Daten Relaties

Vraag naar zijn ex! Zijn antwoord leert je veel over hem

daten , dating app, datingapp , de ex van je date, eerlijk , eerste date, emoties , ex ,ex-vriendin , Plekk, vorige relatie ,vragen naar ex , wie uitgemaakt
Geschreven door Redactie

Vraag naar zijn ex, ook al wordt dat meestal gezien als not done als je aan het daten bent. Misschien was de relatie wel dramatisch verbroken, heeft hij veel negatieve herinneringen aan haar of heeft hij juist nog gevoelens voor haar. Allemaal zaken die hij waarschijnlijk op dat moment niet met jou wil bespreken.

Maar toch kan het heel nuttig zijn om naar zijn ex te vragen, ook al zal hij het misschien niet echt waarderen. Maak er geen big deal van, maar vraag het op een neutrale toon en observeer goed hoe hij reageert. Wijdt hij er niet teveel over uit, laat het onderwerp dan verder rusten.

“Als hij het dan ook nog allemaal goed onder woorden kan brengen dan lijkt hij de break-up goed verwerkt te hebben en staat hij stabiel en stevig in zijn schoenen. Klaar om een nieuwe relatie aan te gaan”

1. Wissel informatie uit

Het is goed om in de eerste plaats simpelweg iets van elkaars verleden te weten. Op die manier leer je waar hij vandaan komt en hoe ongeveer zijn levensloop is geweest. Het helpt je om hem beter te leren kennen. Laat hem daarom in ruil voor zijn verhaal ook weten of jij eerdere relaties hebt gehad en hoe die zijn verlopen, zonder teveel in detail te treden en zonder teveel emoties te tonen. Als jij er open over bent zal hij er ook makkelijker over praten.

2. Is hij respectvol?

Let goed op zijn reactie als je vraagt of hij een relatie gehad heeft en wanneer die uitgegaan is. Weigert hij antwoord te geven, geeft hij wel antwoord, maar is hij discreet en laat hij niet teveel details los of begint hij met een tirade over de ‘boze ex’? Het zegt allemaal iets over zijn karakter en over hoe hun relatie was.

Beledigt hij haar en verklapt hij allerlei geheimen over haar, dan vind je dat misschien prettig om te horen. Maar het is nogal respectloos en onvolwassen. Het zegt iets over hem, ook al heeft zij nog zulke nare dingen gedaan. Bedenk wat het zou kunnen betekenen in moeilijke tijden binnen jullie (toekomstige) relatie. Wil jij tijd, liefde en aandacht verspillen aan iemand die zo respectloos praat over iemand die hij ooit lief heeft gehad?

Als hij helemaal niet over zijn ex wil praten, kan het zijn dat hij nog issues met haar heeft, dat hij de break-up nog niet verwerkt heeft of juist dat ze elkaar eigenlijk nog zien. Vraag waarom hij er niet over wil praten, maar dram niet door. Wil hij er echt geen woord over loslaten kom er dan een andere keer op terug. Wees voorlopig op je hoede, hij zou de emotionele ‘bagage’ mee kunnen nemen naar jullie relatie.

Verdedigt hij haar, terwijl jij haar natuurlijk helemaal niet aan het aanvallen was (je kent haar waarschijnlijk niet eens), dan kan het een teken zijn dat hij haar nog steeds als zijn grote liefde ziet.

Maar het is een goed teken als hij op een volwassen, open manier over haar praat, met respect, zonder de vuile was buiten te hangen. Als hij het dan ook nog allemaal goed onder woorden kan brengen dan lijkt hij de break-up goed verwerkt te hebben en staat hij stabiel en stevig in zijn schoenen. Klaar om een nieuwe relatie aan te gaan.

3. Kan hij omgaan met emoties?

Praten over je ex brengt meestal behoorlijk wat gevoelens los. Let daarom niet alleen op wát hij over haar zegt, maar ook op de toon van zijn stem, zijn lichaamstaal en zijn oogcontact met jou tijdens het praten. Het zegt iets over hoe hij omgaat met zijn emoties en of hij die onder controle heeft. Klapt hij dicht of kan hij juist goed communiceren? Het is handig om alvast een inkijkje te hebben in zijn gedrag op dat soort momenten. Want geen relatie verloopt zonder ruzies en tegenslag, dus kun je beter voorbereid zijn.

4. Is hij eerlijk?

Hij kan natuurlijk van alles verzinnen, als hij geen zin heeft om te waarheid te vertellen. Daarom is jouw intuïtie zo belangrijk. Waarschijnlijk heb je al snel door of hij de waarheid vertelt of dat hij die misschien toch een beetje verdraaid of ronduit zit te liegen. Jullie zouden op een neutrale en onschuldige toon over haar moeten kunnen praten, ze heeft tenslotte een belangrijke rol in zijn leven gespeeld en is dus ook een deel van hem en zijn leven. Lukt dat niet, hoe moeten jullie dan op een eerlijke manier meer ingewikkelde kwesties bespreken in de toekomst?

Pas op dat je je ook niet te neurotisch opstelt. Ga ervan uit dat hij de waarheid spreekt en blijf zelf gedurende het gesprek zo neutraal mogelijk. Anders heb je kans dat je hem woorden in de mond legt of dat hij zichzelf gaat verdedigen, terwijl het er alleen om gaat wat basic informatie te krijgen en zijn reactie te peilen.

5. Wie heeft het uitgemaakt?

Is hij bereid om op een volwassen manier over zijn vorige relatie te praten, dan kan het zinnig zijn om door te vragen over wie de relatie heeft verbroken en waarom.

Heeft hij het uitgemaakt, dan is het waarschijnlijk dat hij alles op een constructieve manier verwerkt heeft, ook al voelt hij zich misschien nog een beetje schuldig.

Maar als hij degene is die bedrogen is of die plotseling aan de kant werd gezet, kan het goed zijn dat hij nog onopgeloste gevoelens voor zijn ex heeft. Dat kunnen gevoelens van verlangen of van wraak zijn.

Je zult hem beter begrijpen als je weet hoe zijn vorige relatie tot een einde is gekomen. Wat werkt voor hem wel en wat niet in een relatie, wat vindt hij belangrijk, waar hecht hij veel waarde aan en waar liggen zijn gevoeligheden.

Misschien heb je helemaal geen zin om naar zijn ex te vragen, dat is natuurlijk aan jou. Maar weet dat het je een hoop waardevolle informatie kan geven, zonder dat het een vervelend gesprek hoeft te worden.

Je hebt meer tools in handen om jullie relatie te laten slagen, omdat je hem vanaf de start van de relatie al goed hebt leren kennen. En dat betekent dat het je in de toekomst een hoop tijd, energie en frustratie kan besparen. Als je hem dat uitlegt en vertelt dat je het gesprek neutraal wilt houden, zal hij je vragen beter begrijpen en zal hij eerder bereid zijn met jou te praten over zijn vorige relatie. d

En wist je dit? Zijn ex maakt hém aantrekkelijk! Volg de link om het artikel te lezen.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X