Daten Onderzoek

Mannen willen graag dat vrouwen het initiatief nemen

vrouwen het initiatief, actief, daten, dating app, datingapp, eerste bericht, eerste kus, eerste move, feminisme, feminist, initiatief, passief, Plekk, Rutte
Geschreven door Redactie

Nemen vrouwen het initiatief?

Bij daten is het in allerlei situaties de vraag wie het initiatief neemt.

Wie stuurt het eerste bericht, wie begint als eerste met kussen, wie stuurt als eerste een berichtje na die leuke ontmoeting, wie neemt het initiatief voor seks? Het is allemaal zo verwarrend.

Veel vrouwen hebben nog steeds het traditionele idee dat mannen al die eerste stappen moeten zetten. Maar het wordt vervelend als je een man echt ziet zitten en hij doet niks…

Blijf je dan geduldig en passief wachten, in de hoop dat hij contact met je opneemt? Of wacht je tot je een ons weegt totdat hij nu eindelijk eens die eerste zoen geeft? Misschien is het een idee als jíj het initiatief neemt?

Datingsite Match heeft in de Verenigde Staten een groot onderzoek uitgevoerd onder 5500 singles. Daaruit blijkt dat 95%(!) van de single mannen het fijn zouden vinden als de vrouw waarmee hij op dat moment date het initiatief zou nemen voor de eerste kus en 93% vindt het prettig als zij de eerste move zou maken om seks met hem te hebben. Dat zijn dus bijna alle vrijgezelle mannen!

En ook een overweldigende meerderheid van 95% van de single mannen zou heel blij zijn als zij zijn telefoonnummer zou vragen en hem voor de eerste keer zou bellen (94%).

Het is natuurlijk ook eng om de eerste stap te zetten, want je weet nooit hoe de ander reageert. Maar dat geldt voor mannen net zo goed.
Ondanks dit goede nieuws zijn vrouwen nogal passief als het om daten gaat. Maar een klein deel van de vrouwen zou het initiatief nemen voor een eerste kus (29%), voor seks (23%) of om zijn nummer te vragen (13%).

Misschien heeft het te maken met het feit dat vrouwen graag vrouwelijk willen zijn. Traditioneel gezien houdt dat in dat er naar de vrouw verlangd wordt en dat ze wordt verleid (door de man).

Dus als een vrouw het initiatief neemt en achter een man aangaat, dan heeft ze misschien het idee dat ze haar vrouwelijkheid verliest, waardoor ze minder aantrekkelijk en sexy zou zijn. Maar die ideeën zijn natuurlijk helemaal niet meer van deze tijd! Daten als een feminist vinden mannen juist aantrekkelijk.

Het is natuurlijk ook eng om de eerste stap te zetten, want je weet nooit hoe de ander reageert. Maar dat geldt voor mannen net zo goed.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 59% van de single mannen denkt dat feminisme het daten in het algemeen heeft verbeterd (misschien ook omdat ze minder rekeningen hoeven te betalen). Ze geven aan dat het daten leuker, veiliger en makkelijker is geworden.

Het lijkt er dus op dat er steeds meer mannelijke feministen zijn die voor gelijkheid van man en vrouw zijn. Een grote stap voorwaarts!

Dus waar wacht je nog op? Stuur hem nu een berichtje. Echt. Niet wachten. Nu.

Dit vind je vast ook interessant: ‘Wat denken mannen? Verrassende feiten!‘.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X