Datingtips Onderzoek

Hoe begin je een chat wel, en hoe niet?

app , app , chatten , daten , dating app, datingapp , hoi , incheck app, openingszin, Plekk, Plekk datingapp , Plekk-app , sorry , Start een chat zo , Trendin Checkin , Trending Checkin, Two truths and a lie ,vermijd dit , vragen stellen, Hoe begin je een chat,cheaters , daten , dating app , datingapp , datingapps , datingsites , Es , incheck app , online daten, opschonen , Plekk , Plekk datingapp , Plekk-app , relatie, Suzanna Esther, Trendin Checkin , Trending Checkin, valsspelers , verzoek , verzoekschrift, vreemdgaan
Geschreven door Redactie

Hoe begin je een chat als je die ander echt aantrekkelijk vindt en wel zou willen ontmoeten? Datinapp Hinge heeft onderzocht welke beginzinnen van een conversatie uiteindelijk uitmonden in een date en welke juist niet. Handig om te weten, want je wilt toch cool en creatief uit de hoek komen met als resultaat een ontmoeting.    

Hoe begin je een chat wel?

Stel een interesse-vraag

Open vragen kunnen een beetje saai zijn, dus maak er een multiple choice vraag van. “Metallica, Justin Bieber of Vivaldi?”. “Lunch met een glaasje wijn of bootcamp in het park?”. “Duiken of klimmen?”. “Beste uitvinding: Netflix of elektrische auto’s?”. “Volgende vakantiebestemming: Ibiza, Ardennen of Bali?”. Vrouwen houden vooral van drank- en voedselgerelateerde vragen, zoals “Chocola, chips of champagne?”. Met dit soort vragen heb je meteen een leuk gespreksonderwerp te pakken. Als je het nog beter wilt doen, laat je met je vraag merken dat je het profiel van de ander goed gelezen hebt. Staat er bijvoorbeeld dat hij van films houdt, dan kun je vragen “James Bond, Pulp Fiction of Soldaat van Oranje?”.

Complimenteer en doe direct een voorstel

“Leuk profiel heb je. Zou je deze week tijd hebben om een drankje te doen?” Zo’n assertieve vraag, die meteen aanstuurt op een afspraakje, doet het vooral goed bij mannen. Ze houden ervan als een vrouw op zo’n manier direct to the point komt. Vrouwen zijn gecharmeerd van een compliment, maar alleen als het gemeend is en niet over the top. En zij houden van originele date-ideeën. Als ze merken dat een man zijn best voor ze doet, is het al snel goed. Verzin als man iets origineels met een eigen inbreng. Stel bijvoorbeeld voor te picknicken, waarbij jij de hapjes regelt.

Speel ‘Two truths and a lie’

Beginnen met dit spel geeft een goede kans op een date. Deze creatieve opening laat jullie persoonlijke informatie delen. Het idee is dat je drie feitjes over jezelf geeft, waarvan er één niet waar is. De ander moet raden welke van de drie dat is. Het kan over elk onderwerp gaan dat je wilt. Grappige leugens kunnen bijvoorbeeld gaan over de ontmoeting met een beroemdheid, het winnen van een bijzondere prijs of een toevallige ontmoeting van een bekende op een onverwachte plek. Maar je kunt het spel ook iets spannender maken door intiemere weetjes te noemen.

Hoe begin je een chat liever niet?

“Hoi!”

Alleen maar “Hoi”, “Hey” of “Hi, hoe is het?”. “Hey is for horses”, zegt Hinge. Dus kom met iets originelers. Je valt zo niet op en hebt weinig kans op een leuke chat. Als de ander überhaupt al antwoordt.

“Sorry!”

Als je je al begint te verontschuldigen voordat jullie daadwerkelijk een conversatie gestart hebben, verklein je je kans op een date aanzienlijk. Dus doe het gewoon niet! Zeg alleen sorry als het echt nodig is. Zie ook “’Sorry, het spijt me!’ Verontschuldigen we ons te vaak?”.

Negatieve vragen

Het is leuk om jullie gesprek te beginnen met een originele vraag, maar hou het wel positief. Dus vermijd vragen als: “Heb je liever een week lang de hik of nooit je nies af kunnen maken?” of “Wat was de meest gênante film die je ooit met je ouders gekeken hebt?”. Je potentiële date zal zich achter de oren krabben en zich afvragen wat deze vraag in vredesnaam met jullie te maken heeft. Waarschijnlijk eindigt deze chat in totale stilte. Dat is pas gênant… Hoe begin je een chat

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X