Daten Relaties

“Wanneer mag ik het ‘Facebook Official’ maken?”

aandacht, onderzoek, daten, dansworkshop, workshop, daten, klik, aandacht, afhankelijk, app, beklemmend gevoel , benauwd, bevestiging, daten, dating app, datingapp, eerste date, Facebook official , incheck app, Plekk, Plekk datingapp, Plekk-app, Trendin Checkin, Trending Checkin, wanhopig
Geschreven door Elvira

Stel je voor:

Je hebt iemand ontmoet waar het wel mee klikt. Laten we voor het gemak even uitgaan van een man.

Deeerste date is achter de rug en het was verrassend leuk. Jullie voelen allebei dat er wel meer is dan enkel een gezellig praatje: er is een klik en je wilt opnieuw afspreken.

Tegelijkertijdzit er voor jou geen haast achter. Liefde hoef je niet te overhaasten en dat weet je maar al te goed. Je hebt ook nog andere verplichtingen en activiteiten. Van jou mag het best een paar weken duren voordat je elkaar weer ziet. Je hebt niks met elkaar, nu is alles gezellig en losjes en dat is prima zo. Wellicht verandert dat op den duur, maar misschien ook niet. Alles is mogelijk.

Datis in ieder geval hoe jij ertegenover staat. Hij kan echter niet wachten om je weer te zien. Direct na uitwisseling van jullie telefoonnummers vraagt hij wanneer de volgende date gepland staat. Eigenlijk krijg je het er een beetje benauwd van, maar je vindt het ook wel schattig hoe graag hij je weer wil zien. Je zegt dat je het rustig aan wilt doen. Daar is niks mis mee, toch? Je geeft aan dat je over een week een avond vrij hebt. Hij gaat akkoord en daarmee staat jullie volgende date gepland.

Degehele week tot aan de date appt hij je meerdere keren per dag. Hij vraagt wat je aan het doen bent, hij zegt dat hij je mist en hij kan niet wachten tot jullie date. Het geeft je een beklemmend gevoel. For the time being probeer je er niet teveel aandacht aan te besteden en je reageert kort en afstandelijk op zijn appjes. De eerste date met hem was ontzettend leuk, maar gedurende de week komt er een andere kant van hem naar voren. Een kant die erg afhankelijk is en bijna wanhopig op zoek blijkt te zijn naar aandacht en bevestiging.

Hetis dé avond van jullie tweede date. Je gaat met een ongemakkelijk gevoel naar het restaurant toe, waar jullie hebben afgesproken. ‘Ach, wie weet valt hij tijdens het diner wel weer hartstikke mee’, denk je. En ja, de date is eigenlijk erg gezellig. Jullie genieten van heerlijk eten en vooral van elkaar. Jullie delen grappige, spannende en indrukwekkende levensverhalen met elkaar en je leert hem steeds beter kennen. Totdat hij opeens vraagt wanneer hij het ‘Facebook official’ mag maken.

Evenweet je niet wat je moet zeggen. Hij legt uit dat hij het gevoel heeft dat je perfect bij hem past. Hij is helemaal gek op je en hij wil dit aan de hele wereld laten weten. Je zegt dat jij daar nog helemaal niet over na hebt gedacht. Opeens vind je hem helemaal niet interessant meer. Je wilt weg, naar huis. Eerlijk zijn is het belangrijkste, dat weet je. Toch ben je bang om hem te kwetsen en je houdt het gesprek daarom de rest van de avond op een oppervlakkig niveau. Elke poging tot praten over jullie ‘relatie’ kap je subtiel af door over een ander onderwerp te beginnen.

Danloopt de avond ten einde. Je geeft hem drie zoenen op de wang en je haast je naar huis. Je gevoel zegt je dat je eerlijk tegen hem had moeten zijn. Voor jou is het echter duidelijk: je bent er klaar mee. Maar hoe communiceer je dit naar hem? Hij zit met zijn hoofd in de wolken en jij hebt dat nog eens versterkt door signalen af te geven dat je hem ook wel zag zitten. Alleen maar om zijn gevoelens te sparen.

Tja,dit scenario heb ik dus een tijdje geleden meegemaakt. Een vriendin stelde me voor aan een van haar sportvrienden en we bleken veel gemeen te hebben. Zijn liefde voor eten, humor en de passie voor zijn hobby’s trokken me erg aan. Ik besloot hem een kans te geven. Het liep echter anders dan ik in eerste instantie verwacht had en ik vond het erg lastig om eerlijk tegen hem te zijn. Benieuwd hoe ik het heb opgelost? Dat vertel ik je in mijn volgende blog!

 

Tip!

Ken je onze slimme en innovatieve app al, die ervoor zorgt dat je singles vindt met wie je écht iets gemeenschappelijks hebt? Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: waar je komt zegt iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past! Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk aan je favoriete museum, park, sportclub, koffiebar, winkel, bioscoop of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou. Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Probeer de app ook! Je kunt Plekk nu gratis downloaden in de app stores:

app-storenl_badge_web_generic

Over de auteur

Elvira

Je hebt mensen die eten om te leven en mensen die leven om te eten. Ik behoor tot de tweede categorie. Eten is de liefde van mijn leven en in gedachten ben ik dan ook altijd bezig met bedenken wat ik nu weer ga verorberen. In mijn 19e eeuwse hipster appartement in de binnenstad voel ik me helemaal thuis. Zittend in de achtertuin, onder het genot van een kop koffie met honing, kom ik tot de leukste schrijfideeën. Met 80's muziek of Eddie Vedder op de achtergrond, allemaal goed. Op liefdesgebied heb ik wat committent issues, maar dat hebben we af en toe allemaal wel, toch? Op dit moment fladder ik fijn door het leven als single en dat bevalt me prima!

Schrijf een reactie

X