Daten Geluk

De superdate die niet als een date voelt

Plekk, datingapp, date, eerste date, geslaagde date, leuke date, Maartje, super date, superdate, Plekk, dating app, datingapp, online daten,
Geschreven door Maartje

Na mijn dramatische date met Reinier ben ik weer verder gegaan met daten. Dit was een hele andere ervaring:

Wat er eerst gebeurde

“Drie kussen, een omhelzing, een kus op de mond? Vandaag voelt het goed om hem de hand te schudden.”
En dan zie ik Arjen* op de datingapp. Zijn beschrijving vertelt me dat hij ingenieur is (+1). Hij ziet er sportief uit (+1), hij heeft een mooie lach (+1) en een baard (+1) en hij draagt een leuk shirt (+1). Dat is vijf punten voor Arjen tot nu toe. Hij is jong, 27, maar dat valt binnen de helft-van-je-leeftijd-plus-zeven regel voor mij, dus ik swipe naar rechts.

Na een aantal dagen heeft hij mij ook naar rechts geschoven en schrijft hij meteen het beste berichtje dat ik ooit op Tinder heb gekregen (+10):

“Je leeftijd klopt niet. Jij bent zeker niet ouder dan 28! :-)”

Arjen weet duidelijk hoe hij het hart van een (oudere) vrouw kan veroveren. Na een berichtje of drie nodigt hij mij uit voor een lunch de volgende dag. Hij noemt de tijd en plek erbij (+10 voor zijn besluitvaardigheid).

De date

Als ik het restaurant in loop, ben ik bang dat ik Arjen niet zal herkennen. Er is maar één duidelijke foto op zijn profiel. De andere foto’s zijn van verder weg of met skihelm op. Gelukkig herkent hij mij direct. Hij zit aan de bar met een kopje koffie. Hij lacht en dan zie ik iets wonderbaarlijks: hij ziet er in het echt nog beter uit dan op zijn foto (+100). Arjen gaat echt een record aantal punten halen. Nu stop ik maar met de score bijhouden.

We kiezen een tafeltje uit en gaan zitten. We bestellen ons eten en praten over: eten, werk, reizen, hardlopen en boten. Arjen is zelfverzekerd, maar niet arrogant. Hij is slimmer dan hij lijkt. Hij is een beetje nerderig, maar ook avontuurlijk. Hij is ambitieus en gedreven. Hij stelt goede vragen en luistert goed. Hij praat met zijn handen. We lachen veel. Het voelt alsof ik met iemand praat die ik al een hele tijd ken. Het voelt niet als een date. Ik ben heel erg op mijn gemak.

Na een tijdje gaan we over op een serieuzer onderwerp. We praten over vorige relaties en waarom die stuk liepen. Het blijkt dat we allebei mensen zijn die teveel geven in een relatie, terwijl eigenlijk al duidelijk is dat het niet gaat werken. We begrijpen elkaar, want we hebben dezelfde lessen geleerd. We zitten op één golflengte. Wat fijn!

Dan merken we dat deze lunch een beetje uit de hand loopt. We moeten beiden weer snel terug naar ons werk. Als de rekening komt stel ik voor die te delen, maar hij wil alles betalen.

Dan vertelt hij dat de timing niet handig is. Hij gaat namelijk overmorgen voor een paar weken naar Zwitserland voor zijn werk. Ik zeg dat ik waarschijnlijk nog steeds single en in Amsterdam ben als hij terug komt.

We lopen naar buiten en ik begin mijn hoofd al te breken hoe we deze date moeten eindigen. Het voelt alsof ik met een goede vriend geluncht heb, al was er ook sprake van wat flirten. Drie kussen, een omhelzing, een kus op de mond? Vandaag voelt het goed om hem de hand te schudden.

Ik lach erbij en Arjen lacht terug, een beetje verbaasd. Waarschijnlijk had hij geen hand verwacht. Ik voel me belachelijk. Een hand, waar slaat dat op? Dit was duidelijk geen zakenlunch. Misschien heb ik het nu verknald.

Maar ik voel me ook weer geweldig. Zo moet een date zijn! Ik geloof dat er nu al wat vlinders in mijn buik rond fladderen! Hij is echt leuk, aantrekkelijk, intelligent. De conversatie was geweldig en ik heb best veel gelachen.

De beoordeling, deel 1

Wat ik van deze date vind?

Ik weet het nog niet. Als ik na de lunch weer op mijn werkplek zit, raak ik in paniek. Ik vind hem nu al zo geweldig, de date liep gesmeerd, het voelde fantastisch. Maar misschien was hij alleen maar beleefd en vond hij mij saai. Of dom, of niet aantrekkelijk. Ik heb geen idee. Ik ga onze hele conversatie weer na. Heb ik iets raars gezegd? En was het eigenlijk wel een date, een doordeweekse lunch? Of was het gewoon een aardige ontmoeting? Ik draai een beetje door aan mijn bureau. Ik stuur een mailtje aan een vriendin met al mijn twijfels en voor ik het weet ben ik een half uur verder. Ik kan me vervolgens niet concentreren op mijn werk.

Nawoord

Een paar uur na de lunch appt Arjen mij:

“Ik heb genoten van onze lunchafspraak. Jammer dat ik al zo snel weg ga. Maar ik bel je meteen als ik terug ben! :-)”

Pff, wat een enorme opluchting! Mijn paniek lijkt ineens belachelijk. Als ik er een goed gevoel over heb, moet ik er voortaan op vertrouwen dat de ander dat gevoel ook heeft. Ik voel me geweldig, ik ben in de wolken!

De beoordeling, deel 2

Wat ik van deze date vind? Op een schaal van 1 (ik ga liever naar de hel) tot 10 (WOW!!!)…

Deze date is zeker een 9 waard. De enige reden dat ik hem geen 10 geef, is dat de toekomst onduidelijk is. Arjen gaat een paar weken weg. Hoeveel is een paar? Wat doet hij in de tussentijd? Herinnert hij zich mij dan nog wel? Maar de WOW!!! factor is er zeker.

 

* Arjen heet natuurlijk anders. Maar ik wil de onschuldige man beschermen. superdate

 

Over de auteur

Maartje

Ik ben Maartje (pseudoniem), ik ben 34 lentes jong en woon en werk in Amsterdam. Ik bezit een klein maar schattig appartementje met een prominente plek voor mijn poes Kareltje. Ik ben een stadsmens geworden maar opgegroeid in het groen, ver weg van de drukke bebouwing. Dat heeft niet alleen een hele fijne jeugd opgeleverd. De natuur is nog steeds een heerlijke omgeving om te mijmeren en inspiratie op te doen. Ja, en ik ben single! Wil ik een man? Ja graag! Maar wel zonder compromis. Daarom duurt het misschien wat langer voor ik hem tegenkom. Ik blog graag over mijn belevenissen als single in Amsterdam. De hilarische momenten maar ook de kwetsbare. Ik vind blogs schrijven een geweldige manier om mijn eigen gevoelens, wensen en dromen helder te krijgen. Ik hoop met mijn blogs ook anderen tot nadenken aan te zetten, een gevoel van herkenning te geven en te kunnen inspireren!

Schrijf een reactie

X