Daten Datingtips

Wil hij een tweede date? Zo kom je het te weten!

wil hij een tweede date, flirten, oogcontact, subtiele hints, eerste date, tweede date,
Geschreven door Redactie

Een eerste date kan heel oncomfortabel zijn. Als het niet klikt, is alles vervelend. Je doet je best, maar het gesprek komt niet op gang en waarschijnlijk weten jullie beiden dat een tweede date weinig zin heeft. Maar een eerste date kan ook geweldig zijn. Hij is aantrekkelijk, jullie praten alsof je elkaar al jaren kent en je voelt je op je gemak bij hem. Dan is de vraag: wil hij een tweede date?

Het voelt van jouw kant alsof het allemaal op rolletjes loopt en dat dit hem misschien wel eens zou kunnen zijn, toch kun je niet goed inschatten wat hij ervan vindt. Gelukkig geven mensen veel hints, soms bewust, soms onbewust. Als die hints té subtiel zijn, pik je ze niet op. En mannen zijn berucht om hun te subtiele hints als ze je aantrekkelijk en boeiend vinden; als ze serieus zijn en graag een tweede date met je zouden willen om je beter te leren kennen.

Wil hij een tweede date?

Heb je moeite om de hints op te vangen en wil je weten of hij je echt ziet zitten voor een tweede date of misschien wel een serieuze relatie, let dan hierop:

1. Hij luistert echt naar je

Voel je je niet helemaal op je gemak bij iemand en valt er een stilte? Dan probeer je die stilte waarschijnlijk vol te praten. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. Maar luistert de man waarmee je date meer dan dat hij praat, observeert hij je in plaats van tegen je aan te praten? Dan ziet hij je wel zitten. Je hebt zijn interesse, hij wil je beter leren kennen. Een goed teken.

2. Hij maakt opzettelijk oogcontact

Hij wil zeker weten dat jij ziet dat hij het met opzet doet: regelmatig oogcontact van een paar seconden met je maken. Een duidelijk teken van zijn interesse. Hij wil daarmee laten zien dat hij zich op zijn gemak voelt bij jou, ook al maakt het jou misschien juist een beetje ongemakkelijk, die lange, zwoele blikken. Vind je het juist fijn en kunnen jullie elkaar rustig een paar seconden in de ogen kijken, dan is een tweede date bijna onvermijdelijk.

3. Hij raakt je subtiel even aan

Hij doet dat op zo’n manier dat het niet seksistisch overkomt, maar meer op een vriendelijke manier. Of hij dit doet (durft!) hangt wel van jou af. Vind je hem niet aantrekkelijk, dan zal je lichaamshouding automatisch meer gesloten zijn. Je houdt bijvoorbeeld je armen over elkaar, houdt afstand van hem en kijkt hem niet aan. Dan zal hij ook minder geneigd zijn je aan te raken (de hint komt aan). Vind je hem wel aantrekkelijk, maar ben je verlegen? Probeer dan toch je lichaamshouding te openen.

4. Hij wil een toetje of een wandeling

Hij wil jullie eerste date nog niet eindigen, daar is hij nog niet klaar voor. Hij vindt het veel te gezellig en wil niet wachten tot de tweede date om weer bij je te zijn. Daarom stelt hij voor nog een toetje te nemen, nog iets te gaan drinken of een wandelingetje te gaan maken.

Soms komt de ‘klik’ pas na een paar dates, maar het kan ook gebeuren dat hij bij de eerste ontmoeting al gek op je is en je niet wil laten gaan. Wat is er mooier dan een relatie die zo start?

5. Hij brengt je naar huis

Als het niet te ver is, neemt hij de moeite om je thuis af te zetten. Of hij brengt je naar het station of belt een taxi voor je. Later stuurt hij misschien nog een berichtje om te vragen of je veilig thuis gekomen bent. Als dat gebeurt, geeft hij nu al om je.

Aan de andere kant, is hij al weg terwijl jij nog nauwelijks je jas aangetrokken hebt, dan is hij zeker niet geïnteresseerd om nogmaals met je af te spreken. Gelukkig zijn er genoeg andere vissen in de vijver!

6. Hij wacht even voordat hij echt afscheid neemt

Grote kans dat hij aan het einde van jullie eerste date twijfelt of hij je wel of niet zal zoenen. Dat betekent dat hij dat absoluut wil, maar niet zeker is of jij daarvan gediend bent. Misschien is het te snel?

Ontdek je die twijfel, dan is hij waarschijnlijk serieus. Een man die niet twijfelt en meteen begint te zoenen is wellicht uit op een one-night-stand. Een man die gedag zegt zonder twijfel lijkt niet genoeg in je geïnteresseerd om een tweede date met je te willen.

Ontmoet je zo’n twijfelaar, wees dan niet bang om bij de eerste date al te zoenen. Je geeft daarmee aan dat je hem ook aantrekkelijk vindt en zoenen is natuurlijk gewoon heel lekker. Vooral na afloop van een spannende, eerste date waarbij je lekker met elkaar geflirt hebt.

Lees ook de blog van Millie over een eerste date die super aanvoelde maar anders afliep dan ze hoopte… wil hij een tweede date, wil hij een tweede date, wil hij een tweede date

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X