Beauty Geluk

Hoe zorg je dat je tevreden bent met je uiterlijk?

uiterlijk, looks, blij, tevreden
Geschreven door Redactie

Het is tijd om blij te zijn met wat je in de spiegel ziet!

“Onderzoek heeft uitgewezen dat hoe meer tijd je voor de spiegel staat, hoe slechter je je over jezelf voelt”
Veel vrouwen zijn negatief over hun uiterlijk. Ze voelen zich onzeker of schamen zich voor een specifiek lichaamsdeel. Als je positiever over je verschijning denkt, kan dat je op veel manieren helpen. We geven je enkele tips:

1. Wees niet zo kritisch op jezelf

“Wat is mijn haar weer droog en pluizig vandaag”. ”Kijk nou naar die kont”. “Mijn ogen staan echt te dicht op elkaar!” “Krijg ik alweer een pukkel in mijn gezicht?!” Je traint jezelf om altijd maar weer het negatieve op te zoeken in je spiegelbeeld. Dat is niet gezond. Onderzoek heeft uitgewezen dat hoe meer tijd je voor de spiegel staat, hoe slechter je je over jezelf voelt. Beperk je dagelijkse spiegeltijd dus zoveel mogelijk. Dat is goed voor je zelfvertrouwen. En als je dan toch naar je spiegelbeeld kijkt, zoek dan naar positieve punten en geef jezelf complimenten.

2. Stop met het bekritiseren van anderen

Vooral als het om uiterlijk gaat. Want als je constant bezig bent met hoe anderen eruit zien en dat veroordeelt, is het duidelijk dat je onzeker bent over je eigen verschijning. Probeer je minder bezig te houden met uiterlijkheden en richt je aandacht op meer inhoudelijke zaken. Goed voor je persoonlijke ontwikkeling en mensen in je omgeving zullen dat ook zeker waarderen.

3. Draag flatterende kleding, dus niet persé trendy kleding

Het is natuurlijk leuk om de laatste mode te volgen, maar dat betekent niet dat die kleding bij ieder lichaamstype past. Past het niet goed of voelt het niet lekker, draag het dan niet. Raak ook niet geobsedeerd door een bepaalde kledingmaat waar je naar streeft. De maat is niet belangrijk, als kleding je maar goed past.

4. Denk aan een moment of periode dat je goed in je vel zat

Probeer die periode terug te halen, een moment dat je jezelf echt aantrekkelijk vond. Wat was er toen zo bijzonder dat je die gevoelens had? Was het de bijzondere kleding die je toen droeg? Was het je gewicht? Of was het de manier waarop je leefde op dat moment? Vraag jezelf af of het realistisch is om weer naar die situatie terug te gaan. Natuurlijk kunnen we niet de klok terugdraaien en jonger worden. En ook je gewicht kun je niet snel even ‘fixen’. Maar probeer je te herinneren waar je in die tijd gelukkig van werd en waardoor je toen zo zelfverzekerd en  tevreden met jezelf was. Misschien kun je dat wel terughalen.

Het kan ook zijn dat je nooit tevreden bent geweest met je looks. Dan kun je met een schone lei beginnen. Denk aan een periode in de afgelopen weken/maanden dat je je energiek en gelukkig voelde. At je beter tijdens die dagen, sliep je goed, sportte je (meer)? Dan kun je dat gedrag weer herhalen, zodat je je opnieuw zo goed voelt (zowel lichamelijk als geestelijk).

5. Je hebt zelf controle over je gevoelens

Wil je toch je looks verbeteren, stel jezelf dan een aantal realistische doelen, bijvoorbeeld op het gebied van sporten en eten, en wees niet te hard voor jezelf.

Daarnaast zul je moeten accepteren dat je geen model bent en dat waarschijnlijk ook nooit zult worden. Maar zijn er niet allerlei mensen die je bewondert, die ook geen modellenfiguur hebben? Hou van jezelf zoals je bent. De maat van je buik, de vorm van je neus, de dikte van je haar, je kunt er alleen blij mee zijn als je ervoor kiest ze te accepteren en als mooi te beschouwen.

Wanneer jij de controle hebt over je eigen idee van schoonheid, kun je pas echt blij zijn met hoe je eruit ziet. En voel je je aantrekkelijk, dan straal je dat ook uit!

 

Tip!

Ken je onze slimme en innovatieve app al, die ervoor zorgt dat je singles vindt met wie je écht iets gemeenschappelijks hebt? Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: waar je komt zegt iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past! Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk aan je favoriete museum, park, sportclub, koffiebar, winkel, bioscoop of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou. Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Probeer de app ook! Je kunt Plekk nu gratis downloaden in de app stores:

app-storenl_badge_web_generic

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X