Daten Datingtips

No-go datingprofielen!

beste vriend, bff, betere vriend, datingapp, goede vriendschap , hechte vriendschap, Plekk, vriend , vriendin, vriendschap , vriendschap onderhouden
Geschreven door Lieve

Wat kan er veel gebeuren in een jaar. Vooruit, een jaar bestaat uit 52 weken. En die 52 weken bestaan weer uit 365 dagen. Genoeg tijd om avonturen te beleven, uitdagingen aan te gaan (laten we de problemen voor de goede orde even vergeten) en nieuwe mensen te ontmoeten. Nog meer tijd om te werken, sporten, mijn huis op orde te houden en met vrienden en familie afspreken. En dus blijft er zeeën van tijd over om te daten. Zou je denken.

In werkelijkheid vind ik het gedoe. Je moet jezelf keer op keer voorstellen, een ongewisse eerste indruk maken en met een beetje pech ontvang je een tikkie van €2,50 (waargebeurd, mensen). 

Hoe dan ook, in het kader van avonturen beleven kan een date geen kwaad. Maar met wie, dat is een ander verhaal. Want ook al zou mijn oudtante zeggen dat ik ‘op deze leeftijd’ niet te kieskeurig moet zijn (voor de duidelijkheid: ik ben nog een maand 27, tijd zat), ik ga niet met de eerste de beste op date. 

Maar op date gaan en kíjken naar dating profielen is een wereld van verschil. Ik kom leuke profielen tegen. Maar ook hele bizarre of lachwekkende profielen. Geloof me, het is prima tijdverdrijf. En dus zaten vriendin X en ik op vrijdagavond op de bank en besloten we te kijken of we dezelfde profielen tegenkwamen. We scrolden door de eeuwige lijst van vrijgezelle mannen en het viel ons op dat veel mannen soortgelijke profielen plaatsen. Waarschijnlijk omdat ze denken (lees: hopen) dat vrouwen dit woest aantrekkelijk vinden. En dus kwamen we tot de volgende conclusie. Of zoals wij het noemen: dit zijn voor ons de no go profielen als het om daten gaat. 

 1. Een man die doelbewust met een hond of kat op de foto gaat is al enigszins een afknapper (ik heb het niet zo op dieren), maar als het betreffende dier niet eens iemands eigen huisdier is dan haak ik snel af. 
 2. Hetzelfde als hierboven. Maar dan met een vis. Ja, ook als deze zelf gevangen is. 
 3. Die eeuwige spiegelfoto, met name in de lift. Ik kon het niet laten deze persoon erop te wijzen dat je de camera in je telefoon automatisch kan draaien, zodat je een selfie kunt maken. Ik kreeg geen reactie. Flauw. 
 4. Een foto met neefje/nichtje/buurjongetje. Kinderen zouden ons doen laten smelten. Toegegeven, ik smelt. Maar niet als je het erom doet. En door. 
 5. De zin: ‘Volgens mijn moeder ben ik de ideale schoonzoon’ – of iets in die trant. Met deze zin wordt het profiel geopend. Ik ken je moeder niet, maar laten we haar er in deze fase vooral buiten houden. 
 6. Ook de zin: ‘Als je een week appen met me volhoudt, betaal ik op de eerste date jouw koffie’. Luister gulle Frederik, ik lig niet krom van een koffie. Uit principe zou ik niet eens een koffie bestellen. Laat staan met je op date gaan. 
 7. Het is niet dat ik hele originele hobby’s heb, maar ik wéét nu wel dat ie-der-een van reizen houdt. Explore the world en zo. 
 8. Foto’s uit de sportschool. Het is prettig als iemand sportief is en zeker mooi meegenomen als daar een goed lichaam bij komt kijken. Maar op zich kun je dat dus gewoon als hobby zetten. In plaats van reizen bijvoorbeeld. Of vissen. 
 9. Foto’s zonder T-shirt vinden we ook bijzonder. Doe maar niet. 
 10. De totaal niet herkenbare ‘foto met de zonnebril.’  En dat dat dan vaak ook de enige foto is. Wat is er met met je ogen, Jasper? Zijn ze oranje?
 11. Een andere vriendin gaf aan stiekem af te kunnen knappen op een naam. Oké, daar kan de betreffende persoon natuurlijk niets aan doen, maar toch. Overigens staan er ook namen bij in Chinese of Hebreeuwse (?) tekens. Dat heb ik nooit begrepen. 
 12. Profielen met enkel één letter als naam en, om maar iets te noemen, een palmboom als profielfoto. Zou dit een getrouwde man zijn? Iemand die zijn ex stalkt? Welke creep is dit? 

Nu zou je denken dat er geen enkel profiel overblijft. Het goede nieuws is dat dit gelukkig niet het geval is. Andersom zullen genoeg mannen ook iets vinden van overeenkomstige profielen van vrouwen. En soms moet je iemand een kans geven, want willen we niet juist extra leuk of grappig overkomen met ons profiel? Ik bedoel, het is een eerste indruk en stiekem willen we dat die bij iedereen in de smaak valt. Hoewel, het liefst bij de personen waar we zelf ook op vallen. Toch is het fijn als we enigszins onszelf blijven. Anders valt een date toch altijd tegen. 

Ik ken genoeg succesverhalen via Tinder of andere dating apps. En dat vind ik hartstikke leuk, maar als het mij overkomt zal ik er persoonlijk een aantal blogs aan wijden. Want het is niet helemaal mijn ding, geloof ik. Hoewel ik stiekem hard zou moeten lachen als de trouwambtenaar de ceremonie opent met: ‘Het is allemaal begonnen met de koffie die Lieve niet wilde bestellen en uit principe de duurste champagne koos.’ 

Ik bedoel, laten we altijd onszelf blijven. 

Over de auteur

Lieve

Mijn naam is Lieve, 27 jaar en ik woon in Breda. Na jarenlang een relatie te hebben gehad, ben ik nu single. Mijn leven ziet er dus ineens anders uit en dat zorgt voor genoeg stof om te schrijven. Van een nieuwe woning tot aan het ontmoeten van anderen en van alleen op vakantie gaan tot aan de feestdagen doorkomen. Single zijn lijkt een begrip geworden. Alsof je leven een bepaald soort status heeft bereikt. Ik ben er nog niet over uit of deze positief of negatief is.
Inmiddels ben ik in de leeftijdsfase beland waarbij de ene helft van mijn leeftijdsgenoten al jaren samenwoont, de eerste kinderen om me heen geboren worden en ik nieuwe jurkjes moet scoren voor de bruiloften. De andere helft benut de laatste studiefinanciering, staat nog wekelijks in de kroeg of verdwijnt een jaar van de radar door de wereld over te reizen en 'tot zichzelf te komen'.
Ik balanceer tussen twee werelden en daar moet ik mijn weg in vinden. Dat zorgt soms voor hilarische taferelen, maar kan ook een pijnlijke confrontatie zijn. Maar ik geniet van het leven en deel mijn ervaringen graag!

Schrijf een reactie

X