Daten Vrouwen

Waarom we als de dood zijn voor mooie vrouwen

als de dood, bang, mooie vrouwen, rogier, vecht- of vluchtreactie, Plekk, datingapp, dating app, angst, verlegen, mannen, vrouwen, aantrekkelijke vrouwen
Geschreven door Rogier

Er zijn genoeg enge dingen in het leven waar we bang voor zijn: geweld, grote hoogtes, wilde dieren. Het is prima uit te leggen, ze zijn gewoon gevaarlijk. Ook de angst voor insecten of drukke plekken met massa’s mensen wordt nog wel geaccepteerd en begrepen. Maar er is een angst die veel mannen hebben, die eigenlijk nergens op slaat…

Plekk, dating app, dating, daten, date, app, inchecken

De angst voor een mooie vrouw

“Waarom kunnen sommige mannen wel zakelijke miljoenendeals sluiten, maar geen gesprek met een mooie vrouw starten?”
Wezijn allemaal weleens het slachtoffer geweest van een intimiderend aantrekkelijke feeks. Het type vrouw waarvan je je ogen niet af kunt houden, maar waar je tegelijkertijd niet op af durft te stappen. We denken aan een miljoen dingen om te zeggen, spelen fantasiegesprekken met haar af in ons hoofd en overwegen wat de beste manier is om haar te benaderen. Toch lukt het niet om een gesprek met haar te beginnen. Er is een innerlijke weerstand om actie te ondernemen. Dezelfde weerstand die je ervan weerhoudt om jezelf een oog uit te steken, om waar wat te noemen.

Zelfsals je in opstand komt tegen deze weerstand en het lukt je om ‘hoi’ te zeggen, dan nog is het te lastig om je angst te verbergen. Je ademt sneller, je hersenen hebben een black-out en je lichaam verstijft als een bang, klein jongetje. Daarom zeggen knappe vrouwen altijd dat ze willen dat mannen ‘zichzelf zijn’, omdat de meeste mannen hen benaderen alsof ze een astma-aanval hebben.

Maarwat is er nou eigenlijk aan de hand? Natuurlijk weten we diep van binnen dat vrouwen niet echt gevaarlijk zijn. De meeste mannen hebben met gevaarlijkere situaties te maken gehad. Waarom kunnen sommige mannen wel zakelijke miljoenendeals sluiten, maar geen gesprek met een mooi exemplaar van het andere geslacht starten? Waarom zijn sommige politieagenten, brandweerlieden en oorlogshelden zo klungelig rond mooie vrouwen?

Vecht- of vluchtreactie

Devecht- of vluchtreactie is hier voor een groot deel de schuld van. Die reactie wordt geactiveerd als er acuut gevaar dreigt. Het lichaam produceert grote hoeveelheden adrenaline en stresshormonen, waardoor de hartslag en bloeddruk omhoog gaan. De spieren worden gespannen, haren komen rechtop te staan (kippenvel), de zintuigen worden scherper en de pijngevoeligheid daalt naar een zeer laag niveau. Hierdoor is het lichaam voorbereid op een gevecht of om op de vlucht te slaan. Heel nuttig.

Helaaswordt deze reactie ook geactiveerd tijdens relatief veilige situaties, die niet alledaags zijn. Zoals spreken in het openbaar, netwerkevenementen en, je raadt het al, … het benaderen van mooie vrouwen. Als we niet zeker weten hoe (on)veilig een sociale situatie is, bereidt ons lichaam ons voor op een worst-case scenario. Dit werkt meestal averechts, omdat het dan onmogelijk is om te ontspannen.

Gewooneen praatje gaan maken met een vrouw wordt een loterij. De één vindt ons leuk, de ander verschrikkelijk. Ze kan een enorm agressieve man hebben, die ineens voor onze neus staat. Je weet het niet. Het is de onzekerheid waardoor we zo zwaar gaan ademen, waardoor ons hart als een dolle tekeer gaat en waardoor ons brein zo mistig wordt. Uiteindelijk maakt die vecht- of vluchtreactie het ons dus extra moeilijk.

Hoe komen we van die angst af?

Alsde onzekerheden minder worden, neemt de angst af. Natuurlijk is het niet mogelijk de onzekerheden volledig weg te nemen als we een nieuwe vrouw ontmoeten. Maar als ik wat advies mag geven aan mijn sekse-genoten: het helpt om regelmatig te oefenen met het aanspreken van nieuwe mensen, in allerlei situaties. Binnen, buiten, tijdens het uitgaan, op het werk of tijdens het sporten, in een grote groep of alleen. Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het wordt. Je komt in een soort modus dat je met iedereen om je heen kletst. Het hoeft nergens over te gaan, als je maar blijft praten. Stop natuurlijk wel als mensen je vervelend beginnen te vinden.

Makkelijkergezegd dan gedaan uiteraard. Begin klein, vraag iemand de weg of hoe laat het is. Zit je lekker in de klets-stand, wordt het al bijna je tweede natuur, begin dan vrouwen aan te spreken, van gewone naar superknappe vrouwen.

Beschouw het stamelen en zweten als een compliment

Hetis moeilijk voor ons mannen om toe te geven dat we bang voor mooie vrouwen zijn. En nog moeilijker om onszelf te leren om met ze te praten.

Demeeste mannen doen niet eens een poging. Ze denken dat ze het toch nooit zullen leren. Ze vertrouwen op datingsites of op dronken worden om vrouwen te versieren. De rest van de tijd zijn ze te schijterig.

Dusdames, realiseer je de volgende keer als er weer een kluns op je afstapt, dat het eigenlijk een compliment is. Hij is ‘flabbergasted’ door je schoonheid, vandaar dat hij wat moeilijk uit zijn woorden komt en zo staat te zweten. Hij zoekt naar een originele openingszin, die er lullig en ingestudeerd uitkomt. Maar waardeer zijn poging en wees niet te bot. Waarschijnlijk is hij dapperder dan 90% van de mannen!

 

Tip!

Ken je onze slimme en innovatieve app al, die ervoor zorgt dat je singles vindt met wie je écht iets gemeenschappelijks hebt? Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: waar je komt zegt iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past! Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk aan je favoriete museum, vereniging, park, koffiebar, winkel, bioscoop of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou. Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Probeer de app ook! Je kunt Plekk nu gratis downloaden in de app stores:

app-storenl_badge_web_generic

Over de auteur

Rogier

Ik heb recentelijk twee belangrijke dingen bereikt in mijn leven: ik ben 30 geworden, en ik ben net single geworden. Voor beiden heb ik eigenlijk niks hoeven doen! Ik ben dus weer terug bij af: vriendinloos en weer op datingpad.
41magazine heeft me gevraagd om mijn date-ervaringen voor jullie op te schrijven. Niet dat ik een schrijver ben, maar ze wilden zo graag een mannelijke blogger. Nou, ik vind het fantastisch om mijn verhalen hier kwijt te kunnen, ik doe het met alle plezier! Hopelijk vinden jullie het ook leuk om eens verhalen ‘van de andere kant’ te lezen.

Schrijf een reactie

X