Beauty Vrouwen

Het ideale vrouwenlichaam volgens mannen en vrouwen

ideale vrouw
Geschreven door Redactie

Vrouwen die zich voor het eerst uitkleden voor een man zijn meestal onzeker. Onzeker over hun voluptueuze billen (ze draaien liever niet hun achterkant naar hem toe), over hun buikje (ze proberen hun buik op een onopvallende manier in te houden) of over hun hangende borsten (ze proberen zo lang mogelijk die bh aan te houden). ideale vrouw

“Ze zijn visuele optimisten, ze slaan de minder perfecte delen over en zien alleen het beste”
Mannennemen een mentale foto van je lichaam en die foto kan jaren in hun hoofd blijven zitten. Ze kunnen hem erbij pakken wanneer ze maar willen. Helaas is daar geen plek voor andere herinneringen, zoals de datum van jouw verjaardag, je favoriete soort koffie of de namen van je collega’s en vriendinnen. Kennelijk zitten mannen zo in elkaar. ideale vrouw

Maarhet goede nieuws is dat mannen op een hele andere manier naar een naakte (of geklede) vrouw kijken dan we denken. Hun ogen worden direct naar hun favoriete gedeelte van het lichaam getrokken. Ze zijn visuele optimisten, ze slaan de minder perfecte delen over en zien alleen het beste. Daarom is voor hen jouw buikje geen issue.

Nuis uit onderzoek gebleken dat mannen waarde hechten aan de verhouding tussen de heupen en taille van een vrouw. Goed nieuws voor vrouwen met dikkere billen, want hoe breder de heupen in vergelijking met de taille, hoe vrouwelijker de vormen zijn. Het aantrekkelijkst vinden mannen een verhouding van 0,7 (dus taille 70% van de breedte van de heupen) en dat is onafhankelijk van het gewicht(!).

Envind je jezelf te klein? Mannen houden niet van lange vrouwen, vooral niet van vrouwen die langer zijn dan zij.

Eris onderzoek gedaan onder 500 mannen en 500 vrouwen. Zij konden het ideale vrouwenlichaam aan de hand van internationale beroemdheden samenstellen. Vrouwen kozen voor slank: de strakke buik van Gwyneth Paltrow, de bescheiden borsten van Jennifer Aniston, de heupen van Emma Watson en de lange benen van Elle Macpherson. Mannen kozen juist voor wulpser: de borsten van Kim Kardashian, de volle heupen van Kelly Brook en de benen van Rosie Huntington-Whiteley.

Het resultaat:

Mannenen vrouwen hebben ook andere ideeën over het perfecte vrouwengezicht. Ook hiervoor is onderzoek gedaan met behulp van bekende vrouwengezichten. Het blijkt dat mannen graag blond haar zien met volle lippen, sterke jukbeenderen, een kleine neus en fijne wenkbrauwen. Terwijl vrouwen meer houden van donker haar, een iets grotere neus en volle wenkbrauwen.

Perfect volgens mannen:

Perfect volgens vrouwen:

Leukom te weten, maar wat doen we met deze informatie? Niets als het aan ons ligt. Maar misschien kan het je gerust stellen te weten dat mannen een stuk minder kritisch zijn over het vrouwenlichaam dan wijzelf. En als je aan mannen vraagt waar ze naar op zoek zijn in een vrouw, dan noemen ze een aantrekkelijk uiterlijk pas op de vijfde plaats. Belangrijker voor mannen zijn: een vrouw die lief is, spontaan, intelligent en vol zelfvertrouwen (ook in bed). Gelukkig, karaktereigenschappen wegen dus zwaarder dan uiterlijke kenmerken. ideale vrouwenlichaam 

 

Tip!

Ken je onze slimme en innovatieve app al, die ervoor zorgt dat je singles vindt met wie je écht iets gemeenschappelijks hebt? Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: waar je komt zegt iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past! Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk aan je favoriete museum, park, sportclub, koffiebar, winkel of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou. Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Probeer de app ook! Je kunt Plekk nu gratis downloaden in de app stores:

app-storenl_badge_web_generic

 

Over de auteur

Redactie

2 reacties

Schrijf een reactie

X