Datingtips Mannen

Hoe vind je een leuke man? Let hierop!

leuke man vinden, leuke man, leuke man vinden, app Plekk, daten, datingapp Plekk, datingsite kiezen, hoe man vinden, partner vinden, relaties, hard to get, aantrekkelijker, wensenlijst, criteria, kans vergroten, verkeerde plek
Geschreven door Redactie

Heb je jezelf ook weleens afgevraagd waarom je die leuke man maar niet tegenkomt? Je wilt graag een relatie, hebt al heel wat gedate en staat open voor vlinders in je buik. Maar, er lijken zo weinig leuke mannen te zijn! Waar zijn ze toch gebleven? Hoe vind je een leuke man? Bestaan ze niet meer? Natuurlijk wel! Ze zijn er gewoon. Maar er is een goede kans dat je ze aan je voorbij laat gaan. Herken jij een van de onderstaande valkuilen misschien ook? Dan kun je er nu wat aan doen!

1. Je laat het initiatief aan hem over

Je bent het type dat benaderd wilt worden. Hij moet op jou afkomen! Dus, op een feestje wacht je tot hij je aanspreekt. Of, op een datingsite stuur je zelf geen berichten, maar wacht je berichtjes af. Het nadeel van deze aanpak: alles overkomt je. Je maakt zelf geen keuzes. Mannen die jou leuk vinden komen op jou af, maar vind jij hen wel leuk? Wil je een man die jíj aantrekkelijk vindt, neem dan toch maar zelf het initiatief. Begin een praatje, stuur een berichtje: doe iets en neem het heft in handen! Dan krijg je wat jij wilt.

2. Je speelt hard to get

Je vindt jezelf best een spontane en aantrekkelijke vrouw. En om alle minder leuke mannen van je af te houden, ben je goed in nors kijken en kortaf zijn. Je denkt: “Die leuke mannen komen toch wel op me af, ze moeten er ook een beetje moeite voor doen!”. Helaas, de leuke mannen schrik je hier ook mee af! Het is praktischer om te ontspannen en jezelf benaderbaar op te stellen. Het moet voor mannen wel een beetje veilig zijn om op je af te stappen. Lach, ontspan en flirt, en je zult veel meer succes hebben!

3. Je bent er klaar mee 

Misschien had je pech en heb je wat minder goede ervaringen gehad. Iemand die plotseling je berichtjes niet meer beantwoordde, die met meerdere vrouwen tegelijk aan het daten was of die vreemdging. Je vervalt dan snel in generalisaties, zoals: “Geen enkele man is te vertrouwen!”. Maar met een verbitterde uitstraling kom je niet ver. Mannen vinden dat erg onaantrekkelijk. Ondanks slechtere ervaringen moet je jezelf de liefde gunnen! Zoek die nieuwe kans, blijf openstaan voor de liefde. Lachende, gelukkige vrouwen worden véél aantrekkelijker gevonden, ongeacht hun uiterlijk!

4. Je wensenlijst is ietsje te groot

Niet te dik. Niet te dun. Niet kalend. Kijkt niet teveel voetbal. Kan koken. Ook in Afrika geweest. Is heel grappig. Komt zelfverzekerd over. Is niet jaloers. Blauwe ogen. Krullend haar. Heeft veel vrienden. Woont leuk, liefst op een woonboot. Drukke baan, verdient goed, maar heeft wel veel vrije tijd en weinig stress. Attent. Sportief. Durft initiatief te nemen. Etc, etc, etc… Kun je er zelf ook om lachen? Mooi! Misschien tijd om minder te focussen op je wensenlijst en gewoon een paar mannen echt te leren kennen. Verdiep je eens wat meer in ze. Een man hoeft niet perfect te zijn. Je zult zien dat als je iemand leert kennen en een kans geeft, dat je juist valt op zijn imperfecties, zijn gekke gewoonten of rare hobby’s. Best grappig dat hij een ligfiets heeft, goed dat hij bij zijn moeder woont omdat ze ziek is en boeiend dat hij verstand heeft van 16e eeuwse filosofen uit Roemenië!

5. Je komt gewoon te weinig mannen tegen

Hoeveel mannen kom je eigenlijk tegen? Stel dat je elke week een man tegenkomt, dan ontmoet je er maar zo’n 50 in een jaar. En als je ongeveer 1 op de 25 mannen leuk vindt, komt je niet meer dan 2 leuke mannen per jaar tegen. En die vinden jou misschien niet leuk! Dus, je bent al snel een paar jaar verder. Daarom is het beter de statistieken en het toeval een handje te helpen, en ervoor te zorgen dat je méér mannen ontmoet om de kans op die ene toffe te vergroten!

6. Je gaat naar de verkeerde plekken

Misschien denk je: “Maar ik ga elke vrijdag uit! Dan kom ik toch mannen tegen?!”. Ok, heel goed. Maar is uitgaan wel zo’n goede gelegenheid? En ben je dan niet drukker met het bijpraten met je vriendinnen? Misschien zie je elke vrijdag in je stamkroeg wel dezelfde mannen en is die man die zo goed bij jou zou passen er juist woensdagavond? Je zou juist eens ergens anders moeten kijken en in gesprek raken: in de bibliotheek, in de rij bij de kassa van de supermarkt, in de trein, op de sportschool of in het park. Je zou dus vooral zelf aan het werk moeten gaan!

Dus vraag je je af Hoe vind je een leuke man denk dan nog eens aan deze valkuilen!

Wist je dat mannen soms andere dingen aantrekkelijk vinden dan jij denkt? Bekijk of jij dit al wist!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X