Daten Datingtips

Zenuwachtig voor een date? Dit doe je er aan!

zenuwachtig voor een date, 1e date, boeiend gesprek, daten, eerste date, zelfvertrouwen, zelfverzekerd
Geschreven door Redactie

Zenuwachtig voor een date? Helemaal niet raar! Een eerste keer met iemand afspreken kan aanvoelen als een sollicitatiegesprek. Welke outfit trek je aan, wat ga je zeggen, hoe zorg je dat je een positieve uitstraling hebt? Kom je wel aantrekkelijk over?

Zenuwachtig voor een date: niet handig! 

Zenuwen en ongemakkelijke situaties leiden af van wat je eigenlijk echt wilt ontdekken tijdens je date: of jullie bij elkaar zouden kunnen passen! Als je je zelfverzekerd voelt tijdens je date, zul je meer aandacht hebben voor de belangrijke dingen en kom je aantrekkelijker over. Daarom zetten we op een rij hoe je op een simpele manier met wat meer zelfvertrouwen je date in kunt gaan!

Bereid je date een beetje voor 

Niet tot in detail natuurlijk. Maar bekijk zijn profiel nog eens goed en denk na over enkele persoonlijke vragen die je hem kunt stellen. Natuurlijk zijn er ook genoeg meer algemene vragen die een boeiend gesprek op kunnen leveren. Lees maar eens dit artikel met 50 vragen voor een echt boeiend gesprek. Als je er drie of vier uitkiest die je tijdens een date kunt vragen, ben je verzekerd van gespreksstof. Heb je ook nagedacht over wat je belangrijk vindt in een nieuwe partner? En heb je vragen in je hoofd die je helpen er achter te komen of je date daaraan voldoet? Met een goede voorbereiding zul je rustiger zijn en ook rustiger en zelfverzekerder overkomen.

Draag je favoriete kleding

Kleding waarin je je comfortabel en zelfverzekerd voelt en die bij jou past. Voor de één zijn het naaldhakken, voor de ander die afgedragen spijkerbroek. Zolang het niet in de buurt komt van een joggingbroek of andere kleding waarin je je wat al te comfortabel voelt, is het goed.  Trek je niet teveel aan van de laatste trends en wat mannen aantrekkelijk vinden. Als je een outfit uitkiest waarin jij je goed voelt, hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken. Je kunt je aandacht dan richten op andere, meer belangrijke zaken. Ook hiermee zul je lekkerder in je vel zitten tijdens je date en dat zul je uitstralen! Vindt hij je kledingstijl niks, dan is hij ook niet geschikt als partner waarschijnlijk!

Hou een peptalk voor jezelf

Het klinkt misschien belachelijk, maar een peptalk tegen je spiegelbeeld, voordat je de ander ontmoet, kan je echt helpen. Herinner jezelf eraan waarom jij zo geweldig bent, zeg dat tegen jezelf en spreek hardop uit welke goede dingen jij te bieden hebt. Geef jezelf ook nog een leuk compliment. Schrijf ze desnoods op, zodat je de bemoedigende woorden regelmatig terug kunt lezen. Nogmaals: met meer zelfvertrouwen zul je aantrekkelijker overkomen op je dat en alle beetjes helpen!

Ga naar je favoriete plek

Heb je last van zenuwen, kies dan een café, restaurant, park of andere plek die jij goed kent. Dat zal je op je gemak stellen. Desnoods nodig je je date bij je thuis uit, als je hem voldoende vertrouwt. Maak hem van tevoren wel duidelijk dat dat niet betekent dat hij kan rekenen op seks. Dat is niet de boodschap die jij uit wilt stralen. Je bent gewoon gastvrij (en hebt een manier gevonden om je zenuwen te baas te blijven). Het uitzoeken van de juiste locatie voor je date kan je dus op je gemak stellen waardoor je meer aandacht voor elkaar hebt en zelfverzekerder overkomt.

Drink, maar niet teveel

Het hoeft natuurlijk niet, maar een paar glazen kunnen wel helpen om je iets meer relaxt te voelen. Drink natuurlijk ook niet teveel, dat is nergens goed voor. Niet voor je eigen gezondheid, niet voor de indruk die je maakt op je date en niet voor je sociale vaardigheden! Houd ook in de gaten hoeveel je date drinkt en houd hier rekening mee!

Soms doe je alles goed, en lijkt het niet te klikken. Maar er is ook niks mis met je date. Hoe kan dat, dat soms de vonk niet overslaat terwijl eigenlijk alles goed is? Wat kun je er aan doen? Lees het hier!  zenuwachtig voor een date, zenuwachtig voor een date, zenuwachtig voor een date, zenuwachtig voor een date,

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X