Daten online Datingtips

Drie misverstanden over de eerste date!

,misverstanden over de eerste date, afspraakje, band creeren , date, daten, dating app ,datingapp ,dating app , datngapp , Geef jezelf prijs , Gemeenschappelijke interesses, kwetsbaar, online daten, ontmoeting ,Plekk, romantiek, spanning, thrill
Geschreven door Redactie

Let op deze misverstanden over de eerste date.

Je zoekt een date, bijvoorbeeld online. Je kijkt vooral naar iemand met dezelfde interesses en opinies als jij. Dat is belangrijk, toch? Je vindt iemand en het klikt in de chat. Jullie spreken af voor een leuk etentje bij de Italiaan of gaan samen een filmpje pakken. Het eerste afspraakje doe je rustig aan. Eerst een beetje aftasten maar! Na enkele dates denk je: hmm… tja. Het is wel gezellig, hij is best aardig, ziet er OK uit, maar… het is ook weer niet spetterend. Ik voel geen klik! Eigenlijk voldoet hij best goed, op papier, maar die magie is er nét niet. De vonk ontbreekt. Jammer!

“Schroom niet om al vroeg een persoonlijke gebeurtenis of heimelijke fantasie te delen”
Misschien herken je dit? Begin jij je afspraakjes ook vaak op deze manier? Je bent zeker niet de enige. Maar het is dan wel hoog tijd om het eens anders aan te pakken. Je hebt namelijk al drie dingen gedaan die jouw kans op een succesvolle afloop van je dates flink verminderen! Vind je het tijd dat de vonk wat sneller overslaat? Je kunt hier zelf invloed op uitoefenen. Dit zijn de drie belangrijkste dingen die je eens anders zou moeten doen. Neem het heft zelf in handen. Durf jij het?

Romantisch diner? Nee. Zoek een thrill!

Veilig en vertrouwd is fijn. Dus waarom iets anders gaan doen dan een bordje pasta (zonder knoflook natuurlijk) gaan eten! Wijntje erbij en de sfeer is perfect. En de bioscoop is ook lekker makkelijk, dan heb je geen last van ongemakkelijke stiltes. In het donker kan hij ook je gezelligheidsbuikje niet zo goed zien, handig! Zo’n date binnen je comfortzone is niet verkeerd, maar je creëert niet echt de ideale setting om de bekende chemische cocktails in jullie los te maken!

Dat kan ook anders! Als je iets opwindends doet, zoals in de achtbaan zitten of parachute springen, reageert je lichaam daarop. Deze adrenalinekick zorgt ervoor dat je de ander aantrekkelijker vindt. Dat zit zo: de opwinding die je voelt wordt eigenlijk veroorzaakt door de activiteiten, omstandigheden of locatie. Maar ze worden geprojecteerd op de persoon met wie je bent. Je wordt dus een handje geholpen door een kleine misinterpretatie in je hersenen. Gebruik dit! Romantische etentjes en filmpjes pakken moet je dus eigenlijk niet doen. Ga iets spannends of opwindends doen, dan heb je een aanzienlijk grotere kans dat de vonk overslaat! Oh ja, koppels kunnen deze truc ook gebruiken om hun relatie af en toe op te frissen!

Rustig beginnen? Nee. Geef jezelf prijs!

Als je een nieuw iemand ontmoet, ben je misschien geneigd voorzichtig te beginnen: je geeft jezelf niet meteen prijs en tast eerst een beetje af. De bekende kat uit de boom kijken! Je kent de ander immers nauwelijks. Waarom zou je je hele hebben en houden meteen op tafel leggen? Wie weet knapt de ander er op af. Of wordt de informatie verkeerd gebruikt. Maar dit blijkt geen goede strategie te zijn! Op deze manier ontstaat er helemaal geen spanning en intimiteit tussen jullie.

Het blijkt dat als je een geheim deelt, of iets bijzonders uit je persoonlijke leven, er meteen meer intimiteit ontstaat die je afspraakje zeer ten goede komt! Anders gezegd: je kunt sneller een band scheppen als je bereid bent dieper in gesprek te gaan en je kwetsbaarder op te stellen. En als jij het doet, zul je zien dat je date ook veel sneller uit zijn schulp kruipt. Er zijn zelfs onderzoeken waarbij mensen direct verliefd werden wanneer ze elkaar zeer persoonlijke dingen vertelden en elkaar lang in de ogen keken! Dus: is je eerste gevoel bij iemand goed? Schroom dan niet om al vroeg een persoonlijke gebeurtenis of heimelijke fantasie te delen. Je creëert veel sneller een intieme band, die bevorderlijk is voor de kriebels in jullie buiken!

Gemeenschappelijke interesses en standpunten? Nee. Oneens zijn stimuleert!

Het klikte zó goed tussen jullie op de chat! Vooral omdat jullie dezelfde hobby hadden of vergelijkbare andere interesses. Jullie zijn allebei voor een beter milieu en voor consuminderen! Perfect! Maar tijdens jullie etentje is die spanning er helemaal niet. Hoe kan dat nou, denk je nog!

Vaak wordt geopperd dat gezamenlijke interesses en standpunten goed zijn voor het vormen van een band. Maar zo simpel is dat niet! Uit onderzoek blijkt dat dergelijke overeenkomsten meer van pas komen om een relatie op langere termijn te laten slagen. Het is dus best nuttig om er rekening mee houden. Maar in de beginperiode heb je hele andere dingen nodig. Eérst wil je die bibberende knieën van verliefdheid!

Het blijkt dat er juist veel meer stimulering van uit gaat als je verschillende dingen leuk vindt en verschillende meningen hebt. Mits je elkaars mening respecteert en waardeert wordt jullie gesprek daardoor véél geanimeerder! Het is immers leuk en nuttig om diverse standpunten of ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Je avond is een stuk minder saai en de tijd zal voorbij vliegen! En het mooiste: deze diversiteit is niet alleen verrijkend voor jou als persoon, het zorgt er ook weer voor dat er sneller een intieme, hechte band tussen jullie ontstaat. Bevorderlijk voor een flinke verliefdheid. En dat is nou precies wat je wilde. afspraakje

Wil je de kans vergroten dat je date een spetterend einde krijgt, durf dan eens je afspraakje anders vorm te geven! Zorg er voor dat je jezelf blijft, maar durf uit je comfortzone te stappen. Zoek een activiteit die goed bij je past! Iemand die niet zichzelf lijkt te zijn wordt namelijk weer minder aantrekkelijk gevonden!

Dit vind je vast ook interessant: “Geen risico’s, geen relatie! 5 tips om uit je comfortzone te stappen“.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X