Daten Daten online

Wat er gebeurt als ik elke dag iemand op date vraag

datingapp, hookup , millenials, millennials, minder bedpartners, minder seks, Plekk , seks, date ideeen, challenge, comfort zone, commitment issues, daten, dating app, datingapp, elke dag, kwetsbaar, Plekk, twee weken
Geschreven door Anne

Laatst vroeg ik een aantrekkelijke jongen, die mij in de boekwinkel had aangesproken en waar ik vervolgens een praatje mee maakte, of hij telefoonnummers uit wilde wisselen. Een heldendaad voor mij, want ik ben normaal altijd heel verlegen. Zijn antwoord? “Nee hoor, dat hoeft niet”. Aaarrrgggghhh!!!

Ik weet niet waarom hij dat niet wilde. Waarschijnlijk omdat hij mij suf of lelijk vond, maar het kan natuurlijk ook zijn dat hij al een relatie had.

Anyway, vreselijk vind ik die situaties. Nu durf ik helemaal nooit meer iemand in real life aan te spreken. Daten buiten online daten is daarmee definitief uitgesloten voor mij. En dat terwijl ik best vaak mannen zie die ik aantrekkelijk vind. Maar voor flirten ben ik gewoon too shy.

Althans, dat dacht ik. Maar vorige maand besloot ik dat ik een schop onder mijn kont nodig had. En peper in mijn reet. Offline, online daten, het maakt niet uit. Ik wilde gewoon wat meer actie ondernemen. Want met het daten schoot het niet op.

Ik had daarom het volgende bedacht: ik zou twee weken lang iedere dag echt contact vragen met een jongen. Oftewel: vragen of hij met mij op date zou willen. Dat mocht in het echte leven, maar ook via een datingapp. Daar deed ik niet moeilijk over. Zoals blijkt uit wat ik al schreef geef ik mezelf offline erg weinig kans, but you never know!

En dat heb ik gedaan, twee fucking weken lang! Hierbij het verslag van mijn zelf opgelegde veertien-daagse dating challenge:

Maandag – Dag 1

Ik zag er als een berg tegenop. Die dag zou het beginnen. Ik had er buikpijn van. Wat een onzin, waarom deed ik dit eigenlijk? Ik wilde het liefst gewoon doen alsof er helemaal geen challenge bestond, maar aangezien ik er met een paar van mijn vriendinnen al over had gepraat, besloot ik toch maar door te zetten.

Bij de Ekoplaza was een jongen aan het werk die me heel vriendelijk ‘Goeiemorgen’ wenste. Ineens schoot het in een opwelling door mijn hoofd dat als ik hem nu zou vragen, ik de challenge voor die dag meteen achter de rug zou hebben. Dat leek me heerlijk. En dat ik het dan ook nog eens offline zou hebben gedaan, iets waar ik trots op mocht zijn. Ik zette mijn Dappere Dodo pet op en vroeg hem waar de walnoten lagen. Dat wist ik wel, maar ik moest toch een openingszin hebben. Na zijn uitleg vroeg ik hem of hij single was. ‘Nee, sorry’, zei hij… Ik glimlachte even naar hem en ging er toen als een haas vandoor. Ik weet niet of ik ooit nog in die winkel durf te komen…

Dinsdag – Dag 2

De dagen daarop werd het ietsje makkelijker, maar nog steeds kon ik de lol er eigenlijk niet van inzien. Ik zag op een datingsite waar ik al lang niet meer was geweest, maar waar ik nog wel stond ingeschreven, wat leuke berichten van een psycholoog. Het beroep spreekt me aan en ook deze man sprak me aan. We kwamen erachter dat we beiden weleens gamen. Ik hooguit eenmaal per maand, hij waarschijnlijk meerdere uren per dag. Genoeg om over te praten dus en het leek wel te klikken met hem. Ik vond het een uitstekend moment om hem te vragen of we binnenkort eens af zouden spreken. Dat vond hij een prima plan. Zijn voorstel: bij mij thuis afspreken (terwijl we elkaar nog nooit ontmoet hadden!) om videogames te spelen die ik in huis zou hebben (die ik helemaal niet heb!). Het is duidelijk dat onze interactie snel stopte.

Woensdag – Dag 3

De volgende twee dagen heb ik de makkelijkste manier gebruikt die ik kon bedenken: Tinder. Na een kort gesprekje op dag 3 wilde meneer x niet afspreken toen mijn intenties duidelijk werden: ik was op zoek naar een serieuze relatie. Nee, geen avondje seks nee.

Donderdag – Dag 4

Meneer y reageerde niet nadat ik hem op date vroeg. Weinig succes dus.

Vrijdag – Dag 5

Om eerlijk te zijn baalde ik al zo van het hele date gedoe dat ik die dag geen serieus date-voorstel heb gedaan. Ik was aan het lunchen met een vriendin en probeerde een man aan te spreken die voor me in de rij bij de kassa stond. Ik zei alleen maar iets over het broodje dat hij op zijn dienblad had liggen, dat dat er lekker uitzag. Hij deed erg kortaf, dus toen gaf ik het maar op voor die dag.

Zaterdag – Dag 6

Weekend! En succes op de datingapp van Plekk! Laat ik hem Adam noemen. We chatten urenlang en hadden zelfs flirterige telefoongesprekken. Ik vond het allemaal erg spannend. Tegelijkertijd werd ik gek van mijn nieuwe bovenburen, wat een herrie kunnen die maken! Ik wilde die avond graag de deur uit om even aan het lawaai te ontsnappen en hij had ook nog geen plannen, dus de afspraak was snel gemaakt. Eindelijk op date! Gewoon in een café met een aantal biertjes, maar toch, ik vond het super. Na afloop zoenden we en beloofden elkaar om snel weer af te spreken. Ik was al helemaal blij, want als het wat zou worden met Adam en mij, mocht ik van mezelf stoppen met de dating challenge.

