Daten Uitgaan

De liefde is overal, zo blijkt

kletsen, vriendin, date, datingapp, lesbisch, liefde, liefde is overal, Lieve, Plekk, schoonfamilie, uit eten
Geschreven door Lieve

Vriendin X en ik hebben afgesproken een hapje te eten en bij te kletsen. Want hoe vaak je ook berichtjes over en weer stuurt (vooral spraakberichtjes, dat is toch zoveel makkelijker), ouderwets tegenover elkaar zitten blijft het leukst.

En dus heb ik gereserveerd bij iets wat voor een hippe tent door moet gaan. Ik bedoel, dat hebben we verdiend. Terwijl ik door het menu blader en de prijzen zie, lijkt alleen een voorgerecht met wat brood me geen slechte keuze. Maar goed, december is nu eenmaal een dure maand, dus ik laat me niet kennen. Terwijl ik inmiddels drie amuses naar binnen heb gewerkt (iets met smaaksensatie en nog steeds honger hebben) valt het me op hoe dicht we tussen twee stelletjes in zitten. Natuurlijk, tafeltjes zo dicht mogelijk naast elkaar zetten levert veel meer op. Terwijl ik me moet beheersen om geen frietje van de tafel rechts van me te pakken (ik heb honger, geloof me) luister ik onbewust mee met het gesprek.

Nou goed, misschien is het wel bewust. Vriendin X is even naar het toilet en om niet direct naar mijn telefoon te grijpen, lijkt het me een goed plan in het ‘hier en nu’ te leven. En dus hoor ik de jongen vertellen wat voor werk hij doet en vertelt zij op haar beurt hoe vaak ze per week de sportschool bezoekt.

Typisch een date. Ineens krijg ik een angstig gevoel. Ga ik dit ook weer allemaal krijgen? Dat je afspreekt en na twee minuten doorhebt dat er totaal geen overeenkomsten zijn en het liefst om wilt keren. Of dat je iemand juist wél leuk gaat vinden, maar hij er nog rustig zestien andere dates op nahoudt? Het zal in elk geval veel gespreksstof met mijn vriendinnen opleveren.

Voor nu vermaak ik me prima met vriendin X, die me in geuren en kleuren vertelt hoe rampzalig het kerstdiner bij haar schoonfamilie was. En terwijl (eindelijk) ons hoofdgerecht arriveert, probeer ik mijn gezicht in de plooi te houden en precies op het juiste moment ‘Nou ja’ en ‘Dat meen je niet!’  te zeggen. Heerlijk dat ik me over schoonfamilie vooralsnog niet druk hoef te maken.

Als we de rekening krijgen en de ober het schatkistje met pepermuntjes opent, geeft hij ons een knipoog. “Zo fijn om te merken dat de liefde overal is”, zegt hij met een glimlach. “Geniet van elkaar!”.

Verbluft blijf ik achter.  liefde is overal

 

Bekijk ook de tweede aflevering van Plekk’s Double Blind Datingshow!

Over de auteur

Lieve

Mijn naam is Lieve, 27 jaar en ik woon in Breda. Na jarenlang een relatie te hebben gehad, ben ik nu single. Mijn leven ziet er dus ineens anders uit en dat zorgt voor genoeg stof om te schrijven. Van een nieuwe woning tot aan het ontmoeten van anderen en van alleen op vakantie gaan tot aan de feestdagen doorkomen. Single zijn lijkt een begrip geworden. Alsof je leven een bepaald soort status heeft bereikt. Ik ben er nog niet over uit of deze positief of negatief is.
Inmiddels ben ik in de leeftijdsfase beland waarbij de ene helft van mijn leeftijdsgenoten al jaren samenwoont, de eerste kinderen om me heen geboren worden en ik nieuwe jurkjes moet scoren voor de bruiloften. De andere helft benut de laatste studiefinanciering, staat nog wekelijks in de kroeg of verdwijnt een jaar van de radar door de wereld over te reizen en 'tot zichzelf te komen'.
Ik balanceer tussen twee werelden en daar moet ik mijn weg in vinden. Dat zorgt soms voor hilarische taferelen, maar kan ook een pijnlijke confrontatie zijn. Maar ik geniet van het leven en deel mijn ervaringen graag!

Schrijf een reactie

X