Daten Werk

Daten op het werk, kan dat?

kantoordaten, daten op het werk, kantoorliefde, magazine singles, 41magazine, magazine, singles
Geschreven door Redactie

Kantoordaten. Wat vind jij ervan? Moet kunnen of is het not done? De meningen verschillen erover.

Plekk, dating app, dating, daten, date, app, inchecken

Maar het is logisch dat er soms een romance ontstaat, als je zoveel uur per week samen in één gebouw doorbrengt. De helft van de werkende mensen heeft weleens te maken gehad met verliefdheid op het werk en meer dan de helft daarvan is gaan daten met zijn/haar crush. Natuurlijk kun je besluiten om niks met je verliefde gevoelens te doen, als je van mening bent dat een relatie op de werkvloer niet verstandig is. Doe je er wel wat mee, dan is het goed om de volgende punten in overweging te nemen:

Gedraag je professioneel

Tweederde van de werkende mensen vindt het hebben van een geliefde op het werk geen probleem. Maar ‘overkomt’ het jou, ga je dan niet als een verliefde tiener gedragen. Blijf van elkaar af. Maar laat ook eventuele relatie-issues buiten de kantoordeur. En neem het niet steeds voor je partner op op het werk, alleen maar omdat je verliefd bent. Hou het professioneel en probeer jullie privéleven op het werk te vergeten.

Wees sociaal met je collega´s

Het is verleidelijk om altijd samen met je geliefde te gaan lunchen en regelmatig bij één van jullie werkplekken koffie te drinken. Maar zorg dat jullie beiden apart van elkaar een sociaal werkleven hebben. Dus verwaarloos het contact met je collega´s niet. Geef elkaar de ruimte daarvoor.

Daten met je baas

Besluit je voor een relatie met je leidinggevende te gaan, bedenk dan dat er over je geroddeld zal worden. Bereik je iets belangrijks op je werk of krijg je promotie? Dan zullen je collega’s meteen verwijzen naar jullie verhouding en zich afvragen of die er misschien iets mee te maken heeft. Heb je hem wellicht die ochtend een heerlijk ontbijtje op bed gebracht? En hoe zal het zijn als jullie uit elkaar zouden gaan? Hoe is het dan om voor je ex te werken? Allemaal dingen om over na te denken als je besluit te zoenen met je baas op de nieuwjaarsborrel.

Bedrijfsregels

Check eens of jullie bedrijf / instantie regels heeft over relaties op het werk. Is er een gedragscode, die aangeeft dat relaties gemeld moeten worden en dat een relatie geen negatieve invloed mag hebben op het werk? Steeds meer Nederlandse bedrijven hebben zo’n gedragscode. Spreek met elkaar ook regels af. Vertellen jullie het aan jullie collega’s of niet, hoe gaan jullie met elkaar om op het werk, hoe respecteren jullie elkaars autoriteit, enz?

Persoonlijke informatie

Het hoeft geen probleem te zijn al je collega´s weten dat jullie iets met elkaar hebben. Maar deel niet teveel persoonlijke informatie, ook al voelen sommige collega´s als goede vriend(inn)en. Bedenk dat een onschuldig lijkend gespreksonderwerp over je vriend al snel in een sappige kantoorroddel kan veranderen en dat wil je niet op je geweten hebben.

Een backup plan

Stel dat de relatie uitgaat, wat dan? Praat er in een vroeg stadium over. Houden jullie je huidige baan aan, op dezelfde afdeling? Beloven jullie elkaar geen roddels te verspreiden? Het is fijn om dat in het begin al te bespreken, ook al lijkt dat op dat moment een vreemd gespreksonderwerp. Op die manier kun je meer van jullie relatie genieten. En loopt de relatie toch niet goed, dan weet je dat het verbreken ervan geen consequenties heeft voor jouw carrière (ervan uitgaande dat hij zich aan zijn woord houdt natuurlijk).

Er zijn genoeg voorbeelden van gelukkige stellen die elkaar ooit op het werk hebben leren kennen. Het is dus prima mogelijk, ook al zijn er dus een paar dingen die je moet overwegen en moet je je gevoel en verstand goed op elkaar afstemmen. daten op het werk

 

Tip!

Ken je onze slimme en innovatieve app al, die ervoor zorgt dat je singles vindt met wie je écht iets gemeenschappelijks hebt? Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: waar je komt zegt iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past! Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk aan je favoriete museum, park, sportclub, koffiebar, winkel, bioscoop of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou. Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Probeer de app ook! Je kunt Plekk nu gratis downloaden in de app stores:

app-storenl_badge_web_generic

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X