Maar de volgende ochtend, na een vrolijk berichtje van mijn kant, kwam zijn antwoord: “Ik denk dat ik het hier toch maar bij wil laten.” Wat?! Why???!!! Een duidelijk antwoord heb ik nooit gekregen, iets met angstig gevoel, commitment issues en weet ik het wat. Ben ik echt zo lelijk?!

Zondag – Dag 7

Daar ging mijn zelfvertrouwen weer, als een baksteen de diepte in. Had ik nou gewoon pech of lag het aan mij, was er iets mis met mij? Ik besloot een rustdag te nemen. Dat mag toch, op zondag?

Maandag – Dag 8

Toen startte de manische depressie. Ik wierp me als een idioot voor de voeten van elke beschaafde man die ik online tegenkwam. Dat leidde tot niets anders dan seksistische berichtjes van de mannen.

Dinsdag – Dag 9

Ook deze dinsdag stuurde ik uit wanhoop wat al te directe berichten en kreeg ik wat al te directe antwoorden. Niet waar ik op gehoopt had en dus deed ik er niks mee.

Woensdag – Dag 10

Ik had nog vier dagen voor dit experiment. Er moest nu echt wat gaan gebeuren, anders zou ik me een enorme loser gaan voelen. Tegelijkertijd realiseerde ik me dat ik maar wat deed en me er makkelijk vanaf wilde maken door de eerste de beste man mee uit te vragen. Tijd om het eens wat serieuzer aan te pakken en alleen mannen te vragen waar ik echt geïnteresseerd in was.

Ik had een leuke match op een datingsite en we hadden een boeiend gesprek. Hij vertelde veel over zijn verlegen aard en dat hij altijd de kat uit de boom kijkt. Dat was natuurlijk herkenbaar voor mij. Toen ik eindelijk moed verzameld had om hem te vragen een keer af te spreken, bleek hij een half jaar in Berlijn te wonen. Dat maakte afspreken niet erg praktisch. Maar we besloten contact te houden. Ik zou hem zeker een keer willen ontmoeten.

Donderdag – Dag 11

Maar goed, ik moest door met mijn challenge. Bijna weekend, ik had nu wel weer zin in een date. Ik was op Facebook weleens een jongen tegengekomen die bevriend is met een goede vriendin van mij. Van verhalen wist ik dat hij single was en echt leuk. Ik stuurde hem een vriendschapsverzoek (ook al had ik hem nog nooit ontmoet). Hij accepteerde die. En toen moest ik doorgaan. Ik raakte met hem in gesprek en stuurde hem via messenger de vraag of hij al plannen had voor de vrij- of zaterdagavond. Het leek hem wel leuk om zaterdagavond af te spreken en ik was trots op mezelf! Had ik toch mooi maar even geregeld! ik was heel benieuwd naar hem en kon er niet zo goed van slapen.

Vrijdag – Dag 12

Die dag had ik geen zin om mijn best te doen. Ik had toch al een hele leuke date voor het weekend geregeld?! Ik besloot me even niet met mannen bezig te houden. Heerlijk, wat een rust…

Zaterdag – Dag 13

My Lucky (Satur-)day again! Ik had dan eindelijk mijn tweede date. Ik was zoooooo zenuwachtig…… Waarom begrijp ik niet helemaal, want ik had weleens vaker gedate en bij deze jongen wist ik dat het redelijk vertrouwd was. Hij was tenslotte een vriend van één van mijn beste vriendinnen. Maar misschien juist daarom.

We hadden om negen uur ´s avonds in een foute kroeg afgesproken. De reden? We konden er zeker van zijn dat daar geen bekenden waren, daar hadden we even geen zin in. Ik had helemaal niet zo zenuwachtig hoeven zijn, want de date liep prima. Ik weet niet of ik hem superaantrekkelijk vind, maar interessant is hij zeker. En hij kon erg boeiende verhalen vertellen over de vele reizen die hij had gemaakt. Ik heb het erg naar mijn gehad en wil zeker contact met hem houden. Misschien alleen maar voor vriendschap, we zien wel. Maar de avond was absoluut de moeite waard.

Zondag – Dag 14

Ik vond dat ik mijn best had gedaan en was blij dat de challenge erop zat. Wat ik ervan heb geleerd? Dat ik best wat assertiever mag zijn en dat daar dan hele toffe dingen uit kunnen komen. Niet alleen op het gebied van daten, maar op veel meer vlakken in het leven. Het is net zoiets als ondernemen: risico’s nemen is noodzakelijk en als het goed wordt uitgevoerd ka het tot grootse dingen leiden.

Nou, in ieder geval was het goed om eens even uit mijn comfort zone te stappen en me kwetsbaar op te stellen. Ik heb er een goed gevoel over en ga het vaker zo doen!

 

Over de auteur

Anne

Anne dus, 35 jaar en ik werk bij een kleine gemeente.
Ik heb geen kinderen en mijn gevoel zegt me dat ik dat zo moet houden. Dus daar luister ik naar, ook al zet het me soms zwaar aan het denken!
Ik schrijf graag over de gesprekken die ik met mezelf voer en de dilemma's die ik in mijn leven tegen kom. Mijn insteek is altijd positief, en daarom hoop ik dat anderen soms wat hebben aan waar ik over schrijf.
Ik hou niet alleen van schrijven, maar ben gek op uitgaan, reizen en duiken. Als ik thuis ben kan ik me vermaken met het maken van grote legpuzzels met een liter thee bij de hand!

Schrijf een reactie

X