Datingtips Relaties

Wat app je wel en niet naar je date?

antwoord, app, appjes, bericht, berichten, berichtjes , daten , dating app , datingapp, gevoelens tonen , incheck app, open, Plekk , Plekk datingapp, Plekk-app , quotes, sms, Trendin Checkin, Trending Checkin, whatsapp , zelfverzekerd, zinnen, antwoord op je berichtjes, wil je antwoord op je berichtjes
Geschreven door Redactie

Wat app je wel en niet als je aan het daten bent?

De moderne communicatietechnieken zijn geweldig. Je kunt elkaar altijd en overal berichtjes, foto’s en filmpjes sturen en hoeft niet meteen te bellen of in real life met elkaar af te spreken om een echt gesprek te voeren als je daar geen zin in hebt. Maar helaas leiden deze moderne communicatiemiddelen nogal eens tot miscommunicatie. We doen steeds meer belangrijke mededelingen via Whatsapp, chat of sms, die we eigenlijk hadden moeten bewaren voor een echte ontmoeting.

De korte tekstjes die we sturen vragen erom tussen de regels door te lezen. Of er wordt tussen de regels door gelezen, terwijl dat juist helemaal niet de bedoeling is. Intonatie en lichaamstaal ontbreken en dat maakt het soms niet makkelijk om te beoordelen of het bericht serieus of als grap bedoeld is.

En je kunt echt alles overanalyseren in berichtjes. De types en aantallen smileys die gebruikt worden, de schrijfstijl, de manier van aanspreken, maar ook het moment waarop het bericht verstuurd is en de tijd die er tussen twee berichtjes zit. Vermoeiend!

Maar met zo’n soort bericht ben je eigenlijk naar complimenten aan het vissen. Je zou graag willen horen dat je er geweldig uitziet in die kleding, dat alles je goed staat of dat je er zo mooi slank uitziet in die nieuwe jeans.
Ben je aan het daten of heb je een vriend, dan is het helemaal precair wat je schrijft. Gaat het om belangrijke zaken, bel hem dan of spreek met elkaar af. Want in plaats van dat appjes, chats en smsjes ons meer met elkaar verbinden, kunnen ze ons door miscommunicatie soms juist uit elkaar drijven. En dat wil je voorkomen.

Twijfel je wat je wel en niet kunt schrijven? Wij helpen je een handje. Hier zijn elf berichten die je in ieder geval beter NIET moet sturen.

1. “Waarom hoor ik niks meer van je?”

Als hij niks meer van zich laat horen, dan werkt zo’n bericht niet. Óf hij heeft het druk en zul je moeten wachten tot hij weer tijd heeft om je iets te sturen. Óf je zult de waarheid onder ogen moeten zien: hij vindt je gewoon niet (meer) zo leuk.

2. “Hou je nog steeds van je ex?”

Wil je hier echt antwoord op? Als hij dat inderdaad doet, wil je er vast niet achter komen via een tekstberichtje. Logisch dat je nieuwsgierig bent en dat je het hem wilt vragen, in de hoop op een negatief antwoord. Maar als hij eerlijk toegeeft dat hij nog gevoelens voor haar heeft, wil je dat waarschijnlijk niet horen. Vraag dit liever een keer recht in zijn gezicht als je hem hier echt van verdenkt. Zijn er geen verdenkingen, vraag het dan liever helemaal niet. Dit soort vragen maakt meer kapot dan je lief is. Je blijkt hem niet te vertrouwen en dat werkt averechts.

3. “Wat vind je van mij?”

Gevaarlijk om te vragen! Ook dit is een vraag die je liever in real life stelt. Voor mannen is het al moeilijk genoeg om hun gevoelens onder woorden te brengen. Vooral als ze die gevoelens moeten typen. Start geen discussie om niks. Bewaar de vraag voor een face-to-face moment.

4. “Date je met iemand anders?”

Hij zal sowieso antwoorden met ‘nee’. Maar dan weet je natuurlijk nog niet of hij de waarheid spreekt. Je geeft met deze vraag aan dat je onzeker bent. Je zou het vertrouwen moeten hebben dat hij genoeg heeft aan jou.

5. “Hoe gaan we samen verder?”

Je bedoelt waarschijnlijk: “gaan we voor een serieuze relatie of is dit meer een soort scharrelen?” Maar vind je het nodig om dit met een kort tekstje aan hem te vragen in plaats van in een real life gesprek, dan stelt jullie ‘relatie’ waarschijnlijk niet zoveel voor.

6. “Hoe vind je dit staan bij mij?”

Je stuurt een foto van jezelf met je nieuwe outfit of een nieuwe combinatie van je kleding. Maar met zo’n soort bericht ben je eigenlijk naar complimenten aan het vissen. Je zou graag willen horen dat je er geweldig uitziet in die kleding, dat alles je goed staat of dat je er zo mooi slank uitziet in die nieuwe jeans. Maar waarschijnlijk krijg je niet het antwoord dat je zou willen krijgen. Dus stuur deze vraag maar liever helemaal niet.

7. “Zullen we elkaar even niet zien?”

Soms zeggen we dingen die we niet echt menen. We willen alleen maar zijn mening peilen. Maar als je dat doet begeef je je op glad ijs. Want misschien heeft hij niet door dat je hem uit zit te testen en neemt hij je serieus. Is hij niet helemaal gek op je, dan zet je hem aan het denken en kan hij besluiten daadwerkelijk een einde aan jullie te relatie te maken.

8. “Vind je dat ik af moet vallen?”

We stellen dit soort vragen in de hoop op een antwoord als: “Natuurlijk niet, ik hou van je zoals je bent.” Maar stel dat hij eerlijk antwoordt dat hij je liever iets slanker ziet? Fijn natuurlijk dat hij eerlijk is, maar ineens valt jullie perfecte romantische liefdesrelatie in duigen… Hij kan dit later nooit meer goedmaken, want nu weet je zijn eerlijke mening.

9. “Hou je van mij?”

Forceer het niet. Dat zal hij zeker niet waarderen. Je merkt het vanzelf als hij van je houdt. En misschien spreekt hij het ooit nog weleens uit zichzelf uit.

10. “Heb je nog geflirt?”

Een gevaarlijke vraag, na zijn avondje uit met vrienden. Zegt hij ‘nee’, dan geloof je hem misschien niet. Zegt hij ‘ja’, dan ga je waarschijnlijk doorvragen. “Met wie dan, flirtte ze terug?”. Een conversatie die gemakkelijk kan escaleren en een conflict kan veroorzaken. Dus wees voorzichtig, vraag het liever niet. Een beetje flirten kan geen kwaad, toch?

11. “Wil je het uitmaken?”

Vraag dat alsjeblieft niet via een tekstberichtje. Vraag je het omdat jíj het uit wilt maken of vertrouw je hem niet? Dit zijn serieuze zaken die je tijdens een echte ontmoeting zou moeten bespreken. Wat app je Wat app je Wat app je Wat app je Wat app je Wat app je

Soms duurt het heel lang voordat een man reageert op een bericht. In dit artikel lees je waarom dat is: “Waarom reageert hij zo traag op jouw berichtjes?“.

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X