Daten Daten online

Daten met je buik

buikgevoel, Daten met je buik, dating app, datingapp ,eerste date, hardlopen, intuitie, Millie, onderbuikgevoel, Plekk
Geschreven door Millie

‘Misschien ontmoet ik wel nooit meer iemand’, verzucht een vriend van me. We staan bij het voorprogramma van een concert en ineens zitten we middenin een diep gesprek. ‘Gelukkig heb je mij om mee op stap te gaan, want mij lukt het ook al jaren niet’, grap ik en samen liggen we in een deuk. Wat is het toch fijn om met leuke mensen te kunnen lachen, maar ook over de diepere dingen van het leven te kunnen praten. Toch snap ik mijn vriend super goed. Ik heb dat moedeloze gevoel ook weleens. Als een liefde de goede richting op leek te gaan en toch weer mislukte, of als er tijden niks gebeurde op liefdesgebied. Dan kan de moed erin houden echt lastig zijn.

“Als ik er niet op had gelet, was het me misschien niet eens opgevallen. Maar overduidelijk een nee. Alsof ik juist niet naar deze man toe wilde.”
‘Na mijn ex-vriend is er nooit meer iemand langsgekomen met wie het zo klikte’, gaat hij verder. ‘Maar waarom ging het dan stuk?’ vraag ik.  ‘Omdat hij nooit naar mij vroeg, dit soort gesprekken konden we niet voeren’. ‘Maar dan was het ook niet de liefde van je leven!’ roep ik uit. ‘Dan was het een voorproefje van dingen die fijn waren, maar ook dingen die minder waren. Ik ben ervan overtuigd dat je van je vorige liefdes leert wat je wel en niet wil in een relatie’. Bier. We hebben bier nodig bij dit gesprek. Als we richting bar lopen kom ik een kennis en haar vriend tegen. We praten even en als we verder lopen zeg ik: ‘Denk je dat ze nu tegen elkaar zeggen “Zo leuk dat Millie weer met iemand is… maar eh.. zou ze weten dat hij gay is?!”’. We gieren het weer uit.

‘I’ve got a hole in my heart, where your love used to be’, zingt onze favoriete singersong-writer op het podium. Niet echt opbeurende teksten. Maar gelukkig zijn we blijkbaar niet de enigen met liefdesperikelen. ‘Weet je wat ik laatst heb bedacht?’ begin ik. ‘Ik date niet meer met mijn hoofd, maar met mijn buik. Vaak zit je ratio in je hoofd van alles te roepen, maar weet je lichaam het allang. Klinkt misschien een beetje zweverig, maar heb je weleens als je met iemand praat een steek in je buik gevoeld? Of juist dat je heel blij van iemand werd en je energie kreeg? Dat is je buikgevoel’. Mijn vriend herkent dat wel. ‘Ik had laatst een date en op papier was hij helemaal perfect. Maar mijn gevoel zat alleen maar van nee, nee, nee’. Dat is dus typisch een gevalletje buikgevoel.

Mij overkwam het een tijdje geleden. Op een festival had ik een leuke man ontmoet. Na wat heen en weer geapp spraken we af om samen te lunchen. Ik nam mezelf voor: Millie, voelen! Niet denken. Toen ik aankwam zag ik hem al staan. Ik zette mijn fiets op slot en liep op hem af. Toen voelde ik een klein, maar hard gevoel in mijn buik. Als ik er niet op had gelet, was het me misschien niet eens opgevallen. Maar overduidelijk een nee. Alsof ik juist niet naar deze man toe wilde. Maar hij stond daar met zijn leuke glimlach en ik zei tegen mezelf, het is echt een leuke man, Millie! De lunch was gezellig en in mijn hoofd probeerde ik mezelf er steeds van te overtuigen dat er niks mis was met hem. Maar nee. Ik had mezelf beloofd met mijn buik te gaan daten. Dus exit leuke festival man.

Twee weken later wordt mijn goede voornemen al beloond. Ik heb afgesproken met een man via een datingapp. Ik lig meerdere keren dubbel om zijn berichtjes. Maar, dat zegt nog niks, houd ik mezelf voor. We hebben afgesproken om samen te gaan hardlopen. Gek? Ja. Maar leuk? Zeker! Als we elkaar zien houdt mijn buik zich rustig. Ik voel geen nee. Sterker nog, ik word blij van deze man! Hij ziet er goed uit, is aardig, grappig en heel gezellig. We praten en praten, het is alsof we elkaar al heel lang kennen. Ik voel me heel erg op m’n gemak bij hem. Het lijkt erop dat mijn buik toestemming heeft gegeven… ‘There are some things you, some things you can’t explain’, klinkt het vanaf het podium. En dat klopt. En misschien wordt daten op deze manier ook wel een stuk makkelijker!

 

Over de auteur

Millie

Ik ben Millie, 35 jaar en single. En daar blog ik over. Gezellig, op een feestje met alleen maar stelletjes. De eerste date. Het grijze gebied in een beginnende relatie. Tinderen. Een huis kopen in je eentje. Flirten via Twitter of Facebook. Vriendinnen die baby's krijgen. De oh zo irritante vraag: 'hoezo heb jij geen vriendje?' En dat is nog maar een greep uit alle dingen die ik meemaak als single. Mijn uitlaatklep is schrijven en dat doe ik dus graag. Lees je met me mee? Volg me op twitter @ikbensingle of like mijn Facebookpagina: www.facebook.com/singlebenik om geen blog te missen. www.ikbensingle.com

Schrijf een reactie

X