Daten online Datingtips

Wat een man moet weten voorafgaand aan een Tinderdate (1)

dating app, datingapp , foto, Inge , omschrijving, Plekk , profielfoto, profieltekst , tinderdate
Geschreven door Inge

In 4 delen geef ik een handleiding wat een man moet weten voorafgaand aan een Tinderdate. Dit is mijn eerste deel, waarin ik in ga op het profiel op de datingapp.

Beste mannen,

Wat leuk dat jullie op Tinder zitten! Wij vrouwen maken graag gebruik van deze datingapp, omdat die het veel makkelijker maakt om met jullie in contact te komen dan in real life. Maar er zijn wel een paar dingen die jullie moeten weten. Allereerst de foto’s en de omschrijving….

De foto’s

Als wij ons hebben aangemeld komt als eerste: de vleeskeuring. Omdat er zoveel mannen op Tinder zitten zijn wij selectief met het uitdelen van swipes naar rechts. Hoe jullie kunnen voorkomen dat wij meteen naar links swipen hangt ten eerste af van je foto’s.

 • Als je als frontfoto een groepsfoto plaatst, bijvoorbeeld van je studentenvereniging, hebben wij geen zin om te gokken wie van de 10 jij bent. Dan gaan we dus ook de andere foto’s niet bekijken. Kies daarom een foto waar je alleen op staat.
 • Kies een foto zonder zonnebril. Wij zien graag je ogen.
 • Ook de selfie in de sportschool mag je achterwege laten.
 • Vrouwen vinden het bovendien niet boeiend om te zien hoe groot de vis is die jij hebt gevangen en willen al helemaal niet zien hoe jij met een wapen bij een dood beest staat.
 • Houd er rekening mee dat als je een foto plaatst met je kleine neefje wij vrouwen ervan uit gaan dat je van kinderen houdt en je een kinderwens hebt (later). Je trekt hiermee dus de serieuze relatiezoekers onder de vrouwen aan. Ben je alleen op zoek naar seks (of zoals jullie het omschrijven “fun”) laat deze foto dan weg.
 • Foto’s waar je tussen twee knappe vrouwen in staat hoef je ook niet te plaatsen.
 • We zien liever je haren dan een pet. Lees hier wat er kan gebeuren als je je pet ophoudt.
 • Een foto van jezelf in een chique restaurant met een glas wijn voor je neus of een foto met een golfclub in je handen geeft ons het idee dat je wilt showen wat voor goede baan je hebt of hoe rijk jij bent (of je vader). We gaan er dan in ieder geval vanuit dat jij onze eerste date betaalt.
 • Over het algemeen zien wij graag foto’s waar je spontaan en lachend op staat.
 • Foto’s van jezelf in pak of uniform werken goed.
 • Ook de foto met je opa, oma of kat vinden wij stiekem best lief.

De omschrijving

Wat moet je als man nou wel en niet in je omschrijving plaatsen.

 • Wij houden van humor, dit doet het altijd goed.
 • Noteer het als je op zoek bent naar een serieuze relatie, noteer het niet als je alleen op zoek bent naar “fun”, want dan is de kans groot dat we doorscrollen. Het kan zijn dat we je naar rechts geswiped hebben, maar dat is dan vaak omdat we je een lekker ding vonden en je tekst niet hebben gelezen. Ondanks dat we dan een match zijn praten we waarschijnlijk niet terug en nemen we al helemaal geen initiatief voor een gesprek.
 • De “blijkbaar is het belangrijk om te noteren hoe lang ik ben: 1.91” hoeft ook niet. We zien het op de foto’s en als we het willen weten vragen we het wel in een chat-gesprek.
 • We horen liever wat je zoal doet in het dagelijks leven en wat je interesses zijn. Als je nou niks weet om te noteren, laat het dan open. Alles beter dan alleen een smiley plaatsen.

Wordt volgende week vervolgd! Dan geef ik tips over het eerste contact, in de app en via Whatsapp. De week erna volgt een handleiding hoe de date zou moeten verlopen en wat je daarna kunt doen als de date geslaagd was. Als laatste (deel 4) krijgt je van mij nog wat handige extra tips, do’s en don’ts. Tot volgende week!

 

 

Over de auteur

Inge

Hallo! Ik ben Inge, 28 jaar en ben sinds een jaar weer single na een relatie van bijna 10 jaar.
Het alleen zijn is weer even wennen, ik vind het helemaal niks. Maar ik heb wel mijn “nieuwe zelf” ontplooit, ik ben 15 kilo afgevallen en ben een losser, relaxter persoon geworden.
Nu ik meer straal en een mooier figuur heb merk ik dat ik op de verschillende datingapps in de smaak val. En dat doet me goed. Door die ruim 350 matches ben ik vrij selectief geworden met wie ik date en met wie niet. En dat is maar goed ook, want je moest een weten wat voor freaks ik onderhand al hebt ontmoet…

Schrijf een reactie

X