Daten online Datingtips

De meest succesvolle datingapp profielfoto

verrassend, profielfoto. online daten, dating app. datingapp. Plekk. foto. match. onderzoek. spontaan. candid. geposeerd. zwart-wit. strandfoto. sportfoto. snapchat. filter
Geschreven door Redactie

Bestaat er zoiets als dé perfecte datingapp profielfoto? Volgens datingapp Hinge wel. Zij hebben onderzoek gedaan onder 1000 willekeurige profielfoto’s (die in de datingapp afzonderlijk geliket kunnen worden) en konden daaruit nagaan wat voor soort foto’s het meest gewaardeerd werden door de gebruikers.

Uit eerder onderzoek blijkt dat Millenials tot de generatie behoren die, bij het zoeken naar een partner, het minste waarde hechten aan uiterlijk. Maar bij het gebruiken van datingapps, wat de Millenials in groten getale doen, speelt uiterlijk natuurlijk wel een grote rol.

De resultaten uit dit profielfoto-onderzoek kun je gebruiken om foto’s op datingapps te plaatsen die jou de meeste kans geven op een match. Sommige resultaten zijn weinig verrassend (plaats geen badkamerselfies!), anderen verrassen je vast wel.

De foto’s die het allerbeste scoorden? Foto’s gemaakt tijdens sportevenementen en -activiteiten. Ook skifoto’s en foto’s van een stoere wandeltocht scoren goed. Zelfs het kijken naar een sportevenement hoorde bij deze categorie en werd hoog gewaardeerd.

Foto’s van een avondje uit scoorden eveneens goed, zoals uit eten met vrienden en met een drankje in de hand aan de bar.

Het laagst gewaardeerd werden foto’s met zonnebril en Snapchatfoto’s. Zonnebrillen en hondenkopfilters die het gezicht bedekken vinden mensen dus irritant.

Wat je ook niet moet doen? Een foto plaatsen met iemand die mogelijk je (ex-)partner zou kunnen zijn. Je broer, zus of goede vriend(in) kan een hele andere indruk wekken op je datingapp foto. Mensen hebben geen tijd om te raden wie er naast jou staat. Pas daar dus mee op.

Wist je dat foto’s waarbij vrouwen hun haar uit hun gezicht dragen, opgestoken of in een staart, beter scoren dan met los haar?

Ook positief gewaardeerd werden: glimlachen met de tanden zichtbaar in beeld en niet direct in de camera kijken. Alsof er ergens buiten beeld iets leuks gebeurt of dat er vrienden staan waar je contact mee hebt.

Foto’s van mannen

Voor mannen geldt juist dat lachen met een gesloten mond beter scoort. En ook opvallend: kijk juist in de camera, vrouwen willen je in de ogen kunnen kijken.

En jammer maar helaas, strandfoto’s worden niet hoog gewaardeerd. Tenzij je een perfect lichaam hebt, lijkt ons.

Een verrassende uitkomst was dat candid foto’s waarbij mensen zichzelf zijn en vaak niet doorhebben dat er een foto wordt gemaakt, het heel goed doen. Niet geposeerd, wel oprecht en spontaan, dat is wat mensen willen zien. The real you dus.

Neem veel foto’s en laat veel foto’s van jezelf nemen als je verschillende activiteiten onderneemt. Selecteer er vervolgens één of meer waar jij gunstig op uitkomt. Maar vermijdt al teveel geposeerde foto’s en al zeker selfies. Selfies in de badkamerspiegel zijn helemaal not-done.

Zwart-wit foto’s worden hoog gewaardeerd! Kies er daarom voor om over 1 of 2 profielfoto’s een monochroomfilter te plaatsen, schroef het contrast een beetje op en wacht tot de likes binnenrollen. 🙂

Lees ook ‘Waar moet je op letten bij profielfoto’s voor een datingapp?‘ voor originele profielfototips.


Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X