Daten Datingtips

Check je date voordat jullie elkaar ontmoeten

back-up plan, background check, check ,Check je date ,datingapp, datingwebsite , facebook, Google, googlen, identiteit, Instagram ,Internet daten , internetdaten, LinkedIn , onderzoek , online daten, Plekk , privacy, privé detective , social media, Twitter , veiligheid
Geschreven door Redactie

Check je date als je op date gaat.

Internet daten bestaat al een tijdje en zal niet snel verdwijnen. Het is een hele handige manier om op zoek te gaan naar een geliefde, er zijn veel vissen in de vijver, je kunt rustig profielen bekijken en lekker kritisch zijn.

Maar het heeft ook iets engs. Je raakt online aan de praat met iemand, maar hebt tegelijkertijd geen idee wat voor persoon dit is. Daarom is een kort onderzoekje naar de achtergrond van je match geen slecht idee. Je bent niet automatisch een stalker, je bent gewoon verstandig. Een background check doe je voor je eigen veiligheid. En daar heb je echt geen privé detective voor nodig.

Zo kun je je date checken, zonder te ver te gaan:

1. Check zijn identiteit

Waar je mee zou moeten beginnen is checken of hij is wie hij beweert te zijn. Ook al wordt het steeds veiliger -profielen zijn meestal gekoppeld aan Facebookprofielen- toch is liegen niet zo moeilijk. En dan gaat het niet om liegen over je muziekvoorkeur of over je sportgewoontes. Nee, het gaat dan allereerst om de naam, leeftijd, woonplaats, werk/studie en eventueel email adres.

2. Check sociale media

Sociale media geven een hoop informatie over iemand. Heeft hij een Facebookprofiel, check dan of hij vrienden heeft. Nepprofielen hebben vaak geen of maar enkele vrienden. Instagram en Twitter zijn ook handig om een beetje een beeld te krijgen van wie hij is. LinkedIn is belangrijk, maar check dat via Google of alleen in het zoekveld van LinkedIn, als je niet wilt dat hij van jouw onderzoekje op de hoogte is. LinkedIn laat namelijk zien wie jouw profiel bezocht heeft.

3. Zorg voor een back-up plan

Zelfs als je deze internet checks hebt gedaan, is het altijd goed om iemand op de hoogte te brengen van je eerste date. Geef aan waar je naartoe gaat en hoe laat. Laat die persoon je desnoods halverwege je afspraakje even bellen om te checken of alles goed gaat.

4. Wees eerlijk

Je bent geen stalker als je jezelf wilt beschermen tegen internet creeps. Het bewijst dat je verstandig bent en jezelf respecteert. Wees er daarom eerlijk over als hij ernaar vraagt. Of vertel het hem zelf. Je zult misschien tijdens je zoektocht ook informatie over hem vinden die als leuk gespreksonderwerp kan dienen. Je vindt foto’s van zijn sportteam, van een concertbezoek of een politiek statement. Wil je daarover praten, dan zul je wel aan moeten geven hoe je aan die informatie komt. Wedden dat hij opbiecht dat hij jou ook even gegoogled heeft?

5. Tast zijn privacy niet aan

Een background check is okee, maar ga niet te ver. Ga niet zijn telefoonnummer opzoeken om hem te bellen, terwijl je doet alsof je iemand anders bent. Ga hem niet bespioneren als je weet waar hij regelmatig uithangt, ga geen vrienden van hem uithoren om meer informatie over hem te krijgen. Iedereen heeft recht op zijn privacy. En vertrouw je hem niet na je eerste check, spreek dan liever niet met hem af in plaats van te ver te gaan en een stalker te worden.

Ook interessant voor jou:”Online daten maakt van ons allemaal privé-detectives“.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X