Daten Daten online

‘Ghosting’ is vervelend, maar ‘benching’ is nog erger!

achter de hand, afwijzing, app, benching, berichtje, daten , egoboost, ghosting, meerdere vrouwen, bench, reservebank, verdwijnen, weer opduiken
Geschreven door Redactie

Ken je de term ‘ghosting’? Je bent met iemand aan het daten en plotseling wordt je volledig genegeerd. Je krijgt geen reactie meer op berichten en telefoontjes, het lijkt wel of hij niet meer bestaat. Vandaar de term ‘ghosting’. Heel irritant natuurlijk en heel asociaal. Het zegt iets over zijn ideeën over daten en zijn ideeën over jou. En die zijn niet positief waarschijnlijk.

Als je date aan het jongleren is met verschillende vrouwen in zijn leven, dan is het voor hem handig om steeds iemand achter de hand te hebben. Dat wil zeggen: als Plan A niet werkt, kan hij altijd nog bij jou aankloppen, plan B.
Maardan ‘benching’. Dat is nog erger. Dat is verdwijnen, om even later weer op te duiken met een lief berichtje, om daarna weer niks van zich te laten horen, en ineens weer te verschijnen… Oftewel, je wordt aan het lijntje gehouden door iemand die je misschien wel nooit echt te zien krijgt.

Vaakzijn er dan meerdere vrouwen in het spel, zonder dat je dat in eerste instantie door hebt. Als hij dan weer opduikt, doet hij alsof er niks aan de hand is. Het lijkt alsof hij gewoon een beetje in de war is, de batterij van zijn telefoon het aan het begeven is of dat hij het erg druk heeft. Je krijgt steeds weer hoop dat hij toch eens wil afspreken. Maar als hij regelmatig weer verdwijnt, zou je toch een vermoeden moeten krijgen.

Benchingis de term die de New Yorkse schrijver Jason Chen eraan geeft in zijn artikel “‘Benching’ Is the New Ghosting”. Met een bench bedoelt hij dan een reservebank. Als je date aan het jongleren is met verschillende vrouwen in zijn leven, dan is het voor hem handig om steeds iemand achter de hand te hebben. Dat wil zeggen: als Plan A niet werkt, kan hij altijd nog bij jou aankloppen, plan B.

Hetkan hem ook een egoboost geven als hij weet dat hij altijd een vrouw achter de hand heeft, die interesse en aandacht voor hem heeft.

Maarsoms gaat het juist om een teergevoelige ziel die moeite heeft er een punt achter te zetten, omdat hij jou niet wil kwetsen.

Watde reden ook is, fijn is het niet. Een afwijzing komt misschien harder aan, maar is tenminste duidelijk en sleept zich niet zo lang voort. Dus mannen (en vrouwen): bench niet, jij zou het ook niet prettig vinden om altijd maar op de reservebank te moeten zitten!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X