Beauty Geluk

Ben ik aantrekkelijk? Ja, aantrekkelijker dan je denkt!

Plekk, datingapp, ,aantrekkelijk, aantrekkelijker ,aantrekkelijker dan je denkt, schoonheid, uiterlijk, Ben ik aantrekkelijk
Geschreven door Redactie

Ben ik aantrekkelijk? Vraag jij je het ook weleens af?

Maar het is nergens voor nodig om onzeker over je uiterlijk te zijn! Want om aantrekkelijk gevonden te worden hoef je niet perse een perfect uiterlijk te hebben.

Waarom een perfect uiterlijk niet het belangrijkste is? Dit zijn de redenen:

1. Je uiterlijke verschijning bepaalt niet wie jij van binnen bent

Als je met vrouwen over eigenwaarde, zelfliefde en zelfvertrouwen praat, komen vaak uiterlijkheden naar boven waar ze niet tevreden over zijn. Maar je zou trots moeten zijn op wie je bent als persoon: je passies, je talenten, je medeleven, je vriendelijke karakter, je humor, je kennis, je gulheid, je werkhouding.

Deze dingen maken van jou wie jij werkelijk bent, dus erken die positieve eigenschappen van jezelf en laat ze je leiden in het leven.

2. Schoonheid is per persoon uniek

Perfectie is niet echt. Het schoonheidsideaal dat je in tijdschriften, in films, op tv en in reclames ziet is niet realistisch en is het niet waard om aandacht aan te besteden. Dus vergelijk jezelf niet met deze perfecte gezichten en lichamen.

Maar vergelijk jezelf überhaupt niet met andere mensen. Het leidt alleen maar tot onzekerheid. Realiseer je dat je eigen schoonheid alleen bestaat in relatie tot jou zelf. Zo zul je meer zelfvertrouwen krijgen. Want iedereen heeft imperfecties, maar als je daar op een goede, zelfverzekerde manier mee omgaat, kunnen die juist een kwaliteit worden. Kijk maar eens naar topmodellen, die hebben allemaal wel iets. Een kromme neus, hoog voorhoofd, spleetje tussen de tanden, moedervlekken. Maar zij weten die oneffenheden met zelfvertrouwen te dragen, waardoor ze een uniek uiterlijk krijgen en daardoor nog aantrekkelijker worden.

3. Je bent menselijk

Je kwetsbaarheden, je zwakheden en je behoeftes tonen, kunnen je juist verleidelijk maken. Je bent menselijk, dus niet perfect, en je hebt liefde en compassie nodig. Je hebt allerlei gevoelens, die je niet kunt verbergen. Maar dat onderscheidt je juist van een robot. Dat maakt je menselijk en aantrekkelijk. Denk daaraan als je de volgende keer weer bezig bent om perfect over te komen. Perfectie is namelijk niet sexy. Helemaal jezelf zijn en dat ook tonen is waar het om draait.

4. Schoonheid overstijgt de commerciële idealen

Er is niet één type schoonheid. De mode industrie wil ons dat wel doen geloven, maar in real life is dat heel anders. Gelukkig maar, want vrijwel niemand kan aan dat schoonheidsideaal voldoen. En schoonheid bestond al lang voordat er commerciële belangen aan te pas kwamen, lang voordat de markt dicteerde wat wel en niet mooi was. Dus stop met je druk maken om ideale maten en standaarden en wees gewoon jezelf.

5. Iedereen heeft een speciaal karakter

De één is geboren om anderen te inspireren om mee te doen, creatief te zijn en zich in te zetten. Een ander is meer het type dat goed luistert en met geweldig advies kan komen. Of de stille kracht, die nooit klaagt en altijd hard werkt. Misschien ben je wel iemand die perfect andermans emoties aanvoelt en daardoor goed in staat is anderen te helpen en te steunen. Welke positieve karaktereigenschappen je ook bezit, gebruik die krachten, zet ze in. Mensen zullen het merken, je daarmee op waarde schatten en je daardoor aantrekkelijk vinden.

6. Kennis en ervaring zijn sexy

Heb je veel gedaan en meegemaakt in je leven, dan heeft dat je waardevolle kennis opgeleverd. Gebruik die ervaringen, ideeën en ontdekkingen en deel die ook met anderen! Heb je veel gereisd, in een ander land gewoond, een bijzondere studie gedaan, heb je een inspirerende baan of hobby of weet je veel over één specifiek onderwerp? Allemaal sexy dingen die je laten stralen.

Ook superhandig om een keer door te lezen: “Hoe word je aantrekkelijker? Gewoontes van aantrekkelijke vrouwen“.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X