Alleen leven Verbroken relatie

Weer alleen wonen na een relatie

weer alleen, weer alleen wonen, alleen, alleen wonen, huishouden, verandering , verrassing, app, dating app , datingapp, Plekk, Plekk datingapp, daten, Plekk app, Trendin Checkin, Trending Checkin, incheck app
Geschreven door Redactie

Ga je voor het eerst weer alleen wonen, nadat je voor langere tijd hebt samengewoond? Dan zul je een aantal interessante dingen over jezelf leren, waar niemand je voor gewaarschuwd heeft! Misschien herken je een van de volgende dingen, in mindere of meerdere mate. weer alleen wonen

1.Je gaat in jezelf praten

“Wat dacht je van Ikea meubels in elkaar zetten? Alléén kost het allemaal meer tijd en waarschijnlijk meer frustratie. En dan mis je ook nog eens de complimenten!”
Misschien deed je dat al, een opmerking tegen die leuke tv-presentator of een uitroep wanneer je je aan een hete pan brandde. Maar als je alleen gaat wonen ga je veel meer tegen jezelf praten, over alles. Eigenlijk is het meer hardop denken en voelt het gewoon alsof je tegen iemand aan praat. Maar reken niet op antwoord, of je moet jezelf ook antwoorden.

2.Je gaat meer nadenken

Er zijn veel meer stiltemomenten als je alleen woont. En tijdens die momenten ga je nadenken. Het zou nuttig zijn als je gedachten had over je werk of studie, over bewuster leven of over hoe de maatschappij verbeterd kan worden. Maar in plaats daarvan denk je na over onbenullige zaken, uit welke beker zal ik straks mijn koffie gaan drinken, heb ik de buurpoes vandaag al langs zien lopen, zat dat draadje van mijn trui gisteren ook al los? Die gedachten heb je een stuk minder met mensen om je heen, kamergenoten, je partner, kinderen, wie dan ook. Die verstommen je eigen gedachten (die je nu dus hardop uitspreekt, zie punt 1).

3.Je huishouden verandert

Je weet niet meer hoe je boodschappen moet doen, je koopt veel teveel in. Daarna gooi je bij het koken ook nog eens teveel in de pan, zodat je lang niet alles op krijgt. Het restje zet je in de koelkast. Daarna heb je geen zin om 3 dagen achter elkaar nasi te eten, je bewaart het netjes in de koelkast tot je de bedorven nasi een week later schuldbewust in de vuilnisbak gooit.

Met de was en afwas word je lui. De droger wordt je nieuwe kledingkast (waarom al die moeite om je kleren op te vouwen en in de kast te leggen?) en je afdruiprek fungeert als keukenkastje (die borden drogen vanzelf en waarom zou je ze in de kast zetten als je ze morgen toch weer nodig heb?)

4.Je merkt dat een tweede persoon ook praktisch kan zijn

Er zijn klusjes in huis waarvoor meer dan twee handen nodig zijn. Althans, het kan wel alleen, maar een tweede persoon kan het een stuk makkelijker maken. Als je alleen woont ga je je dat pas realiseren. Denk aan een lamp verwisselen zonder steeds het trapje af te lopen, gordijnen ophangen en zware en grote dingen tillen. En wat dacht je van Ikea meubels in elkaar zetten? Alléén kost het allemaal meer tijd en waarschijnlijk meer frustratie. En dan mis je ook nog eens de complimenten!

5.Er zijn geen verrassingen

Het belangrijkste waar je aan moet wennen als je alleen woont is het gebrek aan verrassingen. Iemand vertelt iets leuks, kookt iets lekkers, laat een lief briefje voor je achter, reserveert kaartjes voor een concert, geeft je een kadootje. Maar we kennen natuurlijk ook allemaal de onaangename verrassingen: er komt meer afval bij zonder dat iemand de vuilniszak verwisselt, de eieren raken op en iedereen denkt dat de ander wel weer boodschappen gaat doen of één van je huisgenoten laat je favoriete mok uit zijn handen vallen. Als je alleen woont blijft alles precies zoals je het achtergelaten hebt. Dit is fijn voor georganiseerde personen, maar het kan ook saai zijn. Daarom kun je vaak blij zijn als er weer mensen over de vloer komen, er is weer leven in huis en de saaiheid is even verdreven. Ook al maken die misschien een rotzooi van je huis.

Bang om weer alleen te zijn? Lees dan dit artikel.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X