Datingtips Relaties

Hij is niet geschikt voor je! Pas op voor deze rode kaarten

beginstadium van een relatie, consequent, daten, ex, leren kennen, onzeker, red flags, relatie, respect, rode vlaggen, rol, veiligheid, verlegen, vertrouwen, vrouwen zijn onzeker, waarschuwen, waarschuwingstekens, Wees gewaarschuwd, Plekk, datingapp,beginstadium van een relatie, consequent, daten, ex, leren kennen, onzeker, red flags, relatie, respect, rode vlaggen, rol, veiligheid, verlegen, vertrouwen, vrouwen zijn onzeker, waarschuwen, waarschuwingstekens, Wees gewaarschuwd, Plekk, dating app, datingapp
Geschreven door Redactie

De eerste paar keer dat je met iemand afspreekt ben je als het goed is nieuwsgierig naar de ander. Je weet nog weinig van hem, maar vindt het leuk om hem zo goed mogelijk te begrijpen en te leren kennen. Het is echter ook een moment om op je hoede te zijn.

Soms heb je het nauwelijks door, maar er zijn kleine signalen die kunnen aangeven dat je moet oppassen met hem.

Dit zijn zeven waarschuwingstekens in het beginstadium van een relatie, waar je op moet letten en die je niet zou moeten negeren. Volgende week komen we met nog zeven rode vlaggen.

1. Hij speelt een rol

Merk je dat hij niet authentiek overkomt, dat hij niet zichzelf is? Dan kan dat onzekerheid en verlegenheid zijn. Maar wees op je hoede. Want kun je iemand vertrouwen, waarvan je eigenlijk niet precies weet wie hij echt is? Probeer hem op zijn gemak te stellen, zodat hij opener wordt en zijn ware aard toont. Pas dan kun je inschatten of hij een blijver is.

2. Hij respecteert jou niet

Soms is het leuk om grapjes over elkaar te maken, als het maar subtiel gebeurt en niet over gevoelige onderwerpen gaat. Zodra het grappen maken overgaat in beledigen en pesten, wordt er een grens overschreden. Het getuigt van een gebrek aan respect. Hij kan zijn minachting op verschillende manieren uiten, het is niet altijd even duidelijk. Hij kan bijvoorbeeld je uiterlijk of levensstijl veroordelen. Luister niet alleen naar wat hij zegt, maar ook naar de toon waarop hij het zegt. Hij probeert controle over je te krijgen en dat kan uiteindelijk leiden tot een gewelddadige relatie. Dat is het laatste wat je wilt en je kunt er dus maar beter direct een einde aan maken als hij doorgaat met zijn pesterijen.

3. Hij toont weinig respect voor anderen

Natuurlijk is het dus belangrijk dat hij jou respecteert. Dat zal hij de eerste paar keer waarschijnlijk wel doen, want hij wil een goede indruk op je maken. Maar hoe gaat hij eigenlijk met anderen om? Maakt hij beledigende opmerkingen achter de rug van andere personen om? Of vertoont hij onacceptabel gedrag door iemand ronduit in zijn gezicht toe te snauwen? Dan belooft dat niet veel goeds. Het laat zien wie hij echt is en dat karakter kun je niet veranderen.

4. Zijn ex speelt nog door zijn hoofd

Jullie moeten beiden emotioneel beschikbaar zijn en open staan voor een nieuwe relatie, anders gaat het niet werken. Als hij vaak over zijn ex praat, als zij steeds weer in the picture is of je hebt te maken met de onzekerheid of hij echt klaar is om verder te gaan met zijn leven, dan kan het zijn dat je een moeilijke en pijnlijke periode tegemoet gaat. De vraag is of je dat wilt of dat je hem beter niet meer kunt zien.

5. Je kunt hem niet vertrouwen

Vertrouwen, veiligheid, eerlijkheid. Het zijn de belangrijkste elementen in een relatie. Als hij dat vertrouwen schaadt, dan moet er bij jou een alarmbel gaan rinkelen. Het begint al met op tijd op jullie afspraak verschijnen. Als hij niet doet wat hij eerder zei te zullen gaan doen, je niet de waarheid vertelt of je zelfs manipuleert, dan zegt dat iets over zijn integriteit.

6. Hij is niet consequent

Dit kan je gek maken, omdat je vaak jezelf de schuld geeft. Maar het blijkt dat niet jij, maar hij de schuldige is. Hij pakt dingen steeds op een andere manier aan en doet wat anders dan waar hij zegt dat hij voor staat.

7. Hij is onzeker over jouw vrienden

Het betekent dat hij jaloers is aangelegd of dat hij zelf makkelijk dingen doet met vriendinnen die eigenlijk onacceptabel zijn. Door zijn onzekerheid zul je altijd het gevoel hebben dat je moet bewijzen dat hij jou kan vertrouwen. En dat wordt op den duur heel vermoeiend.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X