Beauty Relaties

Een boblijn had hij goed gevonden, kort haar niet

Boblijn, date, daten, haar, kort haar, Leonie, single, Plekk, datingapp, dating app, kapsel, uiterlijk, relatie, liefde, kort haar, haar, boblijn, Leonie, single , date, daten
Geschreven door Leonie

Aarzelend stuur ik hem een foto van mijn korte koppie en hoewel dit niet mijn meest fotogenieke moment was mag duidelijk zijn dat het grootste deel van mijn haar eraf is. “Dus toch?” vraagt hij. Ondanks de retorische ondertoon bevestig ik. Het is iets waar ik lang over nagedacht heb. Mijn dunne haar werd hoe langer hoe sluiker en ik was er helemaal klaar mee.

Plekk, dating app, dating, daten, date, app, inchecken

Dejongen in kwestie, met wie ik al 3 dates had gehad, had die ochtend aangegeven bepaald niet gecharmeerd te zijn van vrouwen met kort haar. Nu ben ik de kwaadste niet, rekening houden met anderen is me met de paplepel ingegoten, maar aangezien het mijn eigen haar is vond ik dat het wel kon.

Vrijdirect blijkt dat hij ‘er niet van houdt en hoopte dat ik het niet zou doen’. Als ik vraag of hij bedoelt dat ik het voor hem moest laten geeft hij gelukkig toe dat dat inderdaad niet persé nodig was. Prima tot zover dus. Ik kan me echt niet druk maken om het feit dat een enkeling geen fan is van mijn kapsel. Wanneer echter blijkt dat meneer zich duidelijk stoort aan deze houding ben ik toch wel benieuwd naar zijn probleem.

Hijblijkt oprecht teleurgesteld en ik had – in zijn woorden – een andere keuze gemaakt als ik ook maar enige toekomst in ons zag. We leerden elkaar net kennen en dit was hetzelfde geweest als wanneer hij ineens met een kaal hoofd kwam aanzetten. Op dit punt gekomen zijn mijn beide wenkbrauwen hoger dan ooit opgetrokken, ik woel even door mijn haar, het voelt nog vrij vol, allesbehalve kaal dacht ik zo. Om het plaatje compleet te maken: hij vond me leuk op Tinder vanwege mijn uiterlijk en had me nu resoluut naar links geswiped, heeft u een teiltje?

Waaromik de discussie nog aangegaan ben is me nu een raadsel, maar ik bleef er bij dat ik toch echt vond dat ik mijn keuze niet hoefde te verdedigen en stomverbaasd was. Lang verhaal kort: hij ook. Een boblijn had hij goed gevonden, daarom vroeg hij het ‘s ochtends nog. Met een boblijn dames en heren, had ik de vierde date niet op mijn buik hoeven schrijven, wat ik trouwens stukken minder erg vind dan het lijkt.

Overigensmoest ik lekker doen waar ik zin in had en wenste hij me het beste en veel succes met mijn werk. Goh. Wat aardig. Bedankt man.

 

Over de auteur

Leonie

Ik ben Leonie, eind 20 en single. Ik date vooral omdat ik het leuk vind om nieuwe mensen te leren kennen. Maar veel tijd heb ik daar niet voor, aangezien ik mijn eigen winkel, 'Make Room', en een gelijknamige webshop heb. De winkel kun je vinden in het historische centrum van Grave. Ik verkoop zelf ontworpen producten en producten van anderen voor in huis. Daarnaast heb ik mijn eigen blog en lifestylelabel 'By Miinti'. Ik ben voor mijn werk dagelijks met woontrends en productdesign bezig. Voor Plekk magazine schrijf ik over mijn leven als single, over de mensen die ik ontmoet, over daten en over het leven in het algemeen.

4 reacties

 • Lekker oppervlakkig. Ik ken ook zo’n stel, zij mag haar haar niet knippen en kleuren. Waarop ik verbaasd reageerde: hij is toch niet met je getrouwd vanwege je haar?? Ze houdt zich er aan om aan zijn oppervlakkigheid te voldoen…trieste zaak.

 • Hallo Leonie,
  Het korte haar staat jou heel leuk!
  Vriendschap of liefde zit toch echt niet in het haar. Aantrekkingskracht komt toch van binnenuit?!
  Hoe jij je prettig voelt bij jouw uiterlijk. kort/half/lang haar, piercings/tattoes(niet op alle plekken even mooi, maar hoe jij het vindt).
  Hier kan ik nog langer over schrijven/vertellen, maar hou het nu maar kort.
  Groet je,
  Henk (weduwnaar 45+)

Schrijf een reactie

X