Daten Uitgaan

Ga voor bier, niet voor koffie!

Anne, bier, koffie, café, liever bier
Geschreven door Anne

Ik zit nu een jaar op Tinder. Niet continu, maar met vlagen. En ik ben erachter gekomen dat er verschillende scenario’s mogelijk zijn bij het eerste contact:

Scenario 1

 • Beiden swipen we naar rechts
 • Hij: “Hi, hoe gaat het?” of iets van die strekking, met een enkele “ha ha” of “lol” erin verwerkt
 • Ik: “Goed, en met jou?”
 • Geen antwoord

Plekk, dating app, dating, daten, date, app, inchecken

Scenario 2

 • Beiden swipen we naar rechts
 • Hij: “Ik ben getrouwd, maar zou je het leuk vinden om…” of “Heb je interesse in BDSM?” of “Ik zoek een vriendin voor een ‘no strings attached’ scharrelavontuur”
 • Ik hef de match op

Scenario 3

 • Beiden swipen we naar rechts
 • Hij stelt een diepe, interessante vraag
 • Ik geef een diep, interessant antwoord en stel een diepe, interessante vraag terug, althans ik doe een poging
 • De conversatie loopt vast. Ik blijk toch niet zo goed te zijn in diepe, interessante gesprekken
 • Hij heft de match op

Scenario 4

 • Beiden swipen we naar rechts
 • Hij: “Heb je zin om te neuken?”
 • Ik hef de match op

Scenario 5

 • Beiden swipen we naar rechts
 • Hij: “Hoi, hoe gaat het?”
 • Ik: “Goed, en met jou?”
 • Er ontstaat een prettige, makkelijk verlopende conversatie met wat bescheiden grapjes erin en we blijken ook nog eens gemeenschappelijke interesses te hebben en zelfs een gemeenschappelijke vriendin (die leuke, die ik zo bewonder)
 • Hij: “Heb je zin om wat te gaan drinken?”

Leve scenario 5! Dit is het doel van mijn Tinderspel. Want zo voelt het, als een spel. Ik wil mee uit gevraagd worden. Beetje ouderwets misschien, maar het voelt goed. En dan het liefst om een biertje in een leuk café te gaan drinken in plaats van koffie in een saaie koffietent. Ik zal uitleggen waarom:

1. Alcohol

Natuurlijk. Alcohol maakt de enge eerste date-ervaring iets minder ongemakkelijk. Ik sla echt geen halve liters naar binnen voordat Mister Tinder binnenkomt, zodat ik hem lallend en kwijlend begroet. Maar soms is een beetje alcohol wel prettig. Ik ben me minder bewust van mijn handen (waar moet ik ze laten?!) en kan een vloeiende conversatie houden. En is de date echt heel ongemakkelijk en saai, dan verhoog ik het alcoholinname-tempo een tandje. Dan wordt hij vanzelf charmant en interessant. Bijkomend voordeel: ik heb het idee dat ik echt heel goed kan dansen.

2. Is hij een drinker?

Ik wil weten of hij zich thuis voelt in een café, met een biertje in zijn hand. Ik heb een groot deel van mijn leven in kroegen rondgehangen en wil dat graag blijven doen. Koffie drinken kan ik overal, thuis, bij mijn oma, op mijn werk. Koffie associeer ik met lange vergaderingen en saaie familiebezoeken. Ik zoek iemand die gezellig met mij de kroeg in wil duiken en onsamenhangende discussies over tv-series wil voeren. Als hij zegt triatlons te lopen en daarom geen alcohol wil drinken, elke avond om tien uur naar bed gaat en zich ongemakkelijk voelt in cafés, zijn we geen match. Het spijt me.

3. Het licht is gedempt

Felle lichten zijn bedoeld om mensen snel te laten eten en drinken, zodat ze direct erna weer ophoepelen. Maar stel dat ik in de stemming wil komen om te gaan flirten met mijn Tinderman, dan wil ik me niet gehaast voelen. En door een donkere omgeving zal mijn oog niet direct op die storende vlekjes, haartjes en puistjes vallen. Het gedempte licht helpt me om hem voor te stellen als Brad Pitt in plaats van die kindermoordenaar uit Nightmare on Elmstreet.

4. Afleiding

Kroegen hebben vaak genoeg afleiding als we geen gespreksstof meer hebben. Een kaartspel, bordspel, darten, poolen. Perfect! Kan ik meteen zien hoe zijn oog-hand coördinatie is. Altijd handig om te weten als ik besluit een stapje verder met hem te gaan.

5. Ik kan de date voortzetten

Wat doen we na een ochtendkoffietje als mijn date echt leuk is? Midden op de klaarlichte, nuchtere dag? Meestal heb ik later op de dag ook nog afspraken of praktische dingen te doen. Dan wordt een leuk vervolg natuurlijk niks. Maar spreek ik aan het einde van de dag in een café af, dan is het makkelijker om te blijven hangen of samen een pizza te gaan eten. En als het echt super wow is, dan kan ik hem uitnodigen voor een stuk zelfgebakken appeltaart dat ik nog in de koelkast heb liggen, in mijn keuken, in mijn huis, waar ook mijn slaapkamer is…

Dus ik raad het iedereen aan: ga voor een biertje in plaats van koffie!

Drink je geen alcohol? Dan zou ik nog steeds voor een café kiezen. Met appelsap in een donkere kroeg een potje darten kan ook echt heel gezellig zijn.

 

Over de auteur

Anne

Anne dus, 35 jaar en ik werk bij een kleine gemeente.
Ik heb geen kinderen en mijn gevoel zegt me dat ik dat zo moet houden. Dus daar luister ik naar, ook al zet het me soms zwaar aan het denken!
Ik schrijf graag over de gesprekken die ik met mezelf voer en de dilemma's die ik in mijn leven tegen kom. Mijn insteek is altijd positief, en daarom hoop ik dat anderen soms wat hebben aan waar ik over schrijf.
Ik hou niet alleen van schrijven, maar ben gek op uitgaan, reizen en duiken. Als ik thuis ben kan ik me vermaken met het maken van grote legpuzzels met een liter thee bij de hand!

Schrijf een reactie

X