Creatief Werk

Writer’s block

blog, blogger, dating app, datingapp, Plekk, Red Hothead, schrijven, writer's block
Geschreven door Red_Hothead

Ja hoor, daar gaan we dan, ik heb hem weer. Een writer’s block. He-le-maal fantastisch. Ik heb werkelijk waar helemaal niets, maar dan ook echt helemaal niets, om over te schrijven. En dat komt vervolgens weer omdat ik geen ene kut meemaak. Daar ga ik dan. Ik begin saai te worden. Burgerlijk. Op mijn zesentwintigste maak ik niets meer mee. Werk ik. Eet ik. Slaap ik. En dat dan iedere dag opnieuw. Om te janken. Ik hoor op de bar te staan, lijntjes coke te leggen en ‘s ochtends wakker te worden in mijn eigen kots. Dáar kun je verhalen over schrijven. Niet over werk, eten en slapen. Of nou ja, het kan wel, maar daar zit natuurlijk geen hond op te wachten. Het is duidelijk, er moet wat veranderen. Dit kan zo niet langer! Een writer’s block krijgen door je eigen, inspiratieloze, saaie leven, hoe verzin je het. Maar goed, ik heb er dus een en wat doe je dan? Dan ga je op zoek naar tips wat je ertegen kunt doen. En dan mensen, krijg je dit soort tips:

Verander een tijdje van werkmethode. Ga weer op papier schrijven, schrijf in een keer door, zonder te verbeteren, schets zonder idee of juist met – als het maar anders is dan je tot nu toe hebt gedaan. 

Hoe dan?! Ik weet toch juist niet waarover ik moet schrijven? Dan kan ik wel ineens met pen en papier willen schrijven, maar dat gaat geen verschil maken. Waar het wel voor zorgt is dat ik zeer gefrustreerd het stuk papier voor mijn neus verfrommel en weg pleur en er dan een boom voor niks is gekapt.

Doe research. Dat inspireert vaak.

Research naar wat dan? Voordat je research gaat doen moet je toch in ieder geval weten waarnaar je research doet?

Blijf schrijven. 

Nee, natuurlijk joh.

Bedenk iets wat je elke dag doet en waar je eigenlijk niet zonder wilt: douchen, kop koffie drinken, de krant lezen, Facebook bekijken. Spreek met jezelf af dat je dat alleen maar mag doen als je een redelijke hoeveelheid tekst hebt geschreven die dag. 

Ja, praat jezelf vooral een schuldgevoel aan. Dat helpt vast!

Nog steeds geen letter op papier? Dan is dit waarschijnlijk jouw onderwerp niet. Leg je conceptje of idee weg en concentreer je op iets anders.

Hád ik verdomme maar een onderwerp!

Nee, het is duidelijk, ik heb geen flikker aan die tips. Ik hoopte op tips als: “Ga leven, neem drugs, zuip je te pletter, heb seks, beroof een bank, raak zwanger terwijl je geen vaste relatie hebt, ga gokken, maak een wereldreis”. Dat soort dingen. Dingen waar je over kunt schrijven. Maar nee, ik moet onder andere blijven schrijven én research doen. Ik heb geen flikker aan die tips en toch blijken ze te helpen, want ik heb er verdomme zomaar een blog uit geperst! Voor nu ga ik dansen op de bar, drugs nemen, zwanger raken en een wereldreis maken, zodat ik binnenkort écht wat heb om over te schrijven!

 

Over de auteur

Red_Hothead

Wie ik ben? Een red hothead. Een roodharig heethoofd of een roodharige met een “hot” hoofd. Jij mag kiezen.
Ik neem je graag mee in mijn hersenspinsels, die werkelijk alle kanten op gaan. Behalve de goede. Of nou ja, misschien soms wel.
Op het moment ben ik single. Dat is helemaal niet erg hoor, sterker nog: als ik er alleen al aan denk dat ik moet gaan daten, weet ik niet of ik moet kotsen of huilen van ellende. Of allebei tegelijkertijd. Ik doe dus niet aan daten, maar heel soms bezwijk ik. Meestal na een fles wijn of drie.

“Pale-skinned,
hot-headed,
loud-mouthed,
but kind-hearted.
You’ve got to love your redheaded girl.”

Wil je op de hoogte blijven van al mijn avonturen? Volg me dan zeker ook via: www.redhothead.wordpress.com of like mijn facebookpagina: https://www.facebook.com/Red-Hothead.

Schrijf een reactie

X