Beauty Werk

Heb jij ook weleens zo’n bad-alles-day?

Annemieke, Bad-alles-day, trui, Plekk, dating app, datingapp, bad hair day, bril, wekker, ochtend, douche, opstaan
Geschreven door Annemieke

Vanochtend zoals elke dag veel te laat uit bed gekomen. Opstaan is iets waar ik heel slecht in ben. Zeker nu het ’s morgens best koud begint te worden, terwijl ik de zomer nog in mijn bol heb en dus naakt en met het raam open slaap.

“Ik vraag mijn baas of hij ervan wist. ‘Ja hoor, groep van 20 mannen, allemaal nieuw’. Ik pak een pen en schrijf op mijn buik: ‘Indruk maken’”
Om6 uur gaat mijn wekker, de radio van mijn wake-up light springt aan. Even later begint mijn gsm ook te roepen. Dan ben ik genoodzaakt om spelletjes te spelen (6:05 uur in de ochtend!) tot ik voldoende gewonnen heb om de wekker het zwijgen op te leggen. Fantastische app, elke ochtend feest…

Vervolgensopen ik Facebook, iedere dag dezelfde fout, en blijf ik scrollen tot het 6:40 uur en dus veel te laat is. Dat zijn de momenten dat een man naast me wel handig zou zijn, een man die dat licht en de radio allang beu is en me op tijd uit bed duwt. Goed, gebeurt niet. Dus douchen, geen tijd meer om mijn haar overeind te zetten, dus dan maar plat, bril is sneller dan lenzen, en ondanks dat die trui er echt, ECHT niet uitziet en ik mezelf beloofd had dat ik hem nooit buiten de deur zou dragen, is ie wel lekker warm en het lijkt buiten koud, dus ach, wat maakt mij het ook uit. Het is maar werk. Ontbijt klaargemaakt voor in de auto, lunch voor op het werk. Hond uitgeknepen en naar de oppas gebracht en klokslag 7:45 uur zit ik, zo’n 20 minuten te laat, in de auto mijn crackertjes met kaas weg te kauwen.

Aangekomenop mijn werk zie ik een bericht in onze werkgerelateerde groeps-WhatsApp: ”Aangezien we vanmiddag een groep krijgen voor een rondleiding, willen jullie zorgen dat de koelkast is aangevuld?” Een rondleiding houdt in: allemaal mannen die komen kijken wat we maken en een deel daarvan demonstreer ik. Ik, met plat haar, een schreeuwende rode bril en een trui…!! De spiegel lachte me zelfs uit toen ik ervoor ging staan. Met lichte paniek in mijn ogen kijk ik in mijn agenda. Niks. Ik vraag mijn baas of hij ervan wist. “Ja hoor, groep van 20 mannen, allemaal nieuw”. Ik pak een pen en schrijf op mijn buik: “Indruk maken”. Ik zeg subtiel: “Als ik had geweten dat er een groep zou komen, had ik wel een andere ….” en kijk daarbij naar mijn afzichtelijke trui, zoekend naar het juiste woord, “…. badjas aangetrokken?”, vult hij aan. Thanks baas, man op wie ik altijd kan rekenen in barre tijden.

Terwijlik probeer te wennen aan het idee dat een potentiële ‘man van mijn leven’ vandaag aan mijn neus voorbij zal gaan, neem ik met mijn baas de agenda voor de komende maanden door om soortgelijke verrassingen in de toekomst te vermijden. Ik vul de rondleidingen in mijn agenda in en zet er grote uitroeptekens bij om zo’n bad-alles-day in het vervolg te voorkomen. Dit jaar nog een stuk of vier van dit soort evenementen om de flater van vandaag recht te trekken. Moet lukken!

 

Over de auteur

Annemieke

Ik ben Annemieke, rond de dertig en woon in Valkenswaard. Ik ben daar geboren en getogen en maar even weggeweest voor studie. Misschien laat ik Valkenswaard ooit achter me, maar wanneer of waarheen, dat zie ik nog wel.
Mijn werk is uiteenlopend, maar altijd met mijn handen, ik ben een ambachtsvrouw. Schrijven is een uitlaatklep voor me.
Ik ben vrijgezel en niet echt zoekende. Het mag gebeuren, maar dat hoeft niet. Ik geniet van mijn leven zoals het nu is: lekker druk en de vrije avonden zijn dan ook heerlijke ik-momenten.
Ik geniet van de plek die mannen nu innemen in mijn leven: ongecompliceerd en lekker losbandig. Ik geniet. En daar schrijf ik over :)

Schrijf een reactie

X