Daten Relaties

Daarom noemt hij jou niet ‘mijn vriendin’

hij speelt met je, mijn vriendin, player, relatie, verlegen
Geschreven door Redactie

Je bent al maanden met hem aan het daten en beschouwd hem nu gewoon als jouw vriend. Maar andersom is dat niet zo, althans hij spreekt dat nooit zo uit. Hij blijft het hebben over ‘mijn date’, ‘mijn scharrel, ‘dat meisje dat ik heb leren kennen’. Het is irritant, want voor jou betekent het veel wat jullie samen hebben. Maar wees gerust, het merendeel van de redenen heeft niks met jou te maken.

Het gaat uiteindelijk maar om twee vragen: “Vind hij mij echt leuk?” en “Is hij het waard om een relatie mee te hebben?”.

Hopelijk vind je met deze vijf punten de antwoorden op die vragen. De redenen waarom hij de woorden ‘mijn vriendin’ niet gebruikt:

1. Hij wil niks kapotmaken

Mannen zijn soms bang dat als ze van de casual naar de serieuze fase gaan, alles ook direct serieuzer wordt en dat de lol eraf is. Daarom blijft hij liever in de verliefde beginfase hangen en zit hij niet te wachten op verandering. Het is goed mogelijk dat hij wel wil dat jullie twee exclusief voor elkaar zijn, maar dat hij het gewoon niet wil riskeren door er labels op te plakken. Vraag het hem eens. Is dat inderdaad zo, dan kun je hem misschien geruststellen en zeggen dat je het alleen maar prettig vindt om ‘mijn vriendin’ genoemd te worden. En dat dat niet hoeft te betekenen dat jullie plotseling op een andere manier met elkaar om gaan.

2. Hij weet zelf niet wat hij precies wil

Veel mensen zijn verward als het gaat om wat ze precies willen van een partner of in een relatie. We willen altijd meer en beter. En vinden we dat niet, dan zoeken we weer iets nieuws, iets anders.

Vooral door datingapps lijken de mogelijkheden oneindig. Er zijn zoveel potentiële matches, zoveel vissen in de vijver. En die zijn al te bereiken met één swipe of klik.

Je kunt het hem niet kwalijk nemen. Geef hem wat tijd.

Zorg wel dat hij op een gegeven moment een beslissing neemt. Wil hij 100% voor jou gaan, en jou dus ‘zijn vriendin’ noemen, of wil hij liever nog verder vissen? Is dat laatste het geval, dan is het duidelijk dat jullie het contact beter kunnen verbreken.

3. Jij bent ongeduldig

Het gaat er natuurlijk om of hij er ooít klaar voor is om te beslissen wat hij precies wil. Maak je je zorgen of ben je gewoon ongeduldig? Dat voel je zelf waarschijnlijk het beste aan.

Geef hem in ieder geval een paar maanden tot een half jaar. Niet iedereen is direct zeker van zijn zaak en niet iedereen voelt zich er goed bij direct het label ‘mijn vriendin’ te gebruiken. Misschien is dat voor hem ongemakkelijk of wellicht wil hij voorzichtig met die beladen term omgaan. Vooral als hij nooit eerder of al lange tijd geen vaste relatie heeft gehad.

4. Hij speelt een spelletje met je

Dit is natuurlijk niet wat je wilt lezen, maar toch geldt het helaas voor een deel van de mannen. Ze voelen zich er prettig bij, genieten van jouw gezelschap en gebruiken je daar graag voor. Ze hebben niet de intentie er ooit een serieuze relatie van te maken, maar houden je aan het lijntje, voornamelijk voor de seks. Maar soms ook omdat jij zo leuk staat aan zijn arm. Hij pronkt graag met je, net zoals hij dat met een nieuwe jas of auto doet.

Let op zijn gedrag, hoe hij met jou omgaat. Het zegt veel over zijn bedoelingen. Lees ook “13 signalen dat hij echt voor je gaat” voor meer duidelijkheid.

5. Hij is verlegen

Het lijkt een suf excuus, maar als het om de liefde gaat zijn de meeste mannen een beetje verlegen. Hij durft misschien niet te geloven dat jij echt voor hem gaat. Hij heeft bewondering en ontzag voor je en durft jou nog niet zijn vriendin te noemen. Dit is alleen maar een goed teken, hij is gek op jou!

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X