Alleen leven

Waarom ben ik nog single?! Scherpe antwoorden op deze vervelende vraag

waarom ben ik nog single
Geschreven door Redactie

“Waarom ben ik nog single?” Helemaal niet gek dat je jezelf soms deze vraag stelt. Omdat je nadenkt over je leven en jezelf. Maar als anderen het je vragen is het heel vervelend! Misschien is het wel de vraag waar singles de grootste hekel aan hebben:

“Waarom ben je nog steeds single?”

Eigenlijk een ongepaste vraag, vooral als hij gesteld wordt door iemand die je (nog) niet zo goed kent. En toch zijn er nog altijd mensen die die vraag durven te stellen. Pijnlijk…

Kennelijk tellen al je verworvenheden in het leven niet, want veel mensen focussen toch weer op het feit dat jij nog geen levenspartner hebt gevonden.

Gelukkig weet je zelf dat single zijn best leuk is. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt, je hebt geen verantwoordelijkheden ten opzichte van een ander, je kunt je leven leiden zoals jij dat wilt, zonder toestemming van iemand anders dan jezelf.

Maar we hebben wat gevatte antwoorden voor je op een rijtje gezet, zodat je je alvast kunt voorbereiden voor als de vraag weer eens voorbij komt.

1. “Ik weet niet. Waarom ben jij eigenlijk nog steeds getrouwd?”
2 .”Mijn schoonouders konden geen kinderen krijgen.”
3. “Ik heb geen vriend(in) nodig om te bewijzen wat ik waard ben. Heb ik je al verteld dat ik promotie heb gemaakt, zelf een huis heb gekocht en morgen alleen naar Australië vlieg?”
4. “Ik kan niet kiezen, al mijn vriend(innet)jes zijn zoooo leuk!”
5. “Mijn vader heeft niet genoeg koeien om de bruidsschat te betalen.”
6. “Ik heb een passionele liefdesrelatie met mezelf. Dus ik weet het zeker, IK ben de ware!”
7. Zucht weemoedig, probeer een klein snikje en zeg: “Ik vroeg me net PRECIES HETZELFDE af. Heb jij nog tips?”
8. “Vriendjes zijn zóóó 2017!”
9. ”Tot nu toe heeft geen enkele man (vrouw), die ik ontmoet heb, indruk gemaakt.” (zeg je met een pokerface).
10. Met een beetje hulp van Bridget Jones: “Wat niet in mijn voordeel werkt is dat, onder mijn kleding, mijn hele lichaam bedekt is met schubben.”
11. “Ik ben lelijk en zal alleen sterven.” (zet die pokerface weer op).
12. “Ik heb enorm last van bindingsangst. Ik zal je vertellen hoe mijn laatste relatie is geëindigd.” Bespaar de vraagsteller geen enkel detail van jullie nare break-up en dik het nog lekker een beetje aan. Hij/zij zal deze vraag nooit meer durven stellen. Thank God…

Alleen zijn kan best af en toe moeilijk zijn, maar heeft ook echt veel voordelen. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van veel tijd voor jezelf hebben. waarom ben ik nog single. waarom ben ik nog single, waarom ben ik nog single, waarom ben ik nog single, waarom ben ik nog single

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X