Daten Datingtips

Hoe maak je contact als je verlegen bent?

hoe maak je contact, datingtips, introvert, Plekk, handreikingen, onzeker , Plekk, timide , tips, verlegen , zenuwachtig, daten als je verlegen bent, ik ben verlegen , daten als je verlegen bent, afwijzing, daten, flirten, gespreksonderwerp, pleasen, verlegen, verlegen en daten
Geschreven door Redactie

Hoe maak je contact als je verlegen bent? Aan een hoop mensen merk je het niet of nauwelijks, maar verlegenheid komt veel voor. Vooral in sociale situaties met mensen die je nog niet echt kent, maar waar je wel contact mee zou willen maken. Er is niks mis met verlegen zijn, behalve dat het soms wat onhandig kan uitkomen. Bijvoorbeeld als je iemand mee uit wilt vragen. Daarom geven we je wat tips: hoe maak je contact als je verlegen bent?

1. Stel vragen

Over jezelf praten kan ongemakkelijk zijn. De aandacht ligt op jou en je wordt er extra verlegen van. Dus het kan geen kwaad om aan het begin van het gesprek veel persoonlijke vragen aan de ander te stellen. Veel mensen zijn gek op praten over zichzelf, je wint er vast sympathie mee. Zijn jullie eenmaal een eindje op weg met de conversatie, dan voel je je waarschijnlijk al wat meer op je gemak en kun je ook wat over jezelf gaan vertellen.

2. Bereid voor wat je gaat zeggen

Veel mensen zullen zeggen dat dat niet authentiek is, dat je gewoon jezelf moet zijn. Maar deze mensen zijn waarschijnlijk niet verlegen en weten niet wat het is om met een mond vol tanden te staan, terwijl je hersenen overuren maken om te bedenken wat je ook alweer wilde zeggen.

Een man mee uit vragen bijvoorbeeld is voor sommigen van ons een reden voor een black out. Maar heb je iets voorbereid, dan kun je daarop terugvallen. Voorbereiden helpt dus echt!

Zoiets als: “Hey, we zitten nu al twee uur met elkaar te kletsen en ik vind je eigenlijk wel interessant. Zullen we een keer wat gaan drinken? Ik ken een heel leuk cafeetje in Oost. Dat vind je vast wel leuk.”

3. Draag iets dat een gesprek op gang kan brengen

Denk aan een bijzonder sieraad, een tatoeage of een T-shirt met een opvallend statement. Draag je bijvoorbeeld een ketting met een bijzondere hanger, dan kun je daaraan friemelen terwijl je iemand aanspreekt. Zijn ogen zullen er direct op vallen en grote kans dat hij er een opmerking over maakt. Dan is het handig om alvast een persoonlijk verhaal voorbereid te hebben, gerelateerd aan die ketting, waar je over kunt praten. Zorg dat het iets is waar je graag en makkelijk over praat. Gespreksstof verzekerd.

4. Geef toe dat je verlegen bent

Als mannen iets charmant vinden is het een vrouw die verlegen lacht, terwijl ze toegeeft dat ze verlegen is én hem leuk vindt. Verlegenheid is geen slechte eigenschap, zoals egoïsme of narcisme. Het is een charmante karaktertrek, die je alleen soms een beetje in de weg kan zitten. Doe niet te hard je best om het te verbergen, maar geef toe dat je verlegen bent. Mensen zullen waarderen dat je er open over bent en je beter begrijpen.

“Hoi, ik zag je zitten en wilde even gedag komen zeggen. Maar eigenlijk ben ik super verlegen en zenuwachtig nu. Dus uhm: hoi!”.

Het is geen flitsende openingszin, maar dit is wie jij bent, je authentieke zelf!

Dus: hoe maak je contact als je verlegen bent? Door slim te zijn: laat de ander eerst praten, bereid je voor, zorg voor wat gespreksonderwerpen, en geef gewoon toe dat je verlegen bent.  Heel veel mensen vinden dat best charmant! Meer tips kun je vinden in het artikel Verlegen en daten, gaat dat samen?.

En lees ook Ze is niet dom of arrogant, maar gewoon verlegen, over de vooroordelen over verlegen mensen.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X