Daten Datingtips

Je vriend woont nog thuis! Is dat erg?

bij ouders, thuis wonen
Geschreven door Redactie

Je hebt een leuke date met een aantrekkelijke jongen en er blijkt een klik te zijn. Hij lijkt alles te hebben waar jij naar op zoek bent, totdat je hoort dat… hij nog bij zijn ouders woont! Je vriend woont nog thuis: afknapper of kun je het wel begrijpen?

Is hij wel volwassen?

Je vriend woont nog thuis: diverse vragen die direct in je op zouden kunnen komen zijn de volgende:

 • Hebben jullie wel privacy als je bij hem thuis afspreekt? Wat kunnen zijn ouders horen als jullie in zijn kamer zijn? En wat als je even naar de badkamer wil sneaken, staat zijn vader daar dan in onderbroek zich te scheren?
 • En moet hij zichzelf verantwoorden, in hoeverre heeft hij een eigen leven? Moet hij bellen als hij later thuis komt dan afgesproken? Kan hij spontaan even iets met je komen drinken of moet hij het eerst aan zijn moeder vragen?
 • Hoe zelfstandig is hij, is hij wel volwassen? Kan hij wel zijn eigen potje koken, zijn was doen en al die andere zaken die bij een eigen huishouden horen?
 • Is hij wel een beetje wereldwijs en hecht hij eigenlijk wel aan zijn vrijheid? Zou hij de wereld niet willen verkennen en beginnen met op eigen benen staan?

Kortom, je begrijpt er niet veel van en begint te twijfelen aan je date. Maar vraag eens naar zijn motieven, hebben die meer met luiheid te maken of heeft hij eigenlijk geen keuze? Vaak spelen er financiële redenen, hij verdient niet genoeg om iets te huren of kopen, en hij studeert of werkt dichtbij zijn ouders.

Dit zijn de voordelen

Je vriend woont nog thuis: bekijk het eens van de positieve kant, het heeft ook echt wel voordelen dat hij nog bij zijn pa en ma woont:

 1. Hij geeft weinig geld uit en kan sparen, misschien wel voor een leuke woning voor jullie samen later. Of gewoon voor een etentje in een leuk restaurant, om zijn ouders even te ontlopen.
 1. Er zijn altijd lekkere dingen in huis, jullie hoeven geen boodschappen te doen en kunnen je tijd beter besteden, aan elkaar bijvoorbeeld.
 1. Misschien is zijn moeder schoner dan hijzelf en heeft hij altijd dus altijd een schoon bed en een afgestoft bureau. Naast geen tijd aan boodschappen hoeft hij dus ook geen tijd te besteden aan huishoudelijke zaken.
 1. Jullie kunnen in een fijne auto rijden als hij die mag lenen van zijn ouders, zonder de hoge kosten die daarbij komen kijken. En misschien zijn er wel andere luxe voorzieningen in huis die jullie mogen gebruiken, computer, tv, sapcentrifuge, en wat dacht je van een lekkere tuin.
 1. Je leert zijn ouders meteen kennen en krijgt zo een beter beeld van hem. Is hij een familiemens, wat zeggen zijn ouders over hem, hoe gaat hij met ze om, hoe was hij vroeger als kind? Cruciale informatie die je anders in een veel later stadium van de relatie zou krijgen.
 1. Het is een positief teken dat hij goed met zijn ouders kan opschieten en besloten heeft nog wat langer bij ze te blijven hangen. Hij zal dus geen jongen zijn die conflicten zoekt of opstandig is.
 1. Hij gaat zijn eigen gang en trekt zich niks aan van de norm onder zijn vrienden om zo snel mogelijk je ouders te ontvluchten. Hij bepaalt zelf wel wanneer hij op zichzelf gaat wonen.

Het is even schrikken als je het hoort, maar misschien is het dus helemaal niet zo dramatisch als hij besloten heeft nog wat langer thuis te wonen. Doe er je voordeel mee en geniet van de positieve kanten!

Twijfel je wel hoe volwassen je nieuwe vriend eigenlijk is? In dit artikel lees je hoe je mannen onderscheidt van jongens!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X