Daten Vrouwen

Een vrouw boven de veertig: dat moet je doen!

vrouw boven de veertig, 40+, aantrekkelijk, app, boven de 40 , datingapp, datingapp Plekk, inchecken , leeftijdgenotes , Plekk, sexy, veertig plus , vrouwelijke veertigers , vrouwen van in de veertig, vrouwen van in de 40 , oudere vrouw , oudere vrouwen
Geschreven door Redactie

Wij mannen kunnen er niet zo veel aan doen: genetisch geprogrammeerd zoeken we de meest vruchtbare vrouwen. En dan is het niet vreemd dat we regelmatig voor een jongere vrouw gaan. Wanneer we zelf de veertig ruim gepasseerd zijn, lijkt een veel jongere vrouw fantastisch. Maar in de praktijk is dat niet altijd handig. Denk eens aan de vooroordelen die andere mensen over je hebben (“midlife!”). Of de twijfel over haar oprechte intenties (gaat ze niet toch gewoon voor je portemonnee?). En niet te vergeten de verschillende levensfases waarin je je bevindt die tot problemen kunnen leiden. En dat terwijl vrouwen van boven de veertig de meest geweldige partners zijn! We zetten even voor je op een rij waarom deze vrouwen je dolgelukkig gaan maken!

1. Ze heeft zelfvertrouwen en balans

Vrouwen van boven de veertig hebben heel wat levenservaring. Vaak hebben ze al een huwelijk of enkele langere relaties achter de rug. Daarom hebben ze veel levenswijsheid en mensenkennis. Ze hebben geen man nodig om een compleet mens te zijn. Veel vrouwen van in de veertig voelen zich bovendien prettig in hun lichaam. Ze weten welke kant ze op willen met hun leven en zijn niet bang om daarnaar op zoek te gaan. Met dit zelfinzicht en vertrouwen zal ze zich in jouw bijzijn niet willen aanpassen of anders voordoen dan ze is. Daarmee vormt ze een veel stabielere, gebalanceerde partner dan een jonge, onzekere vrouw.

2. Ze geeft je je eigen ruimte en vrijheid

De meeste relaties worden beëindigd door een vrouw. Vrouwen die de moed hebben een langdurige relatie te beëindigen hechten veel waarde aan hun vrijheid en hun eigen activiteiten, vriendschappen en interesses. Begin je een relatie met een gescheiden vrouw, dan zal zij zich vrij wil voelen, maar jou ook vrij laten om ruimte te creëren om jezelf te zijn. Jullie kunnen beiden je eigen hobby’s en activiteiten ondernemen en een eigen vriendengroep te hebben. Is dat niet wat we allemaal willen: iemand met wie we het gezellig hebben, maar tegelijkertijd iemand met wie we onszelf kunnen zijn en ons eigen leven kunnen voortzetten?

3. Ze doet niet moeilijk!

Een vrouw die niet moeilijk doet, dat willen we allemaal! Vrouwelijke twintigers en dertigers gebruiken subtiele hints om duidelijk te maken dat iets ze niet zint. Vaak worden die niet opgepikt of begrepen door mannen, waardoor er frustratie ontstaat. Vrouwelijke veertigers zijn duidelijker en directer in hun communicatie. Als iets niet goed voelt geven de veertigers dat aan en stellen duidelijke grenzen voor de toekomst. Daarna is de lucht geklaard en blijft er niks onder het oppervlak sluimeren. Zo houd je je relatie opgeruimd en transparant, en is deze toekomstbestendig zonder risico om uit elkaar te groeien.

4. Een vrouw boven de veertig is mooi! 

Vrouwen boven de veertig kunnen er fantastisch uitzien! Als een vrouw zichzelf goed verzorgt (fysiek, mentaal en emotioneel) dan maakt dat haar aantrekkelijk. Aantrekkelijkheid wordt niet alleen bepaald door iemands hoeveelheid rimpels. Haar innerlijke balans, zelfvertrouwen en geluksgevoel maken haar een stralende verschijning, ook met een paar eerste rimpeltjes.

5. Eindelijk goede seks!

Vrouwelijke veertigers hebben meer ervaring met seks. Door hun grotere zelfvertrouwen en tevredenheid met hun lichaam, durven ze veel meer in bed. Of misschien juist op een andere plek! Uit meerdere onderzoeken blijkt dat vrouwelijke veertigers de beste seks hebben! Ongeveer 9 op de 10 vrouwen van boven de veertig houden bovendien van experimenteren tussen de lakens, een percentage dat een stuk hoger ligt dan bij andere leeftijdsgroepen. Last but not least: ze hebben vaker een orgasme.

Lees ook deze ervaringen van singles die veertig plusser zijn!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X