Daten Mannen

Ben ik te kritisch in de liefde?

ben ik te kritisch in de liefde, controle, dating app, datingapp, eerste date, Googelen, je date checken, online analyse, online stalken, Plekk, prékwalificatie, privé detective, privé-detectives, social media, stalken
Geschreven door Redactie

Ben ik te kritisch in de liefde? Misschien denk jij dit ook regelmatig. Het lijkt wel of er geen leuke mannen meer zijn! Herken je dit?

Ben je aan het daten, dan wil je kritisch zijn. Want het is zonde om tijd te verspillen aan mannen waarvan je van tevoren weet dat het toch niks gaat worden. Daarom heb je waarschijnlijk een lijst met criteria, waar meneer wel en juist niet aan moet voldoen. Bezwaren kunnen zijn: hij is lui, woont te ver weg, heeft weinig zelfvertrouwen, is een opschepper, heeft kinderen. Je kent het wel. Heb je het lijstje niet opgeschreven, dan zit het vast wel in je hoofd.

In de praktijk werkt dit averechts. Het lijkt dan net of de leuke mannen ‘op’ zijn. Tijd om je lijstje eens te herzien, of liever: weg te gooien! Want misschien mis je hiermee wel de liefde van je leven. Het is beter om je open te stellen voor de mannen die je tegenkomt en hen met open vizier tegemoet te treden. Ga op onderzoek uit en leer wat wél interessant is in iemand. Focus minder op jezelf en verdiep je in de man tegenover je. Zoek uit wat wel boeiend is aan hem en laat je verrassen! De vraag Ben ik te kritisch in de liefde kan dus heel vaak met JA beantwoord worden en kan je echt dwarsbomen in het vinden van een relatie. Het kan echt de moeite lonen om de volgende zogenaamde dealbrekers te schrappen:

1. Hij heeft nooit eerder een vaste relatie gehad

Hij is al 42 en heeft nog nooit een relatie langer dan een maand gehad! Wat is er mis met hem?

Niets waarschijnlijk. Misschien had hij andere prioriteiten en had hij geen zin om het pad te volgen dat de maatschappij van hem verwacht. Het kan ook betekenen dat hij juist slim genoeg is om niet zomaar een relatie in te duiken met de eerste de beste. Hij is kritisch en is bovendien geïnteresseerd in jou. Is dat geen goed teken?

2. Hij is ouder dan jij

Een oudere man heeft veel ervaring, op allerlei vlakken in het leven, is vaak verstandig en werelds, heeft veel zelfkennis en kan heel sexy zijn. Grote kans dat hij het financieel ook aardig voor elkaar heeft. Hij zal je waarschijnlijk niet tegenhouden in je ambities, maar je eerder aanmoedigen en stimuleren.

3. Hij lijkt niet op Brad Pitt

Nou en! Alleen op het uiterlijk afgaan is oppervlakkig. En stel dat je wel een vriend hebt gevonden met een perfect uiterlijk? Wat dan als hij na verloop van tijd minder gespierd wordt, een bierbuik ontwikkeld of kaal wordt? Wat blijft er dan over? Er is geen garantie dat dat mooie uiterlijk blijft, maar zijn persoonlijkheid blijft hoogstwaarschijnlijk wel.

Dus bedenk dat het niet zozeer om dat perfecte plaatje gaat, maar veel meer om de chemie en aantrekkingskracht tussen jullie tweeën.

4. Hij heeft bagage (van een ex)

Een pluspunt! Bagage betekent dat hij heel wat heeft meegemaakt, dat hij heeft geleefd en dat hij zich nu waarschijnlijk extra hard gaat inzetten om een nieuwe relatie te doen slagen.

Zolang hij niet middenin een helse rechtszaak met zijn ex zit en zolang jij niet dagelijks door zijn vloekende ex gebeld wordt, is een beetje bagage geen probleem. En was ze echt zo verschrikkelijk? Dan is het makkelijk om er als de knappe, lieve en grappige nieuwe liefde gunstig bij af te steken.

5. Hij heeft kinderen

Over levenservaring gesproken. Hij gedraagt zich waarschijnlijk volwassener dan mannen zonder kinderen. Deze man is gewend om hard te werken, te multitasken en te organiseren. Grote kans ook dat hij kan koken en allerlei handige klusjes in het huishouden kan doen. Bovendien heeft hij emotioneel een streepje voor, want hij heeft geleerd geduldig, lief, beschermend en verzorgend te zijn. En een vader weet natuurlijk wat verantwoordelijkheid inhoudt en is gewend zelf niet altijd op nummer 1 te staan. En is hij co-ouder, dan heb je grote kans dat hij om het weekend zonder kinderen zit. Dat zijn dé momenten om jullie dates in te plannen!

6. Hij verdient niet veel

Zolang hij rond kan komen en jij je eigen inkomen hebt, hoeft dat natuurlijk geen probleem te zijn. Grote kans dat hij wel gepassioneerd en creatief is. Liever een passie voor het leven en voor specifieke interesses en activiteiten, dan een passie voor geld. Dat laatste is echt niet sexy en ronduit saai. Je kunt geen dure cadeaus van hem verwachten, maar als hij daar creatief mee omspringt, heb je hiermee een veel betere vis aan de haak geslagen dan een man die geobsedeerd is door big bucks.

Ben ik te kritisch in de liefde? 

Natuurlijk zijn er dingen die je in eerste instantie minder aantrekken in iemand. Maar een lijstje met criteria werkt veelal averechts. Je sluit direct heel veel potentiële partners uit. De mooi dingen in mensen zitten verborgen. Je moet ze ontdekken. Wees daarom heel voorzichtig met je lijstje! Laat je nieuwsgierigheid overwinnen en ga op zoek naar mooie en onverwachte dingen in de mannen die je ontmoet. Je houdt er in ieder geval een boeiend gesprek aan over!

Geldt dit alleen voor vrouwen? Nee hoor, ook mannen werken vaak met een (impliciet lijstje). Maar door die checklist achterwege te laten kunnen er mooie dingen gebeuren:

Fulco: “Ik vroeg me op een dag ook af: ben ik te kritisch in de liefde? Uiteindelijk heb ik mijn vrouw gevonden doordat ik me werkelijk in haar verdiepte zonder mijn checklist in te vullen, en daardoor wat minder op mezelf gefocust was. Dus laat de lijstjes los, ga op onderzoek uit want wie weet zit er toch onder de kikker een prins(ses)”

Misschien heb jij geen checklist, maar ben je een hopeloze romanticus?! Een iets realistischer blik op de liefde kan je een hele fijne relatie opleveren! In dit artikel lees je dan een vonkje voldoende kan zijn, in plaats van vuurwerk als je iemand ontmoet!

Over de auteur

Redactie

2 reacties

Schrijf een reactie

X