Daten Mannen

Is hij verliefd op mij? Dit zijn de tekenen dat dat niet zo is.

is hij verliefd op mij, meest eenzame moment, Chi, kerst
Geschreven door Redactie

Is hij verliefd op mij? De spannende vraag die je bezig houdt als je regelmatig met een nieuw iemand omgaat. Soms zit het mee, en is hij helemaal verzot op jou. Maar soms zit het tegen, en ben je misschien een tijdelijke scharrel. Hoe herken je dit?

Is hij verliefd op mij? Herken het tijdig als het niet zo is

Je praat het steeds weer goed, hij vindt je écht wel leuk! Terwijl je omgeving het al lang ziet: dat wordt niks! Hij is niet geïnteresseerd. Je bent een scharrel die binnenkort weer vervangen wordt. Excuses vinden voor het ongeïnteresseerde gedrag van je vriendje is begrijpelijk. Je wilt het zo graag! Overkomt het je, dan geloof je er heilig in dat er goede redenen zijn voor zijn gedrag. Dit zijn de 10 signalen dat het misschien niet goed zit. Je kunt het maar beter op tijd weten!

1 Hij stuurt je alleen berichtjes rond middernacht

OK, je kunt natuurlijk zelf blijven geloven dat hij het écht heel erg druk heeft. En dat hij pas ‘s avonds in bed tot rust komt, direct aan je denkt en een berichtje stuurt. Maar het is realistischer er vanuit te gaan dat hij overdag kennelijk dingen te doen heeft die hem meer boeien. Iemand die alleen rond middernacht wat entertainment nodig heeft, daar kun je niet echt op bouwen, toch?

2 Je kunt geen afspraken met hem maken

Het lukt hem niet om zich fatsoenlijk te houden aan jullie afspraakje om wat te gaan eten op vrijdagavond. Ook lukt het hem niet om je op tijd op te halen voor jullie bezoek aan je moeder. Jullie laatste weekendje weg was al gecancelled. Vind je hem zo’n lieve chaoot? Tja, waarschijnlijk kun je beter denken: als hij zulke eenvoudige dingen al niet kan regelen, hoe gaat dat als jullie een serieuze relatie hebben? Het zit er niet echt in dat hij veel betrouwbaarder wordt!

3 Als de makkelijke berichtjes al niet lukken…

OK, even een ‘goedemorgen’ of ‘veel plezier’ kan er kennelijk niet af. Misschien maak je jezelf wijs dat hij zo charmant verlegen is. Maar als zulke eenvoudige berichtjes al te veel moeite zijn, denk je dan echt dat je nog eens ‘ik hou van je’ in je inbox kunt verwachten? Dan hebben we het nog niet eens over zoiets tegen je zéggen! Goede kans dat hij elders heel wat minder verlegen is!

4 Hij heeft even geen tijd…

Tijd heb je niet, tijd maak je. Gebruikt hij vaak het excuus dat hij geen tijd heeft, dan bedoelt hij dus dat hij geen tijd voor je wil maken. Ook al denk jij dat hij zo hard knokt voor een mooie toekomst voor jullie beiden, ben je in werkelijkheid geen prioriteit en het lijkt er op dat hij vindt dat hij betere dingen te doen heeft. En het beste is dat jij dat ook gaat doen!

5 Hij wil alleen wat drinken

Als hij steeds alleen voor een drankje gaat, zegt dat iets over zijn commitment. Een drankje kan 15 minuten duren, of 3 uur. Een drankje geeft hem de ruimte om plots te kunnen vertrekken als er iets anders (lees: leukers) te doen is. Kennelijk wil hij hier flexibiliteit voor creëren! Als een gezellig etentje voor hem al benauwend is, wordt het hoog tijd om maar eens verder te zoeken! En denk vooral niet dat hij écht een lactose allergie heeft.

6 Je leert zijn vrienden niet kennen

Je stelt regelmatig voor eens mee te gaan naar zijn vrienden, maar dat wordt altijd professioneel afgehouden: “Deze keer niet, maar een ander keertje, leuk!” Slecht teken! Je kunt natuurlijk geloven dat er geen enkel kaartje meer te krijgen was voor dat concert. De kans is groter dat hij niet vervuld is van trots over jou en hij je waarschijnlijk niet eens ‘zijn vriendin’ noemt in zijn omgeving. Tijd om de eer aan jezelf te houden!

7 Hij noemt je ‘babe’ of schatje

Jij denkt misschien dat het zijn vlotte of beetje foute stijl is. Daar viel je op! Maar in werkelijkheid klinkt het niet alleen een beetje denigrerend, er zit waarschijnlijk nog een veel ergere reden achter: hij kan niet altijd op je naam komen! Goede kans dat hij de naam van iemand anders uitschreeuwt op zijn intieme momenten.

8 Hij blijft nooit

OK, jullie hebben seks gehad, en je vond het best acceptabel. Blijft ie na afloop nog een beetje hangen? Is hij net zo lief en teder tegen je als vóór de seks? Als hij niet bij jou blijft slapen, dan zul je ook nooit bij hem in kunnen trekken! Dan ben je vooral een spannend speeltje voor hem. Niks mis mee, maar gebruik hem dan ook alléén daarvoor. En geloof niet dat het echt waar is dat hij alleen in zijn eigen bed goed kan slapen!

9 Hij neemt cadeautjes mee

Ja, het lijkt attent en romantisch. En je smelt als hij weer iets leuks meeneemt. Maar kennelijk heb je niet door dat zijn cadeautjes toch vooral een compensatie zijn voor zijn gebrek aan échte persoonlijke aandacht. Of een goedmakertje voor de laatste afzegging. Wees dus vooral verdacht op teveel cadeautjes en laat je er niet door misleiden!

10 Je kent zijn verleden niet

Als je zijn verleden niet echt leert kennen, dan pas je waarschijnlijk ook niet in zijn toekomst! Toch weer die charmante verlegenheid? Stille wateren hebben diepe gronden, denk je misschien zelfs wel! Lief, maar naïef van je. Kennelijk stelt hij zich niet erg open om over zichzelf te vertellen. Hij is niet bereid om zichzelf kwetsbaar op te stellen of iets van zichzelf prijs te geven. Als jij het wél doet, vraagt hij waarschijnlijk of je nog zin in seks hebt en zo niet, is de kans groot dat hij plotseling gebeld wordt voor ‘iets op het werk’.

Communicatie tussen mannen en vrouwen valt ook niet altijd mee! Zo gebruiken mannen Whatsapp anders dan jij. Ook wel eens gefrustreerd omdat hij niet reageert? In dit artikel leggen we uit hoe dat zit!

is hij verliefd op mij, is hij verliefd op mij, is hij verliefd op mij, is hij verliefd op mij

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X