Alleen leven Creatief

Pasen! Wat doe jij in het paasweekend?

Pasen, paasweekend
Geschreven door Redactie

Een paar dagen vrij, Pasen! Het is net lente geworden en hopelijk mooi weer. Heerlijk! Maar wat ga je doen? Als je op internet gaat zoeken, kom je allerlei leuke activiteiten voor Pasen tegen die speciaal voor singles worden georganiseerd. We vonden: zeilreizen, wandelingen, citytrips, kasteelweekenden en skivakanties. Maar heb je geen zin in een georganiseerde (en vaak ook dure) trip? Dan hebben we een aantal ideeën voor je:

  • Allereerst is Pasen natuurlijk een goede gelegenheid voor familiebezoek. Hebben jullie met Pasen traditioneel een diner samen? Gezellig om iedereen weer te zien, toch? Als jullie als familie niet echt Paastradities hebben, dan kun je zelf voorstellen bij elkaar te komen en iets met elkaar te gaan doen. Naast een diner of lunch, kun je natuurlijk ook met elkaar erop uit gaan. Of wat dacht je van eieren verstoppen voor je kleine neefjes en nichtjes?
  • Pasen is ook de tijd voor creativiteit! Wil je paaseieren verven of paasdecoraties maken, dan kun je je hart ophalen op Pinterest. Typ in ‘Easter’ en je vind genoeg inspiratie. Maar bij creatief zijn kun je ook denken aan fotograferen, kleding naaien, sieraden maken, tekenen en schilderen of meubels opknappen. Heb je een oud kastje, stoel of bijzettafeltje? Een stukje schuurpapier, een likje verf, handvatten of wat lapjes stof zijn vaak al voldoende om het persoonlijker te maken! Je kunt ook bij de kringloopwinkel iets kopen om op te knappen, maar doe dit wel vóór het lange weekend. Evenals het inslaan van verf en andere benodigdheden.
  • Nu het net lente is, is Pasen ook een goed moment om te tuinieren (of te ‘balkonnen’ of ‘vensterbanken’). Je kunt planten gaan zaaien of plantjes kopen en die in de grond gaan zetten. Of je kunt je tuin opknappen als dat nodig is.
  • Pasen is ook geschikt om eens uitgebreid te koken of bakken. Natuurlijk is dit leuker als je mensen uitnodigt, die mee kunnen genieten van jouw kookkunsten en baksels. Maar waarom niet eens lekker voor jezelf? Wil je het paasthema erin houden, dan kun je denken aan zoete cupcakes die lijken op spiegeleieren. Want eerste paasdag is toevallig ook 1 april!
  • Ga lekker wandelen met Pasen in de natuur en zoek het eens wat verder weg, nu heb je de tijd. Je kunt denken aan de Waddeneilanden, de Biesbosch, de Veluwe of Zuid-Limburg. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden binnen Nederland.
  • Bezoek een museum of galerie. Een museum waar je al een tijd heen wilt, maar waar je steeds niet aan toe komt. Of waar niemand anders heen wil! Je kunt het combineren met een citytrip en meteen van de gelegenheid gebruik maken om een leuk koffietentje of eetcafé uit te proberen. Ons land heeft enorm veel leuke musea. Ben je niet zo’n kunstliefhebber, dan zijn er ook andere mogelijkheden: het Museum voor Beeld en Geluid in Hilversum, het Museonder in Otterlo en de Chocoladefabriek in Amsterdam bijvoorbeeld.
  • Ons laatste idee voor Pasen klinkt niet zo leuk, maar je kunt het wel leuk maken: hou een grote voorjaarsschoonmaak. Tijd om eens te ontspullen en je huis grondig te reinigen. Als je wat spullen die je niet meer gebruikt weet te verkopen kun je weer wat verdienen voor leuke uitjes.

Geniet van je lange paasweekend!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X