Daten Relaties

Serieus daten? Wacht er liever mee tot na je 30ste

serieus daten, relatie, dertiger, twintiger, dertig, twintig, volwassen, jongen, man, langdurige relaties , scharrel, geduld, tijd nemen, daten, carrière, lol, seks, liefdesleven, ouder, wijzer, Datingapps , spelletjes, volwassener
Geschreven door Redactie

Serieus daten als twintiger kan aanvoelen als één grote teleurstelling. Niet gek dat je je dan zorgen gaat maken of je de ware ooit zult vinden. Op die leeftijd is het daten juist zo moeilijk, omdat mannen (jongens) dan meestal een heel ander doel voor ogen hebben dan vrouwen. Ze zijn nog niet erg volwassen en willen gewoon fun hebben, of seks. Maar er komt een moment, meestal zo rond je dertigste, dat dingen gaan veranderen.

“Als mannen dan begin dertig zijn, zijn ze de spelletjes en de betekenisloze scharrels meestal wel zat.”
Probeer je van scharrels relaties te maken, dan is dat als twintiger meestal een hopeloze zaak. Mannen zijn gek op die grote keuze aan te daten vrouwen en zijn er nog niet aan toe om er één als de ware te kiezen. Datingapps leveren steeds weer nieuwe matches aan en maken het makkelijk om een vaste relatie nog even uit te stellen. Maar zelfs mannen veranderen, meestal als ze de dertig naderen.

Het zijn niet alleen de datingapps, die het moeilijk maken een vaste partner te vinden als je in de twintig bent. Het is ook de start van een carrière, zegt datingcoach Lori Salkin. Bij zowel mannen als vrouwen ligt de focus na de studie vooral op de eerste werkervaring en de keuzes die ze daarin maken. Maar vrouwen hebben het vermogen om zich tegelijkertijd te richten op hun werk- en hun privéleven. Mannen houden zich pas wat serieuzer met hun liefdesleven bezig als hun carrière eenmaal op de rit is.

Als mannen dan begin dertig zijn, zijn ze de spelletjes en de betekenisloze scharrels meestal wel zat. Ze zijn volwassener en gaan op zoek naar meer inhoud. Ze staan open voor een echte liefdesrelatie met alles erop en eraan. Het kan ineens snel gaan, voor je het weet beginnen ze aan kinderen te denken.

Het kan zijn dat je als twintiger een jongen ontmoet, waarvan je overtuigd bent dat jullie perfect bij elkaar passen en waarmee je een geweldige relatie op zou kunnen bouwen. Maar zolang hij er nog niet klaar voor is, en zolang zijn hoofd niet naar een langdurige relatie staat, gaat het niet werken. Daar kun jij dan weinig aan doen, hoe hoog of hoe laag je ook springt. Vaak wordt er gesproken over bindingsangst, maar die angst kan als sneeuw voor de zon verdwijnen als hij volwassener wordt, als de jongen een man aan het worden is.

En misschien is het wel helemaal niet zo erg dat je geen vaste relatie vindt als twintiger. Huwelijken onder twintigers stranden namelijk vaker dan wanneer mensen later trouwen. En langdurige relaties onder twintigers worden na een aantal jaren vaak toch verbroken. En dan is het ineens niet meer zo dat alle leuke mannen al bezet zijn. Want ben je begin dertig, dan komen er weer een hoop vissen terug in de vijver!

Dus ben je in de twintig, heb dan geduld. Mannen nemen hun tijd en dat kun jij ook beter doen. Want het is echt het wachten waard!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X