Alleen leven

Zo ontdek je subtiel of hij single is!

single, muuskeren , p-phubben , phubben, phubbing , smartphone, telefoon , afgeleid, app, dating app , datingapp, Plekk, Plekk datingapp, daten, Plekk app, Trendin Checkin, Trending Checkin, incheck app
Geschreven door Redactie

Je bent op een feestje van vrienden en raakt in gesprek met een leuke man. Hij heeft vrolijke ogen, een superlief lachje, vertelt leuke verhalen en komt zelfverzekerd over. Dat is lang geleden dat je zo’n leuke man tegenkwam! Je staat te springen om te weten of hij single is, maar… je durft het niet te vragen! Een ring draagt hij niet, dat had je natuurlijk al gespot! Maar, wat zegt dat tegenwoordig nog?!

Hoe vraag je dat?

Rechtstreeks naar iemands relatiestatus vragen is wel erg direct. Tuurlijk, als je lef hebt en je een makkelijke flirter bent, kun je gewoon vragen of hij single is. Maar dit is niet voor iedereen weggelegd. De vraag stellen is bijna gelijk aan toegeven dat je iemand wel érg leuk vindt. En dat is eng, omdat je afgewezen kunt worden.

Er zijn natuurlijk -gelukkig!- subtielere manieren om erachter te komen of hij single is. Er zijn tal van gespreksonderwerpen die minder direct de benodigde informatie op tafel brengen. Daarbij geef je een hint over jouw eigen status als single! En dan is het bijna onvermijdelijk dat hij ook vertelt hoe dat zit.

Vertel over jezelf!

Je kunt proberen dit te koppelen aan het onderwerp waar jullie op dat moment over praten. Bijvoorbeeld: “Ik woon nu twee jaar in Amsterdam. Nadat het uitging met mijn vriend, ben ik weer lekker in de stad gaan wonen!” Of: “Ik hou wel van koken, maar sinds ik single ben, kook ik minder en eet meer buitenshuis“. Op deze manier vertel je iets over jezelf zonder dat je direct laat blijken dat je hem aantrekkelijk vindt. Minder eng dus! En grote kans dat hij in zijn antwoord vergelijkbare informatie zal geven: “Ik woon hier pas een half jaartje, samen met mijn vriendin…” Balen! Of: “Ja, ik ken dat, ik kook ook nooit voor mij alleen, leve de magnetronmaaltijden!” Yes!  

Je leven als single heeft veel positieve kanten, en soms ook mindere. Door deze te delen en zijn mening te vragen, weet je ook vaak snel hoe dat bij hem zit! Je kunt bijvoorbeeld vertellen: “Ik vind het heerlijk om alleen naar een museum te gaan, kan ik lekker in mijn eigen tempo alles bekijken“. Of: “Ik ben dol op het ontdekken van leuke restaurantjes, maar dat doe ik toch liever niet in mijn eentje“. Met daarachter een onopvallend: “Ken je dat??

Je kunt ook andere indirecte gespreksonderwerpen aanroeren. Zo kun je je beklagen over stelletjes in de buurt: “Moet je dat stel daar zien, wat zijn die klef!” Of: “Kijk dat stel, die hebben elkaar weinig te vertellen. Dan blijf ik liever single”. Zeker weten dat de reactie belangrijke informatie bevat. Bijvoorbeeld: “Ja, dat geeft mij ook altijd het idee dat ik de enige ben van mijn vrienden die single is!”.

(Reclame)

Tja, dat is natuurlijk wel een voordeel van online daten: je weet dat je alleen singles tegenkomt die ook op zoek zijn! Wist je dat we bij Plekk magazine ook een eigen dating-app hebben? Plekk heet die. Plekk stelt je niet zomaar voor aan singles in de buurt, maar helpt je makkelijk in gesprek te raken omdat je direct iets met elkaar gemeen hebt. Hoe dat werkt?

Je bent waar je komt!

Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: ze zeggen iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past. Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk dus aan je favoriete bioscoop! Of je favoriete park, museum, koffiebar of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou.

Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets met elkaar gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Bijvoorbeeld:jij gaat vaak op zaterdagavond naar de bioscoop. Misschien loop je dan de liefde van je leven mis, omdat hij daar vrijdagavond al was! Met Plekk check je in op jouw favoriete bioscoop, en ontmoet je vervolgens alle singles die daar eerder zijn geweest of later nog komen, ook als jij dan alweer thuis op de bank zit!

Plekk werkt voor jou!

Heb je een paar check-ins gedaan, dan gaat Plekk verder voor je aan het werk. Nu wordt het interessant! Plekk zal singles aan je voorstellen die soortgelijke plekken bezoeken. Je drinkt bijvoorbeeld een kopje koffie ergens in de stad. Dan kan Plekk je een melding sturen: “Je bent in de buurt van bioscoop Lumen, daar zijn Vincent en 5 anderen ingecheckt!” Snel inchecken dus en kijken wie dat zijn! Ideaal toch?

Geen vleeskeuring

Plekk is dus selectief en geen vleeskeuring. Je vindt singles met wie je dezelfde interesses deelt. Daarmee is Plekk vooral een app voor singles die serieus iemand zoeken. Met inmiddels 40.000 gebruikers is Plekk een van de populairste nieuwe apps in Nederland. Waar blijf jij? Je kunt Plekk gratis downloaden in de app-stores van Apple en Google:

app-storenl_badge_web_generic

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X