Daten Daten online

Vrouwen die vaak op eerste date gaan laten weten hoe dat is

vaak op eerste date,dilemma, overspel dilemma, vreemdgaan, overspel
Geschreven door Redactie

Ga je vaak op eerste date? Dan ben je seriële dater. Maar de meesten van ons vinden een eerste date verschrikkelijk spannend. Voor het eerst met iemand afspreken, iemand die eigenlijk nog een vreemde voor je is. “Wat trek ik aan, haar los of vast, wat gaan we doen, herken ik hem wel, wat zal ik zeggen, moet ik dat onderwerp laten rusten of is het handig dat hij het meteen weet, wie gaat er betalen, hoe neem ik afscheid van hem?”. Zoveel vragen die door ons hoofd spoken. Je hebt moed nodig om daadwerkelijk af te spreken.

Maar er bestaan ook mensen die minder moeite hebben met een eerste date. Ze doen het gewoon en regelen er meerdere per maand, of per week of een enkeling zelfs per avond. Hoe doen ze dat, waarom doen ze dat en wat vinden ze er zelf van? We vroegen het zeven vrouwen, zeven ‘seriële eerste daters’.

1. Alles door elkaar

Omdat ik zoveel date, meerdere keren per week, haal ik alles en iedereen door elkaar. Ik moet steeds vragen of ik dat verhaal al verteld had of niet. In mijn telefoon heb ik bijnamen voor alle mannen, naar aanleiding van hoe ze eruit zien, een opvallende karaktertrek of iets bijzonders dat ze gezegd of geschreven hebben. Anders zou ik helemaal geen clou meer hebben wie wie is.

Wel grappig, leuk en spannend, maar soms ook vermoeiend om zoveel eerste dates te hebben. Laatst had ik twee dates op een avond en de avond ervoor ook één. Ik heb daarna elf uur geslapen, dat had ik even nodig.

Marieke, 28 jaar

2. Sociaal leven

Ik vind daten gewoon heel leuk. Ik ben fulltime met mijn eigen bedrijf bezig, maar wil het daten niet missen. Zo’n eerste afspraak vind ik altijd bijzonder. Dat is mijn sociale leven. Ik ben net verhuisd, dus ken hier verder ook nog niet zoveel mensen.

Ik probeer altijd wat leuks te doen, niet alleen maar wat drinken, terrasje pakken of een hapje eten. Het liefst doe ik iets van sport samen: mountainbiken, hardlopen of wandelen in de duinen. Ik heb ook een keer een workshop meubels maken gedaan. Ook dit was een eerste date, maar we deden net alsof we al tien jaar een relatie hadden. We verzonnen ter plekke een heel relatieverleden. De andere cursisten leken niks door te hebben. Heel grappig!

Stefanie, 33 jaar

3. Gratis uit eten

Ik hou niet van koffie en drink geen alcohol, dus als ik date wil ik graag uit eten gaan. Als ik geluk heb, betaalt mijn date ook nog eens mijn eten, dus dat is dan mooi meegenomen. Ik doe dat minimaal één keer per week. Ik vind het namelijk zo armoedig om over en weer berichtjes te typen, ik spreek liever direct af. Dan krijg ik een veel betere indruk van de jongen in kwestie.

Ik doe dit nu al maanden zo, dus heb al aardig wat restaurants van binnen gezien 🙂 Wel altijd een andere, het moet wel leuk blijven. Er zat helaas nog niemand tussen waarmee het echt klikte, dus ik ga gewoon door met eerste afspraken (ik heb de nare eigenschap meestal niks meer van me te laten horen na de eerste ontmoeting. Sorry daarvoor, jongens!).

Arzu, 23 jaar

4. Erotisch daten

Ik hou van mannen en voor mij is het daten nu vooral een manier om erotisch contact te hebben. Heerlijk! Het is zo makkelijk om iemand te regelen voor seks, als vrouw dan. Ik kom net uit een lange (bijna seksloze) relatie en was hier echt aan toe. Ik neem aan dat dit een fase is en wat voor alle fases geldt: het zal wel weer overwaaien. Maar voor nu geniet ik er lekker van.

Ik ben nu dus helemaal niet op zoek naar een vaste vriend, maar als er ineens een Mr. Perfect voor mijn neus staat, zou ik hem ook niet afwijzen.

Anoniem, 39 jaar

5. Ik geef het (bijna) op

Mijn vrienden, die bijna allemaal een gezin hebben, denken dat mijn leven een soort ‘Sex and the City’ is. Maar om eerlijk te zijn zijn al die eerste dates niet echt romantisch. Ik ben het eigenlijk een beetje zat. Ik heb al zo vaak afgesproken en er is met iedereen wel iets. Hij rookt, hij kan geen normaal gesprek voeren, hij heeft gelogen op zijn profiel, hij wil geen kinderen (meer), hij ruikt niet lekker (stinkt uit zijn mond of naar zweet), heeft vet haar, wil in het buitenland wonen, is arrogant, heeft geen ambities, you name it. Ik ben echt niet heel kritisch, maar ik denk dat ik maar wacht tot de leuke mannen hun relatie verbreken en weer vrij komen. Al hebben ze dan waarschijnlijk wel een rugzak vol met kinderen en een ex slash moeder van de kinderen.

Frederiek, 36 jaar

6. Altijd zoenen

Ik zoen altijd aan het einde van een date, behalve als ze echt heel onaantrekkelijk is natuurlijk. Want ik heb gemerkt dat als ik een vrouw kus mijn echte gevoelens voor haar naar boven komen. Mijn manier om af te wegen of ik wat voor iemand voel. Misschien een beetje omslachtig, maar ik vind het fijn en ben dol op zoenen!

Susan, 28 jaar

7. Iedereen gehad

Een beetje gênant misschien, maar in het provinciestadje waar ik woon heb ik geloof ik alle leuke vrijgezelle mannen al gehad. Als ik over straat loop kom ik de ene na de andere date tegen. Als ik een nieuwe app download, hoop ik altijd op nieuwe mensen. Maar meestal zijn het weer dezelfde jongens die ik al ken van een biertje of koffie drinken. Tijd om te verhuizen, hahaha!

Anjet, 34 jaar vaak op eerste date vaak op eerste date vaak op eerste date vaak op eerste date

 

Lees dit ook, super handige tips: “6 tips voor een geslaagde eerste date“.

 

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X