Alleen leven Geluk

Waarom ben jij nog single?

waarom ben jij nog single
Geschreven door Lieve

Waarom ben jij nog single? Deze totaal nietszeggende vraag kwam vandaag op een feestje weer mijn kant op. Ik antwoordde dat niemand mij leuker zal vinden dan ikzelf en schouderophalend liep ik weg. Flauw antwoord, maar deze vraag is minstens zo vervelend.

Ik weet dat het goedbedoeld is. Een indirect compliment. Tegelijk voelt de vraag Waarom ben jij nog single alsof er van alles mis is met mij. Goed, het is niet dat ik vijftig ben en vergezeld met veertien katten bovenin een flatje woon. Maar het schijnt onlogischer te zijn om geen relatie te hebben. In ieder geval hoef je je dan niet te verantwoorden.

Een kindje uit mijn klas vroeg me vorige week hoe mijn man heet. Ik hield mijn gezicht in de plooi en antwoordde dat ik zijn naam nog niet weet. Kleuters vinden dat gelukkig wel een goed antwoord. Althans, dat dacht ik. Even later kwam ze terug. ‘Moet jij nog gaan trouwen, juf?’ Shit, daar had ik niet eens aan gedacht. Ik heb geen geld voor een bruiloft, maar dat ter zijde. Ik glimlachte dat ik vast ooit nog ga trouwen. Maar dit meisje in kwestie nam daar geen genoegen mee. En om niet in discussie te gaan met een zesjarige, nam ik de tip om een man te toveren maar voor lief. De rest van de klas was razend enthousiast. 

Ik kan moeilijk tegen dertig kleuters zeggen dat ik een sportieve man zoek van minimaal 1.85m met een goed spaarcentje en zonder gecompliceerde bedoelingen. Volgens de kinderen zou ik gewoon Mega Toby moeten vragen. 

Toegegeven, wel of juist geen relatie blijft stof geven tot nadenken. Of het nu een verre tante is die zich afvraagt hoe het nu precies zit of een zesjarige kleuter.

De liefde is overal. En dat maakt het leven zo leuk, maar soms ook knap lastig. Harten worden gebroken, gelijmd en opnieuw veroverd. En soms wil je je hart niet opnieuw weggeven. Bang voor de teleurstelling en de pijn. Je hart heel dichtbij je houden is dan stukken veiliger. Maar geloof me, het overkomt je. Die Mega Toby moet ergens rondlopen. Zou wel fijn zijn als hij gewoon eens aanbelt. 

Lees ook dit hilarische artikel over de antwoorden op de vraag waarom jij nog single bent

Over de auteur

Lieve

Mijn naam is Lieve, 27 jaar en ik woon in Breda. Na jarenlang een relatie te hebben gehad, ben ik nu single. Mijn leven ziet er dus ineens anders uit en dat zorgt voor genoeg stof om te schrijven. Van een nieuwe woning tot aan het ontmoeten van anderen en van alleen op vakantie gaan tot aan de feestdagen doorkomen. Single zijn lijkt een begrip geworden. Alsof je leven een bepaald soort status heeft bereikt. Ik ben er nog niet over uit of deze positief of negatief is.
Inmiddels ben ik in de leeftijdsfase beland waarbij de ene helft van mijn leeftijdsgenoten al jaren samenwoont, de eerste kinderen om me heen geboren worden en ik nieuwe jurkjes moet scoren voor de bruiloften. De andere helft benut de laatste studiefinanciering, staat nog wekelijks in de kroeg of verdwijnt een jaar van de radar door de wereld over te reizen en 'tot zichzelf te komen'.
Ik balanceer tussen twee werelden en daar moet ik mijn weg in vinden. Dat zorgt soms voor hilarische taferelen, maar kan ook een pijnlijke confrontatie zijn. Maar ik geniet van het leven en deel mijn ervaringen graag!

Schrijf een reactie

X