maar wel dat ze stuk voor stuk eerlijk zijn! Lees je mee?!

XO - Daily_JO

1 reactie

  • Top artikel had het niet beter kunnen verwoorden daarnaast is monogamie helemaal niet natuurlijk. Dat hele huisje boompje beestje gedoe is culture norm dat iedereen je door je strot wil dauwen

Schrijf een reactie

X