Daten Datingtips

Waarom klikt het niet bij die eerste date?

waarom klikt het niet, date, Plekk
Geschreven door Redactie

Waarom klikt het niet bij je eerste date? Zelfs als alles in order lijkt, en toch voel je niks?

Stel, je zoekt een date, bijvoorbeeld online. Je kijkt vooral naar iemand met dezelfde interesses en opinies als jij. Dat is belangrijk, toch? Je vindt iemand en het klikt in de chat. Jullie spreken af voor een drankje bij die toffe koffietent, een leuk etentje bij de Italiaan of gaan samen een filmpje pakken. Het eerste afspraakje doe je rustig aan. Eerst een beetje aftasten maar! Na enkele dates denk je: hmm…tja. Het is wel gezellig, hij is best aardig, ziet er OK uit, maar… het is ook weer niet spetterend. Eigenlijk voldoet hij best goed, op papier, maar die magie is er nét niet. De vonk ontbreekt. Jammer! Waarom klikt het niet?

Misschien herken je dit? Begin jij je afspraakjes ook vaak op deze manier? Je bent zeker niet de enige. Maar het is dan wel hoog tijd om het eens anders aan te pakken. Je hebt namelijk al drie dingen gedaan die jouw kans op een succesvolle afloop van je dates flink verminderen! Dit zijn de drie belangrijkste dingen die je eens anders zou moeten doen, durf jij het?

Zoek een thrill!

Veilig en vertrouwd is fijn. Dus waarom iets anders gaan doen dan een bordje pasta (zonder knoflook natuurlijk) gaan eten! Wijntje erbij en de sfeer is perfect. En de bioscoop is ook lekker makkelijk, dan heb je geen last van ongemakkelijke stiltes. In het donker kan hij ook je gezelligheidsbuikje niet zo goed zien, handig! Zo’n date binnen je comfortzone is niet verkeerd, maar je creëert niet echt de ideale setting om de bekende chemische cocktails in jullie los te maken!

Dat kan ook anders! Als je iets opwindends doet, zoals in de achtbaan zitten of parachute springen, reageert je lichaam daarop. Deze adrenalinekick zorgt ervoor dat je de ander aantrekkelijker vindt. Dat zit zo: de opwinding die je voelt wordt eigenlijk veroorzaakt door de activiteiten, omstandigheden of locatie. Maar ze worden geprojecteerd op de persoon met wie je op dat moment bent. Je wordt dus een handje geholpen door een kleine misinterpretatie in je hersenen. Gebruik dit! Ga dus iets spannends of opwindends doen, dan heb je een aanzienlijk grotere kans dat de vonk overslaat!

Geef jezelf prijs!

Als je een nieuw iemand ontmoet, ben je misschien geneigd voorzichtig te beginnen: je geeft jezelf niet meteen prijs en tast eerst een beetje af. De bekende kat uit de boom kijken! Waarom zou je je hele hebben en houden meteen op tafel gooien? Wie weet knapt hij daarop af. Of krijg je er later spijt van als het niks tussen jullie wordt. Maar dit blijkt geen goede strategie te zijn. Op deze manier ontstaat er helemaal geen spanning en intimiteit tussen jullie.

Het blijkt dat als je een geheim deelt, of iets bijzonders uit je persoonlijke leven, er meteen meer intimiteit ontstaat die je afspraakje zeer ten goede komt! Anders gezegd: je kunt sneller een band scheppen als je bereid bent dieper in gesprek te gaan en je kwetsbaarder op te stellen. En als jij het doet, zul je zien dat je date ook veel sneller uit zijn schulp kruipt. Schroom dus niet om al vroeg een persoonlijke ervaring of heimelijke fantasie te delen. Je creëert veel sneller een intieme band, die bevorderlijk is voor de kriebels in jullie buiken!

Wees het ook oneens!

Gezamenlijke interesses en standpunten zijn goed voor het vormen van een band. Uit onderzoek blijkt dat dergelijke overeenkomsten een relatie op langere termijn laten slagen. Heel belangrijk dus! En het maakt het starten van een gesprekje ook veel makkelijker.

Maar dat betekent niet dat je het over alles eens moet zijn! Er gaat juist veel stimulering van uit als je verschillende meningen hebt. OK, jullie houden beide van Spaanse regisseurs, maar waren de acteerprestaties nou écht zo goed? Je mag er best een pittige discussie over voeren! Mits je elkaars mening respecteert en waardeert wordt jullie gesprek daardoor véél geanimeerder! Het is immers leuk en nuttig om diverse standpunten of ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Je avond is een stuk minder saai en de tijd zal voorbij vliegen. Bevorderlijk voor een flinke verliefdheid. En dat is nou precies wat je wilde. afspraakje

Dus vraag je je soms af Waarom klikt het niet en wil je de kans vergroten dat je date een spetterend einde krijgt, durf dan eens je afspraakje anders vorm te geven! Zorg ervoor dat je jezelf blijft, maar durf ook uit je comfortzone te stappen.

Lees ook hoe deze ervaren daters hun eerste date aanpakken!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X