Daten Relaties

Introverte mensen daten: waar let je op?

introverte mensen daten, daten, datingapp, extrovert , introvert, Plekk, relatie
Geschreven door Redactie

Terwijl sommige van ons onze mond niet kunnen houden en het heerlijk vinden om in het middelpunt van de belangstelling te staan, is het voor anderen een vervelend idee om meer dan een paar mensen om zich heen te hebben. Gelukkig is er niks mis met introverte mensen daten als je zelf een extrovert bent, want introverte mensen zijn geweldig. Ze observeren goed, zijn bedachtzaam en heel betrouwbaar.

Maar zit jij aan de andere kant van het spectrum, ben je extrovert en heb je vaak en veel mensen om je heen nodig, dan kan introverte mensen daten of een relatie hebben met een introvert persoon wel voor wat uitdagingen zorgen.

1. Ze kunnen moeilijk te begrijpen zijn

Extroverte mensen zijn gewend om alles op tafel te gooien, wat ze hebben meegemaakt, maar ook wat ze denken en voelen. Door dat altijd maar te doen zijn ze er ervaren in en meestal goed in staat hun gedachtes en gevoelens onder woorden te brengen. Daarbij gebruiken ze overigens niet alleen woorden, maar ook lichaamstaal. Introverte mensen zijn ten eerste minder open, ze laten minder los wat hen bezighoudt. Ten tweede hebben ze soms moeite om iets helder onder woorden te brengen. Dat maakt het lastig om ze altijd goed te begrijpen. Maar geduld is een schone zaak. Laat de ander uitpraten en stel vragen om elkaar uiteindelijk toch goed te begrijpen.

2. Ze lijken weinig interesse in anderen te hebben

Je vertelt een leuk verhaal, maar een enthousiaste reactie blijft uit. Ook doet je introverte date weinig moeite jullie conversatie gaande te houden. Let op, het is geen teken van desinteresse, maar gewoon een andere manier van reageren. Een introvert houdt bijvoorbeeld niet van gesprekken over koetjes en kalfjes. Dit soort dingen leidt vaak tot misverstanden. Maar geen zorgen, zou je een relatie aangaan met deze persoon en je leert elkaar beter kennen, dan weet je wat je kunt verwachten en wordt de omgang met elkaar veel makkelijker.

3. Jullie hebben een ander idee van wat leuk is

Als extrovert wil je vast veel tijd doorbrengen met vrienden en familie. Introverten hebben vaak een heel ander idee van een leuke tijd hebben en dat kan echt een uitdaging zijn. Begrip en compromissen van beide kanten zijn dan nodig om te zorgen dat jullie beiden tevreden zijn.

Deze uitdagingen zijn allemaal te overwinnen, maar het is goed om realistische verwachtingen te hebben en te beseffen dat een relatie met deze persoon niet vanzelf zal gaan. Het belangrijkste is dat je geen verandering in persoonlijkheid van de ander kunt verwachten. Zoek daarentegen samen naar de beste weg om gelukkig met elkaar te worden.

Introverte mensen daten is dus prima, helemaal als je beseft dat zij heel geschikte geliefden kun zijn. Lees daar meer over in “Daarom gaan introverte personen voor een serieuze relatie“.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X