Beauty In huis

Ik ben een slons

slons, Es, suzanna esther, rommel, stof, trainingspak, huispak, no make-up, sterrenbeeld, slonzig, comfortabel, boek, schrijver, schrijfster
Geschreven door Suzanna_Esther

Ik ben een slons, van huis uit. Oké, in het middenstuk van mijn leven heb ik een langdurige poging gedaan ‘slons af’ te zijn, maar helaas was die strijd tevergeefs.

Nou werkt mijn sterrenbeeld ook niet mee. Voor degenen die er iets van afweten (ik niet, alleen maar over ‘de mijne’): ik ben een waterman met ascendant leeuw! Het is de meest gruwelijke combinatie die je maar kunt bedenken. Waterman met ascendant leeuw staat gelijk aan: Jeckel & Hide, Laurel & Hardy, Sneeuwwitje & de boze stiefmoeder, Adriaan van Dis & Gordon.

“Er is niet tegen op te boksen: stof, spinrag, zand en kruimels. Als ik alles wil hebben en houden zoals de leeuw in mij wil, dan heb ik geen leven.”
De waterman gedraagt zich over het algemeen als een oude hippie. Beetje tegendraads, excentriek, vrijheidslievend, en het zal de waterman jeuken hoe ie eruit ziet, laat staan wat anderen van hem/haar denken. Een leeuw houdt van mooie dingen, is trots, houdt van decorum en wil over het algemeen overal de beste in zijn, en anders wel in het middelpunt van de belangstelling staan.

Over het algemeen loop ik sinds het einde van mijn carrière in het bedrijfsleven, liefst in gemakkelijke kleding; oftewel jogging- of spijkerbroek, niet prikkende en vooral wijde truien, en comfortabele schoenen. Mijn kast is daarentegen gevuld met de meest exclusieve maatpakken, jurken en anderszins, inclusief bijpassende schoenen en handtassen.

Soms sta ik genietend voor mijn immense kast, strijk liefdevol over de glanzende stoffen en neem een Cinderella muiltje in mijn handen, waar het prijskaartje nog blank en ongeschonden onder de gave zool plakt, om deze vervolgens weer mooi naast haar familie van goede komaf te zetten.

Weggooien? Kringloop? Echt niet.

Dragen? Aandoen? Ook niet.

Zo ook met het huishouden. In mijn hoofd heb ik een plaatje van hoe mijn huis eruit zou kunnen zien. Met vlagen doe ik daar weleens een poging toe, maar het wordt nooit zoals ik het voor me zag. Bovendien is er niet tegen op te boksen: stof, spinrag, zand en kruimels. Als ik alles wil hebben en houden zoals de leeuw in mij wil, dan heb ik geen leven.

De slons in mij krijgt steeds meer de overhand. Simpelweg omdat het veel gemakkelijker, comfortabeler, maar ook goedkoper is.

Ik kom soms om in het stof, slijt mijn dagen in een huispak, maar heb mooi wel een tweede boek geschreven.

Lang leve de verloedering!

 

Bekijk ook de tweede aflevering van Plekk’s Double Blind Datingshow!

 

Over de auteur

Suzanna_Esther

Mijn naam is Suzanna Esther, en ik ben denk ik de ‘oudste’ hier. Mijn leven is niet ‘standaard’ voor mijn leeftijd, maar die tijden zijn dan ook allang voorbij. Trotse moeder van twee jong volwassen zoons die af en aan bij mij ‘logeren’, een hond, en een exotische spin, waar ik vaak over schrijf.
Ik heb ooit literatuurwetenschappen gestudeerd en Psychologie, en dat geeft gelijk aan waar mijn passie ligt: schrijven.
Al heel jong voelde ik de drang om alles wat ik zag, hoorde, rook, en voelde op te schrijven. Dat begon in wat kinderachtige dagboeken, en door de jaren heen ontwikkelde ik een soort filosofische stijl, met een analytische inslag.
Meestal schrijf ik columns, over alles wat er in mij opkomt. Ik ben vaste blogger voor boekensite ‘De Perfecte Buren’, en Must Magazine, en ik schrijf al jaren hier.
Het was tijd voor een ‘verfrissing’ van mijn profiel.
Ik heb twee boeken geschreven. Mijn eerste boek - Wervelstof - kwam in 2016 uit, en maart 2018 is mijn tweede boek – de Stem – op de markt verschenen. Ik ben nu bezig met twee volgende verhalen, die hopelijk boeken worden.
Ik ben heel lang single geweest, tussen relaties door. Ik heb nog niet zo lang een fijne relatie, met een man die net zo veel van zijn vrijheid houdt als ik. Daarom gaat het goed. Soms zijn we een tijdje samen, afgewisseld met perioden dat we het ‘lekker alleen doen’.

Mijn leven als zelfstandige onafhankelijke vrouw is mij lief. Veel vrienden van mij zijn met grote regelmaat single, en luisterend naar hun ervaringen, vermengd met die van mezelf, valt er nog genoeg te schrijven…

Schrijf een reactie

X