Datingtips Mannen

Zo onderscheid je een echte man van jongens!

app , daten , dating app, datingapp, echte man, echte mannen, incheck app , jongens ,kinderachtig , mannen , onverantwoordelijk, Plekk , Plekk datingapp , Plekk-app, spelletjes spelen, toekomstplannen, Trendin Checkin , Trending Checkin , verantwoordelijk, volwassen,Chi, dating app, datingapp, datingapp Plekk, kinderen , koken, koken met kerst, ouders , Plekk , voor elkaar koken, zorgen voor elkaar
Geschreven door Redactie

Denk jij ook weleens: waar is hij toch, die echte man die zijn best doet als je met hem afspreekt en die helemaal voor je gaat als hij je veroverd heeft? Die een beetje stoer is en waar je je veilig bij voelt?

Natuurlijk zijn mannen ook jongens geweest. Maar met het juiste talent en wat levenservaring ontwikkelen ze zich snel tot een fijne, echte man! In tegenstelling tot jongens, die speels, onverantwoordelijk en onhandig blijven. Hieraan kun je echte mannen herkennen:

“Een man gaat niet een paar dagen wachten, omdat hij anders te gretig over zou komen. Nee, hij belt gewoon”

Een echte man is bereid om:

initiatief te nemen: wanneer een echte man een vrouw ontmoet waar hij voor wil gaan, dan weet hij dat. Hij zal het initiatief nemen om haar aandacht te trekken. Een jongen is passief, omdat hij niet wil dat zijn trots en ego geschonden worden.

in je te investeren: heeft hij die intelligente, aantrekkelijke, stabiele vrouw gevonden die dezelfde waarden deelt, dan is hij bereid erin te investeren. Een jongen test altijd eerst. Hij geeft niet alles, omdat hij niet weet of hij klaar is voor deze vrouw.

oncomfortabele gesprekken aan te gaan: een echte man heeft de moed om eerlijk te zijn en zich open en kwetsbaar op te stellen. Een jongen vermijdt dat soort gesprekken liever. Hij laat weinig van zichzelf zien en weet niet wat hij moet zeggen als jij jezelf prijsgeeft.

Hij respecteert:

jouw tijd: een echte man begrijpt dat jij je eigen drukke schema hebt. Een man stuurt je niet vlak voor jullie date een bericht dat hij toch niet kan komen. Een jongen doet dat wel. Als je een afspraak met een man maakt, dan houdt hij zich daaraan. Als hij het echt af moet zeggen, dan doet hij dat ruim op tijd en maakt een duidelijke nieuwe afspraak.

jouw lichaam: een man weet hoe hij een compliment moet geven, zonder dat het eng aanvoelt. En hij knapt niet af op een enkel rimpeltje of vetrolletje. Jongens daarentegen vinden het vooral belangrijk wat zijn vrienden van je vinden en zijn onhandig als het om gemeende complimentjes gaat.

jouw ambities: een echte man respecteert je ambities en dromen in plaats van dat hij die bespot. Een man luistert naar je en moedigt je aan. Een man begrijpt dat jij je eigen ambities hebt en dat die belangrijk voor je zijn. Hij heeft geen neiging te concurreren zoals jongens nogal eens doen.

zijn omgeving: hij respecteert anderen en heeft een goede verhouding met zijn familie en vrienden. Hij roddelt niet, maar praat met respect over anderen. Zo zal het ook met jouw omgeving gaan. Jongens maken anderen liever belachelijk om hun eigenwaarde te vergroten.

Hij heeft geen tijd voor:

jaloezie: een echte man wordt niet jaloers als je met je vrienden omgaat. Ook als daar vrienden van het mannelijke geslacht tussen zitten. Een man heeft overigens ook geen tijd voor jóuw jaloezie. Je zult er voldoende vertrouwen in moeten hebben als hij aantrekkelijke collega’s en vriendinnen heeft!

spelletjes spelen: jongens spelen spelletjes, mannen hebben geen tijd voor die onzin. Ze zijn dat stadium voorbij. Als een man je wil bellen, doet hij dat gewoon. Hij gaat niet eerst een paar dagen wachten, omdat hij anders te gretig over zou komen. Nee, hij belt gewoon. Andersom houdt een echte man er ook niet van als jíj spelletjes speelt. Speel niet ‘hard to get’ en doe niks geforceerds dat niet bij je past en wat je normaal ook niet zou doen.

Hij heeft het goed voor elkaar, want:

hij vertoont verantwoord gedrag: hij ziet er verzorgd uit, zijn huis is opgeruimd en zijn rekeningen zijn betaald. Hij heeft controle over zijn leven en heeft geen last van een gameverslaving, een studentikoze stapel afwas of andere vormen van ontwijkgedrag.

hij kan met tegenslagen omgaan: iedereen heeft weleens tegenslagen, maar als je die kunt overwinnen, kom je er meestal sterker uit. Het kenmerkt echte mannen dat ze levenservaring hebben en zowel van hun positieve als negatieve ervaringen geleerd hebben. Bij jongens zul je eerder naïef optimisme of hulpeloosheid tegenkomen!

hij heeft een baan: misschien is niet alles tot aan zijn pensioen geregeld. Maar hij heeft het best goed voor elkaar. Hij heeft een carrière en verdient zijn eigen geld. Als dat niet zo is, is hij in ieder geval serieus bezig om een baan te vinden of zijn eigen bedrijf op te zetten. Of een bewuste huisvader, die er altijd voor zijn kinderen is. Hij is in ieder geval onafhankelijk en verantwoordelijk. Jongens weten nog niet wat ze willen, zijn lang niet altijd onafhankelijk en weten nog niet wat verantwoordelijkheid écht inhoudt.

hij heeft toekomstplannen: hij weet welke kant hij op wil met zijn werk, maar hij heeft ook plannen op andere vlakken. Hij weet wat hij met zijn leven wil. Jongens hebben korte-termijn plannen en mannen kijken verder vooruit.

En wil je weten waar mannen behoefte aan hebben? Dan is het handig om ‘Feitjes over mannen die je moet weten’ te lezen.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X