Daten Datingtips

Zo maken we daten leuker voor iedereen

antwoordt niet , compassie, daten leuker, dating-domino-effect, fout gedrag , gedrag, geen reactie, ghosten, ghosting , one night stands , one night stand , respect , Sex and the City, Plekk, datingapp
Geschreven door Redactie

We willen dat daten leuker word, zodat dit minder voorkomt:

“Toen ik liet weten niet geïnteresseerd in hem te zijn, werd hij ineens heel grof in de chat.”

“Hij heeft me nooit meer geantwoord.”

“We hebben een hele leuke date gehad, maar daarna hoorde ik niks meer van haar.”

Allemaal gebruikelijk in de datingwereld, helaas. Horror stories hoor je zowel aan de kant van de vrouwen als aan de kant van de mannen. Kennelijk brengt daten niet het beste in de mens naar boven.

Wat kunnen we eraan doen om die belabberde date mentaliteit te verbeteren?

Hou op met het tolereren van fout gedrag

Doe dat voor jezelf en voor alle andere vrouwen die daten. Als je je standaard verlaagt en mannen grenzen over laat gaan, dan blijven ze het doen (je negeren, je niet respecteren). Beloon dat gedrag vooral niet door ze toch aandacht en seks te geven. Ze zullen alleen maar doorgaan met hun foute gedrag. Niet alleen tegenover jou, maar ook tegenover andere vrouwen.

Laat weten wat je van zijn gedrag vindt

Als jij cool reageert, omdat je je gevoelens niet wilt tonen, heeft hij geen idee dat je gekwetst bent. Misschien wil je niet onzeker lijken of ben je bang dat hij je afwijst als je aangeeft dat je bepaalde dingen niet fijn vindt. Maar hoe moet hij weten hoe je erover denkt als je niks zegt? Hij belt niet en jij vindt dat vervelend. Maar je hebt je trots en communiceert dat niet. Dan denkt hij dat er niks aan de hand is.

Houd voet bij stuk

Als je over je heen laat lopen, als je ja zegt terwijl je nee bedoelt, dan tast dat je waardigheid aan. Een negatieve spiraal, want hoe lager je gevoel van eigenwaarde, hoe meer behoefte je hebt aan aandacht en hoe meer je bot gedrag tolereert. Op die manier is het niet waarschijnlijk dat je geluk en liefde gaat vinden.

Check hoe hij andere mensen behandelt

Als je met iemand gaat daten, let dan op hoe hij met andere mensen omgaat. Kan hij echt een klootzak zijn, dan moet je oppassen. Zodra zijn gevoelens voor jou minder worden, kan hij zich net zo gaan gedragen naar jou toe. Je bent gewaarschuwd!

Blijf redelijk

En als je dan laat weten wat je van bepaald negatief gedrag vindt, doe dat dan op een volwassen, objectieve manier. Een agressieve toon aanslaan is heel wat anders dan rustig je grenzen aangeven. Als je op een respectvolle manier duidelijk maakt hoe jij over de situatie denkt, zul je verbaasd zijn hoeveel respect je terugkrijgt. En degenen die je eerlijkheid niet kunnen waarderen, filter je er zo direct uit. Dat is het goede ervan.

Kies niet voor one-night-stands als dat niet goed voelt

Casual sex werkt voor de meeste vrouwen niet, hoe leuk het er in Sex and the City ook uitziet. Want heb je seks met iemand dan komen er hormonen vrij die ervoor zorgen dat je een emotionele band aangaat met deze bedpartner. Ontmoet je deze persoon meer dan één keer, dan is er grote kans dat je verliefd wordt. En op dat moment ben je afhankelijk van de ander of die een relatie met jou wil aangaan of niet. Is dat niet zo, dan zit jij met een gebroken hart.

Behandel anderen met respect

Ga op een menselijke manier met de ander om. Dus doe niet aan ghosten, maar laat altijd even wat van je horen, zelfs als het een afwijzing is. Jij wilt toch ook liever duidelijkheid? Ga met anderen om zoals je zelf ook behandeld wilt worden.

Het dating-domino-effect

Hoe jij met mensen omgaat heeft weer effect op anderen. Gedragen veel mensen zich respectloos, dan wordt dat gewoon, het wordt de norm. Het dating-domino-effect. De wereld wordt er niet beter op als we allemaal boos zijn en het andere geslacht haten. Wil je iets goeds doen voor de wereld, dan kun je het beste beginnen met een goede omgang met andere mensen. En een meer egoïstische reden: mensen krijgen een slecht beeld van je en willen misschien niet meer met je omgaan als je je hufterig gedraagt.

Win-win

Eerlijk en aardig zijn tegen andere mensen is niet altijd de makkelijkste weg, iemand gewoon negeren is eenvoudiger. Maar het zal je zelf ook een beter gevoel geven als je met compassie met anderen omgaat. Met zulk positief gedrag zul je ook aardigere mensen aantrekken en in prettigere situaties belanden. Een win-win voor iedereen.

Voor een betere date-ervaring kun je ook “Wil je antwoord op je berichtjes, probeer deze zinnen dan” lezen.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X