Datingtips Relaties

Klaar voor een relatie? Stop dan met spelletjes spelen!

spelletjes spelen, relatie, spelletjes
Geschreven door Redactie

Misschien ken je het wel, je hebt het idee dat je de ware ontmoet hebt, vindt hem echt heel leuk en bent verliefd. Je besluit om al je moed bij elkaar te rapen en hem duidelijk te maken dat je serieus bent en dat je wel verder met hem wilt. Op dat moment gaat hij onduidelijke signalen afgeven. Het ene moment is hij dolblij je te zien, het andere moment beantwoordt hij je berichten niet. Je denkt dat hij geen interesse meer in je heeft, misschien heeft hij bindingsangst of vindt hij je toch niet zo leuk als je gehoopt had. Balen! Je doet een stapje terug. En dan neemt hij juist weer contact op. Het is duidelijk: hij speelt een spelletje met je.

“Als de ander niet hetzelfde voelt is het handig om daar maar zo snel mogelijk achter te komen. Het scheelt jullie uren aan doelloze, zenuwslopende spelletjes spelen”
Sommige mensen kunnen van dit spannende spel genieten, het geeft ze een adrenaline boost. Maar de meeste mensen vinden het irritant als hun gevoelens steeds op het verkeerde been worden gezet. Het is emotioneel heel vermoeiend en kost veel energie.

Plekk, dating app, dating, daten, date, app, inchecken

Ben jij iemand die er lol in heeft om spelletjes te spelen? Dan vind je hier vier redenen om daar meteen mee te stoppen:

1. Speel je hard to get, dan haakt de ander af

Misschien vind je het een leuk spel, wil je hem graag in verwarring brengen en denk je dat jij daarmee mysterieuzer en daardoor nog begeerlijker wordt. Maar het brengt wel een risico met zich mee: dat hij het minder kan waarderen en het contact met jou verbreekt. Hij voelt zich niet serieus genomen en denkt dat jij eigenlijk gewoon geen interesse hebt. Of hij kan het niet waarderen dat je zo met hem om gaat en vindt jouw spelletjes kinderachtig. Maar geef toe, dat zijn ze toch eigenlijk ook?

2. Verschillende signalen afgeven brengt je niet verder

Je hoeft natuurlijk ook niet direct al je kaarten op tafel te leggen. Maar waarom zou je onduidelijk zijn in welke kant je met jullie beginnende relatie op wilt? Waarom zou je de ander steeds dwingen tussen de regels door te lezen? Vooral voor onzekere mensen is dit heel irritant en frustrerend.

Wees liever jezelf. In plaats van spelletjes te spelen kun je beter duidelijk aangeven hoe jij jullie toekomst voor je ziet. Wees niet te bang voor een andere reactie dan je had gehoopt, het is echt niet het einde van de wereld. En misschien moet jullie relatie nog groeien of is de ander te verlegen om toe te geven dat hij ook helemaal voor jou wil gaan?

3. Spelletjes spelen is zonde van je tijd

Een vroege teleurstelling is beter dan doelloos blijven spelen. Als je iemand echt leuk vindt en je wilt meer dan daten, waarom zou je dat dan niet doen? Wees gewoon duidelijk over je bedoelingen.

Misschien vind je het eng, je gevoelens uiten en het risico lopen afgewezen te worden. Maar als de ander niet hetzelfde voelt, dan is het handig om daar maar zo snel mogelijk achter te komen. Het scheelt jullie uren aan doelloze, zenuwslopende spelletjes spelen.

We leven maar één keer en elk moment is waardevol, tijd is kostbaar. Het is zonde om je tijd te verdoen met spelletjes. Zo’n play-fase is voor jullie beiden onduidelijk en levert weinig op. Beslis wat je wilt doen, doorgaan met deze man en echt voor hem gaan? Of er gewoon mee stoppen?

4. Uit je comfort zone stappen maakt je sterker

Vind je het een uitdaging om eerlijk te zijn en je liefde aan hem te verklaren? Dan moet je die uitdaging juist met beide handen aanpakken. Want uitdagingen maken je een sterker persoon en zijn cruciaal voor je persoonlijke groei.

Dit is een kans om te ontdekken hoe stoer en moedig je kunt zijn. En dat kan je op allerlei vlakken in het leven van pas komen.

 

Tip!

Ken je onze slimme en innovatieve app al, die ervoor zorgt dat je singles vindt met wie je écht iets gemeenschappelijks hebt? Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: waar je komt zegt iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past! Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk aan je favoriete museum, park, sportclub, koffiebar, winkel, bioscoop of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou. Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Probeer de app ook! Je kunt Plekk nu gratis downloaden in de app stores:

app-storenl_badge_web_generic

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X