Daten Relaties

Een vonkje is genoeg voor ware liefde!

liefdesleven, vonkje, vuurwerk , ware liefde, Plekk , datingapp
Geschreven door Redactie

Vind je het ook heerlijk om naar een romantische komedie te kijken? Vooral het einde natuurlijk. Ze leefden nog lang en gelukkig, de bruiloft, het vuurwerk, de kinderen en kleinkinderen, er wordt gelachen en de liefde spat van het scherm af. Helaas is het echte leven anders en vind je niet de ware in anderhalf uur. Die hoogst aantrekkelijke ware waar je tot over je oren verliefd op bent… In real life duurt het allemaal veel langer, hebben we meer dan één love story en ligt alles veel gecompliceerder.

Maar velen van ons zijn zo druk om dat ideale liefdesleven na te streven dat we vergeten te stoppen en te genieten van alle geweldige dingen die op ons pad komen als we er niet mee bezig zijn. Wat we vergeten:

Er zit altijd een verhaal vóór het ‘happy end’

We laten ons zo afleiden door het ‘happy end’ van de film, dat we vergeten dat er een weg naar toe is, een weg met ups en downs. Ja, ook in die film, al is die weg samengevat in minder dan twee uur. En als die hobbels op de weg er in de film niet waren geweest, had het gelukkige einde je ook geen tranen bezorgd. Het zou je veel minder gedaan hebben.

Genoeg vissen in de vijver

Ben je nog steeds zo bezig met je ex? Omdat hij echt jouw ware was, dè liefde van je leven? Heb je het idee dat er geen hoop voor iemand anders is, ooit? Onzin natuurlijk. Op dat moment was hij de ware voor je, maar kennelijk werkte de relatie niet, dus zul je verder moeten. Hoe moeilijk dat ook kan zijn. Er komt heus wel een nieuwe liefde voorbij, die dan, op dat moment, de ware voor je zal zijn.

Potentie

We zijn zo hard op zoek naar die knappe, geweldige man, dat we de potentie van andere mannen niet zien. Liefde op het eerste gezicht is het hoogst haalbare voor velen. Daarom zijn we niet geïnteresseerd in een man die misschien, in potentie, een goede partner voor ons zou kunnen zijn, terwijl hij niet heel aantrekkelijk is. Jammer, want verliefd worden is vaak een proces, waarbij uiterlijk en innerlijk beiden een grote rol spelen. De combinatie van die twee en jullie gezamenlijke interactie kunnen je vlinders bezorgen. En dat gebeurt meestal niet in twee dagen, laat staan in twee minuten of zelfs twee seconden. Ontmoet je een aantrekkelijke man, dan kan je lust voelen. Maar dat is heel wat anders dan liefde, dat moet groeien. Geef een potentieel aantrekkelijke man dus tijd, geef hem een kans. Merk je na een paar dates dat het niks wordt, jammer dan. Gelukkig lopen er nog genoeg andere potentiële prinsen op witte paarden op de wereld rond.

Niet te kritisch

Het leven is niet perfect, en jouw (toekomstige) vriend dus ook niet. Wees flexibel met je wensenlijstje, anders zul je nooit kans maken op een gezonde, vaste relatie. Zelf ben je toch ook niet perfect? Perfect is het gevoel dat een relatie je kan geven, daar kun je wel naar streven.

Recht voor onze neus

We zijn zo gefocust op onze droomman dat we die fantastische man recht voor onze neus negeren. Het probleem met onze droomman is dat hij alleen in onze dromen bestaat. Hij is niet echt, hij is maar een fantasie. En het is natuurlijk nogal een uitdaging om iets na te jagen dat niet echt bestaat.

Onzekerheid

Accepteer dat het leven niet altijd duidelijk en zeker is. Het zou prettig zijn als je iemand ontmoet en direct weet: “Dit is hem dan! Dit is echte liefde. Hij is de man van mijn leven!“ Maar helaas is dat niet realistisch. Zelfs als je dat gevoel wel hebt, moet je oppassen dat je jezelf niet voor de gek houdt. Je kan het nooit direct zeker weten. Een relatie heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen. Bij echte liefde hoort altijd twijfel, dat is niet erg. Het zorgt ervoor dat je met elkaar praat en elkaar vragen stelt hoe je in het leven staat en hoe je tegen dingen aankijkt. Heel normaal.

Vlam

We zijn zo geobsedeerd door vuurwerk, dat we het rustig brandende vlammetje of het kleine vonkje negeren. Niet alles en elk moment kan vuurwerk zijn. We hebben het zo druk met grootse dingen zoeken dat we vaak vergeten om de prachtige, meer nederige momenten te omarmen.

Over de auteur

Redactie

1 reactie

  • Wat relativerend om dit te lezen allemaal 🙂 Ik word er blij van. Zo werkt het nou eenmaal ook gewoon zoals hierboven staat beschreven. Fijn 🙂

Schrijf een reactie

X